Start
Mój profil

TOP kosmetyki warte swojej ceny

Moderator: verysweetcherry
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Re: TOP kosmetyki warte swojej ceny

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 8:58 am Olejek dermalogica precleanse jest świetny, z tańszych opcji balea. Dermonedica jest cudowna, ich maska Azelaic B3 daje efekt gabinetowy ❤️
Mialam Balee i sprawdził mi się. Przyjrzę się temu z Dermalogici,bo niedawno miałam od nich mini wersję kremu nawilżającego oraz serum z kwasem hialuronowym i wspominam te kosmetyki bardzo pozytywnie. Nigdy nic nie miałam z tej marki w większej pojemności,może zacznę od olejku 😀
Xyz79
KlasaBiznes

Post autor: Xyz79 »

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 2:48 pm Mialam Balee i sprawdził mi się. Przyjrzę się temu z Dermalogici,bo niedawno miałam od nich mini wersję kremu nawilżającego oraz serum z kwasem hialuronowym i wspominam te kosmetyki bardzo pozytywnie. Nigdy nic nie miałam z tej marki w większej pojemności,może zacznę od olejku 😀
Jest taki fajny zestaw startowy z mini wersjami : olejek, żel, krem (skin smoothing cream ❤️) i kultowy peelingiem (też super 🤩) . Najczęściej zamawiam w sklepie day.spashe (to nie reklama, po prostu dobre ceny i darmowa wysyłka 😅)
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 3:00 pm Jest taki fajny zestaw startowy z mini wersjami : olejek, żel, krem (skin smoothing cream ❤️) i kultowy peelingiem (też super 🤩) . Najczęściej zamawiam w sklepie day.spashe (to nie reklama, po prostu dobre ceny i darmowa wysyłka 😅)
Dzięki!Lubię minisy w przypadku droższych kosmetyków,bo nie czuję takiego rozczarowania jak produkt jest kiepski. Sprawdzę ten zestaw startowy ❤️
Xyz79
KlasaBiznes

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 3:03 pm Dzięki!Lubię minisy w przypadku droższych kosmetyków,bo nie czuję takiego rozczarowania jak produkt jest kiepski. Sprawdzę ten zestaw startowy ❤️
Ja tak samo 😅 zestaw kosztuje ok 140-150 zł., a pojedynczo sam puder-peeling złuszczający ok.80 zł., także się opłaca ❤️ a i jeszcze olejek i peeling z tego zestawu można uzupełnić później, bo mają opakowania których nie trzeba rozcinać! Dermalogica sprzedaje refille także fajnie dla środowiska 😉

Paula’s Choice ma też miniatury właściwie każdego produktu, więc też na plus marka.
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 3:06 pm Ja tak samo 😅 zestaw kosztuje ok 140-150 zł., a pojedynczo sam puder-peeling złuszczający ok.80 zł., także się opłaca ❤️

Paula’s Choice ma też miniatury właściwie każdego produktu, więc też na plus
Do dziś pamiętam rozczarowanie kremem i serum z wit c od Ole Henriksen...Dlatego najpierw minisy jeśli jest możliwość😅Polecasz coś z Paula Choice?Miałam od nich tylko ten słynny toner(też minis),ale po poznaniu Dermomedici odpuściłam sobie tą markę.
Xyz79
KlasaBiznes

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 3:13 pm Do dziś pamiętam rozczarowanie kremem i serum z wit c od Ole Henriksen...Dlatego najpierw minisy jeśli jest możliwość😅Polecasz coś z Paula Choice?Miałam od nich tylko ten słynny toner(też minis),ale po poznaniu Dermatologici odpuściłam sobie tą markę.
Ehh.. znam to.. Jeszcze najgorzej, jak u WSZYSTKICH innych się sprawdziło, a u mnie nie 🥲 do dzisiaj szkoda mi 200 zł. na spf od Jan Marini 😬

Z Paula’s lubię kremy spf (Calm Barrier Protect Mineral Sunscreen SPF 30, Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30, Skin Restoring Moisturizer SPF50, 5% Vitamin C Sheer Moisturizer SPF50). Maska oczyszczająca jest fajna (ale dermalogica lepsza 😉). Uwielbiam krem Omega+ Complex Moisturizer i Barrier Repair Advanced Moisturize. Balsamy do ciała z kwasami i z retinolem też świetne, zawsze mam jeden z nich w użyciu.
Calkalubi
Mokra Włoszka

Post autor: Calkalubi »

