Start
Mój profil

Wątek dla perfumomaniaczek

Moderator: verysweetcherry
Magda.W
Koczkodan

Re: Wątek dla perfumomaniaczek

Post autor: Magda.W »

Indiecherry pisze: sob lut 01, 2025 5:40 pm Cześć, czy któraś z was posiada może perfumy Zadig Voltaire This is her? Jaki kolor ma płyn? Dostałam flakon kupiony w Rossmanie i mam wątpliwości co do oryginalnosci
Ale przecież perfumy This is her mają nieprzezroczysty flakon ;)
Kariiina
Koczkodan

Post autor: Kariiina »

Magda.W pisze: sob lut 01, 2025 8:57 pm Ale przecież perfumy This is her mają nieprzezroczysty flakon ;)
Są różne... Flakon biały lub przeźroczysty z tych, które ja stosowałam...
Kariiina
Koczkodan

Indiecherry pisze: sob lut 01, 2025 5:40 pm Cześć, czy któraś z was posiada może perfumy Zadig Voltaire This is her? Jaki kolor ma płyn? Dostałam flakon kupiony w Rossmanie i mam wątpliwości co do oryginalnosci
Są różne odcienie. Jaki masz?
Wikajed
RoyalBaby

Post autor: Wikajed »

Rossmann ma legitne perfumy :) warto sprawdzać na stronie perfumehub
Indiecherry
Mokra Włoszka

Post autor: Indiecherry »

Chodzi mi o to, że przez flakon widac, że płyn jest zielonkawy. Wczesniejsza wersja nie miała koloru a to dokładnie te same perfumy tylko kupione nie w douglas a w rossmanie.
Indiecherry
Mokra Włoszka

Post autor: Indiecherry »

Jest tem inne otwarcie, podejrzewam, że były zle przechowywane
Kariiina
Koczkodan

Faktycznie moze były źle przechowywane, ale myślę, iż nie ma to wpływu na jakość... 🤔
Kariiina
Koczkodan

Wikajed pisze: ndz lut 02, 2025 6:01 pm Rossmann ma legitne perfumy :) warto sprawdzać na stronie perfumehub
Zgadza się! 👍
GothicWitch
Ciastko

Post autor: GothicWitch »

Indiecherry pisze: ndz lut 02, 2025 7:26 pm Chodzi mi o to, że przez flakon widac, że płyn jest zielonkawy. Wczesniejsza wersja nie miała koloru a to dokładnie te same perfumy tylko kupione nie w douglas a w rossmanie.
Nie miałam nigdy This is Her, ale pamiętajmy że wanilia w procesie utleniania zmienia kolor płynu. Słynny Angel Muglera miał kolor początkowo niebieski, a zmieniał się do zielonkawego a czasem nawet i pomarańcz. I nie świadczyło to o ich nieoryginalności, a raczej wieku tychże.
Aksel
Ciastko

Post autor: Aksel »

Na mnie rzadko perfumy pachną długo, szybko się wysładzaja i zapach znika po godzinie, dwóch. Mam tak niemal ze wszystkim z Douglasa i Sephory. Jest tylko jeden zapach, który się trzyma i jest cały czas wytrawny ( pachnie różą, taka z ogrodu, nie bułgarską)- Karl Lagerfeld " Woman". Na szczęście mi się podoba. Lubię też wodę " Black rose tea" Teaology, ale to bardziej tak symbolicznie się psikam, bo zapach szybko znika, na włosach i ubraniu czuć go do dwóch godzin.
Kariiina
Koczkodan

GothicWitch pisze: ndz mar 02, 2025 11:50 am Nie miałam nigdy This is Her, ale pamiętajmy że wanilia w procesie utleniania zmienia kolor płynu. Słynny Angel Muglera miał kolor początkowo niebieski, a zmieniał się do zielonkawego a czasem nawet i pomarańcz. I nie świadczyło to o ich nieoryginalności, a raczej wieku tychże.
O kurrrcze. Miałam tak z innymi perfumami i zastanawiałam się o co chodzi 😁
Rihanna
Ciastko

Post autor: Rihanna »

Hej, wie ktos moze jakie perfumy pachna tak swiezo tak jakby mydlo xd przypominaja mi zapach zelu pod prysznic dove, sa takie delikatne, ani nie sa slodkie ani mocne 😆 nie wiem jak je opisac kilka razy czulam od kogos na ulicy podobny zapach, ale nigdy nie znalazlam ich w drogerii
lavinia123
Migocząca Świeczka

Post autor: lavinia123 »

