Start
Mój profil

Demakijaż

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Ewela25
Gacie z oceanu

Demakijaż

Post autor: Ewela25 »

Co polecacie do demakijażu? Zależy mi na tym, żeby produkt był delikatny, bo mam wrażliwe oczy i silną alergię, dodatkowo mocno przesuszoną skórę. Szczerze mówiąc to już zgłupiałam w tej kwestii, przez wiele lat wszyscy polecali płyny micelarne, a teraz okazuje się, że nie są dobre dla skóry.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
PoranneKapuczino

Post autor: Juliaturczyniak »

Są dobre dla skóry, ale trzeba pamiętać, że ten płyn należy później również zmyć. :)
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Od lat używam biodermy, nie znalazłam jeszcze lepszego płynu micelarnego. Po płynie używam żelu do mycia twarzy i tutaj w sumie różne wpadają, co akurat uda mi się kupić. Teraz mam jakiś z pharmaceris, bez szału ale może być. Lubię też płyny dwufazowe na cięższy makijaż, np clinique ten fioletowy.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Gold_Fish
RoyalBaby

Post autor: Gold_Fish »

Od paru miesięcy regularnie używam do demakijażu i mycia twarzy mleczka z polskiej firmy Oio Lab. Jestem nim zachwycona <3 Jest to produkt, przy którym na długo pozostanę.

Płynów micelarnych od dawna nie używam, ale kiedy chętnie po nie sięgałam, to najbardziej mi pasowały micele z Uriage.
Awatar użytkownika
Echoidalia
HottStripper

Post autor: Echoidalia »

Również używam od lat płynów micelarnych i mi wystarczają takie nawet z drogerii: Eveline czy Bielenda. Robią dobra robote. Najgorsze są chusteczki do demakijażu - można natrzeć się do zaczerwienienia, a make up i tak nie zejdzie w 100%. Później wlatuje żel do mycia twarzy i jest już OK. Potem już kolejne kroki pielęgnacyjne
Aniavania
RóżowePolo

Post autor: Aniavania »

A ja polecam olejek nacomi . domywa makijaż nie podrażnia. Mam AZS ,suchą skórę ,naczynkowa więc można powiedzieć problematyczna .płyny micelarne poszły w odstawkę odkąd trafiłam na ten olejek . Jest wydajny i tani więc warto spróbować .
aroniaporzeczka
Channelka

Post autor: aroniaporzeczka »

Od lat używam olejków/balsamów do demakijażu. Obecnie używam olejku Róża-Malina z Ministerstwa Dobrego Mydła - dobrze zmywa makijaż, natomiast ma dość mocny zapach, który może być uciążliwy.

Po myciu twarzy olejkiem używam pianki lub żelu. Mam wrażliwe oczy i zmywanie płynem micelarnym mocno je podrażniało, przy demakijażu olejkiem nie mam żadnych podrażnień.
Serci
MoetGlass

Post autor: Serci »

Do pierwszego etapu demakijażu uwielbiam używać olejek Pariens albo Dermomedica Lipid Control, mam cerę mieszaną i obydwa nigdy mnie nie zapchały, a świetnie domywają makijaż i trwałe podkłady. Do drugiego etapu polecam emulsję dermatologiczną z BasicLab (to jest chyba ich najlepszy produkt i kupuję regularnie, mimo, że markę niekoniecznie lubię), ale także polecam piankę Dermomedica Snail Foam, która doczyści resztki i nada się też do porannego mycia