Wercia11124 pisze: sob lut 15, 2025 5:59 pm Tak wiem ale ja użyłam tego na własnej skórze dlatego wiem że one działają. Ale każdy w sumie ma inna skórę i inne potrzeby także może faktycznie dla innych się nie sprawdzaja. Ale jestem w szoku bo krem z kwasem jest fenomenalny
Ja też używam głównie pH doctor i mam najlepszą cerę w życiu. Mam 37 lat, więc parę problemów już się pojawia plus nawracający problem z wypryskami. Obecnie tylko sporadycznie mi się coś pojawia.
Damulka123
Channelka

Post autor: Damulka123 »

Dziewczyny, odnośnie firmy dermomedica.
Widziałyście realne efekty? Wiem, że to nie zastąpi żadnych mezoterapii itp ale teraz niestety nie mogę korzystać z żadnych zabiegów.
Nie mam cery w złym stanie jednak widzę, że przebarwienia nie goją się już tak szybko jak miałam 20 lat, oczy są zmęczone, mam pojedyncze zmarszczki.
Na zabiegi będę mogła umówić się pewnie najwcześniej jesienią. Retinole, retinale teraz też odpadają 🤰
Przez chwile zafiksowałam się na tej koreańskiej pielęgnacji ale nie widzę żadnej poprawy :(

Czy z dermomedica polecacie coś konkretnego?
Jak już mam wydać kasę to wolę na coś co faktycznie ma szansę zadziałać niż znowu kupować w ciemno.
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Damulka123 pisze: pn lut 24, 2025 10:21 am Dziewczyny, odnośnie firmy dermomedica.
Widziałyście realne efekty? Wiem, że to nie zastąpi żadnych mezoterapii itp ale teraz niestety nie mogę korzystać z żadnych zabiegów.
Nie mam cery w złym stanie jednak widzę, że przebarwienia nie goją się już tak szybko jak miałam 20 lat, oczy są zmęczone, mam pojedyncze zmarszczki.
Na zabiegi będę mogła umówić się pewnie najwcześniej jesienią. Retinole, retinale teraz też odpadają 🤰
Przez chwile zafiksowałam się na tej koreańskiej pielęgnacji ale nie widzę żadnej poprawy :(

Czy z dermomedica polecacie coś konkretnego?
Jak już mam wydać kasę to wolę na coś co faktycznie ma szansę zadziałać niż znowu kupować w ciemno.
Ja kończę już trzecie opakowanie kremu B3 TRX z niacynamidem. Łącze go z serum Healing B5. Używam go już regularnie pół roku i widzę dużą poprawę,jeśli chodzi i przebarwienia po trądzikowe i nawilżenie skóry. Na początku myślałam,że krem jak krem, ale gdy go na chwilę zdradziłam to od razu widziałam różnice 😀 Aż sprawdziłam i można używać tych produktów w ciąży i laktacji. Jeśli nie jesteś pewna zakupu,to można kupić krem i serum w mniejszych pojemnościach na próbę. Pianka ze śluzem ślimaka to też mój top. Jeśli chodzi o krem pod oczy to nic nie mam do polecenia,bo sama szukam.
Damulka123
Channelka

Gdymniesenzmorzy pisze: pn lut 24, 2025 12:15 pm Ja kończę już trzecie opakowanie kremu B3 TRX z niacynamidem. Łącze go z serum Healing B5. Używam go już regularnie pół roku i widzę dużą poprawę,jeśli chodzi i przebarwienia po trądzikowe i nawilżenie skóry. Na początku myślałam,że krem jak krem, ale gdy go na chwilę zdradziłam to od razu widziałam różnice 😀 Aż sprawdziłam i można używać tych produktów w ciąży i laktacji. Jeśli nie jesteś pewna zakupu,to można kupić krem i serum w mniejszych pojemnościach na próbę. Pianka ze śluzem ślimaka to też mój top. Jeśli chodzi o krem pod oczy to nic nie mam do polecenia,bo sama szukam.

To chyba faktycznie się skuszę :D
dw0j
PsychoFanka

Post autor: dw0j »

Lubię kosmetyki Jan Marini (Bioclear® Face Lotion, Physical Protectant Tinted SPF 45, C-ESTA® Cleansing Gel i Bioglycolic® Face Cleanser) i lotiony od Biologique Recherche.
Alex TMS
Koczkodan

Post autor: Alex TMS »

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 2:41 pm Kryształki z Insight robią super mięciutkie włosy bez obciążania. Do tego pięknie pachną 😀 Z tanich opcji fajny jest fluid-krem z Sessio. Lekki,ale ładnie dociąża włosy.
No i zamowilam te krysztalki z Insight 🤭😍
rubi__
RóżowePolo

Post autor: rubi__ »