Rihanna pisze: pt mar 07, 2025 6:14 pm Hej, wie ktos moze jakie perfumy pachna tak swiezo tak jakby mydlo xd przypominaja mi zapach zelu pod prysznic dove, sa takie delikatne, ani nie sa slodkie ani mocne 😆 nie wiem jak je opisac kilka razy czulam od kogos na ulicy podobny zapach, ale nigdy nie znalazlam ich w drogerii
Glow od Jennifer Lopez i White Tea od Elizabeth arden pachna swiezo i tak kremowo-mydelkowo. Nie pachna dokladnie tak jak Dove albo bardzo swiezo.
Awatar użytkownika
odpalskreta
Tritonotti

Post autor: odpalskreta »

Rihanna pisze: pt mar 07, 2025 6:14 pm Hej, wie ktos moze jakie perfumy pachna tak swiezo tak jakby mydlo xd przypominaja mi zapach zelu pod prysznic dove, sa takie delikatne, ani nie sa slodkie ani mocne 😆 nie wiem jak je opisac kilka razy czulam od kogos na ulicy podobny zapach, ale nigdy nie znalazlam ich w drogerii
Sa perfumy nivea dosłownie
Peace and love 🌸🩷
Awatar użytkownika
StrawberryCake
KlasaBiznes

Post autor: StrawberryCake »

Może Lattafa Pure Musk albo Lolita Lempicka Oh Ma Biche?
Magda.W
Koczkodan

Przetestuj Kenzo - Flower by Kenzo.
Mieszanka
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mieszanka »

Spróbuj może Rituals Karma, to jest taki fajny świeży zapach, pachnie taką czystością
Rihanna
Ciastko

Post autor: Rihanna »

Dziekuje za podpowiedzi 🫶 sprawdze przy okazji, mam nadzieje ze ktores mi podpasuja 🥰
Mimcia
FejkTiffany

Post autor: Mimcia »

Szukaj perfum z pizmem i moze cos ci podpasuje
Magda.W
Koczkodan

Rihanna pisze: sob mar 08, 2025 5:20 pm Dziekuje za podpowiedzi 🫶 sprawdze przy okazji, mam nadzieje ze ktores mi podpasuja 🥰
Dorzucam jeszcze do przetestowania Narciso Rodriguez - For Her, w wersji edp oraz edt.
Asica95
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Asica95 »

Dziewczyny, a jakie znacie fajne, trwałe perfumy o zapachu kokosa, albo pina colada? Przyznam że uwielbiam mgiełkę od So... Pina Colada i chciałabym właśnie coś takiego w perfumach. Od kokosa to jestem uzależniona i marzę o perfumach właśnie o takim zapachu, takich miłych, mlecznych, nie jakiś duszący kokos. Znalazłam na allegro Dossier Powdery Coconut, ale nie wiem czy zamawiać.
Dawajcie swoje propozycje 🥹
Magda.W
Koczkodan

Asica95 pisze: ndz mar 09, 2025 11:17 am Dziewczyny, a jakie znacie fajne, trwałe perfumy o zapachu kokosa, albo pina colada? Przyznam że uwielbiam mgiełkę od So... Pina Colada i chciałabym właśnie coś takiego w perfumach. Od kokosa to jestem uzależniona i marzę o perfumach właśnie o takim zapachu, takich miłych, mlecznych, nie jakiś duszący kokos. Znalazłam na allegro Dossier Powdery Coconut, ale nie wiem czy zamawiać.
Dolce & Gabbana - Devotion. W spisie nut nie ma kokosa, ale o dziwo pachną mi kokosowym olejkiem do opalania.
Magda.W
Koczkodan

odpalskreta pisze: sob mar 08, 2025 8:22 am Sa perfumy nivea dosłownie
Miałam je jakiś czas temu i sprzedałam. Czułam się, jakbym się spryskała dezodorantem nivea ;)
Awatar użytkownika
StrawberryCake
KlasaBiznes

Post autor: StrawberryCake »

Asica95 pisze: ndz mar 09, 2025 11:17 am Dziewczyny, a jakie znacie fajne, trwałe perfumy o zapachu kokosa, albo pina colada? Przyznam że uwielbiam mgiełkę od So... Pina Colada i chciałabym właśnie coś takiego w perfumach. Od kokosa to jestem uzależniona i marzę o perfumach właśnie o takim zapachu, takich miłych, mlecznych, nie jakiś duszący kokos. Znalazłam na allegro Dossier Powdery Coconut, ale nie wiem czy zamawiać.
może Santorini Sunrise Escada (pinacolada, ale średnia trwałość) albo Zahrat Hawai Al-Rehab?