Ja przetestowałam już chyba większość kosmetyków na rynku... Z wysokiej półki, ze średniej. Nie widziałam różnicy. Dopiero jak zaczęłam faktycznie się zdrowo odżywiać to i cera, włosy odżyły. Wiem, że to populizm, ale takie doświadczenie. No i zauważyłam dużą różnicę po suplementacji Omega-3.
Sybillazhogwartu
Ciastko

Post autor: Sybillazhogwartu »

Cześć, co sądzicie o Veoli? Szczególnie chodzi mi o krem pod oczy, ten rozświetlający 20 seconda glam treatment i peeling Glass skin.
Alex TMS
Koczkodan

Gdymniesenzmorzy pisze: sob lut 22, 2025 2:41 pm Kryształki z Insight robią super mięciutkie włosy bez obciążania. Do tego pięknie pachną 😀 Z tanich opcji fajny jest fluid-krem z Sessio. Lekki,ale ładnie dociąża włosy.
Dzis juz doszly mi krysztalki z Insight ,dzieki za polecenie :good:
Damulka123
Channelka

Alex TMS pisze: śr mar 05, 2025 8:09 pm Dzis juz doszly mi krysztalki z Insight ,dzieki za polecenie :good:
Daj znać jak się spisują bo też na nie poluję 😃
Alex TMS
Koczkodan

Damulka123 pisze: śr mar 05, 2025 8:15 pm Daj znać jak się spisują bo też na nie poluję 😃
Jutro naloze na wlosy to zobaczymy 😊
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Alex TMS pisze: śr mar 05, 2025 8:09 pm Dzis juz doszly mi krysztalki z Insight ,dzieki za polecenie :good:
Miłego używania 😗 Marka Insight jest bardzo spoko,polecam też od nich serię do suchych włosów. Mam nadzieję,że się spodobają ❤️🧡💛💚
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Sybillazhogwartu pisze: śr mar 05, 2025 6:17 pm Cześć, co sądzicie o Veoli? Szczególnie chodzi mi o krem pod oczy, ten rozświetlający 20 seconda glam treatment i peeling Glass skin.
Podbijam. Ja się przyglądam ich spf od jakiegoś czasu 😀
msshy
Tritonotti

Post autor: msshy »

Skoro jesteśmy przy SPF, kojarzycie markę ASOA? Jestem ciekawa, ale konkretnych opinii brak. Mam wrażenie że to ride or die, albo mi twarz wypali, albo się zauroczę i wycofają
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

msshy pisze: śr mar 05, 2025 11:35 pm Skoro jesteśmy przy SPF, kojarzycie markę ASOA? Jestem ciekawa, ale konkretnych opinii brak. Mam wrażenie że to ride or die, albo mi twarz wypali, albo się zauroczę i wycofają
Jakiś czas temu mi mignęło,że Piggypeg polecała :) Pisała że to krem z tych treściwych,dla suchych skór. Z Asoa miałam tylko piankę do mycia twarzy,pamiętam że bardzo mnie wysuszyła :/. Najlepsze jak dotąd spf-y jakie miałam to:Healthlabs,Cerave i Tocobo niebieski(bardzo lekki,super na upały).
Gold_Fish
Ciastko

Post autor: Gold_Fish »

msshy pisze: śr mar 05, 2025 11:35 pm Skoro jesteśmy przy SPF, kojarzycie markę ASOA? Jestem ciekawa, ale konkretnych opinii brak. Mam wrażenie że to ride or die, albo mi twarz wypali, albo się zauroczę i wycofają
Miałam piankę do mycia twarzy. Wyjątkowy gniot. Fatalny zapach oraz efekt wysuszenia łącznie z dłońmi. Nie zostałam zachęcona do dalszego poznawania oferty.
O SPF kojarzę mieszane opinie, na pewno nic zachęcającego.
msshy
Tritonotti

Post autor: msshy »

Dziękuję za feedback, dziewczyny. Jeśli tak prosty kosmetyk jak pianka jest słaby, to z spfem nie zaryzykuję 😅
Damulka123
Channelka

Ja finalnie skusiłam się na dermomedica z waszych poleceń!
Mam nadzieję, że będę zadowolona :) dam znać!
Dzięki dziewczyny, wcześniej nie słyszałam o tej firmie :)
Alex TMS
Koczkodan

Damulka123 pisze: śr mar 05, 2025 8:15 pm Daj znać jak się spisują bo też na nie poluję 😃
Ladny zapach i fajna konsystencja,ale wydaje mi sie,ze troche obciazaja wlosy,no chyba ze ja za duzo dalam?Na codzieb uzywam olejku z Balmain i Oribrle.