Start
Mój profil

Zabójcy seniorek z Warszawy

Moderator: verysweetcherry
SmokAnalog
RealDiamond

Zabójcy seniorek z Warszawy

Post autor: SmokAnalog »

Mają już podejrzanych, jeden Polak i jeden Ukrainiec. Jak myślicie, te 4 staruszki to ich jedyne ofiary?
PrzemoKondratowicz
BlondDoczep

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Myślę że nie ale policja jest taka udolna że pewnie ze dwa zgony minimum pominęli i źle sklasyfikowali
Lenny
RoyalBaby

Post autor: Lenny »

Ja to myślałam, że zaczęli sypać i przyznali się do 4 morderstwa, ale okazało się, że w tym mieszkaniu pasera znaleźli pocztówkę z adresem czwartej ofiary. Ja też myślę, że ofiar jest więcej - ale skoro ofiary były typowane po realizacji zleceń jako złota rączka, to pewnie szybko policja ogarnie billingi z telefonów sprawców i ustali dane wszystkich klientów.

Btw. nie ogarniam po co były im były takie rzeczy jak pocztówka... Chyba, że faktycznie ten co mordował jest typowym psychopatą i zabierał trofea na pamiątkę, a nie tylko rzeczy na sprzedaż.
Rzeka.chaosu
RoyalBaby

Post autor: Rzeka.chaosu »

Najsmutniejsze jest to, że zabili dla jakiegoś badziewia i paru groszy. Nie wiem, co mieli w głowie.
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

Rzeka.chaosu pisze: czw lut 27, 2025 5:36 pm Najsmutniejsze jest to, że zabili dla jakiegoś badziewia i paru groszy. Nie wiem, co mieli w głowie.
tak samo, jak zabójcy beksińskiego.
PrzemoKondratowicz
BlondDoczep

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Dora_Diamant pisze: czw lut 27, 2025 8:18 pm tak samo, jak zabójcy beksińskiego.
Nie do końca to samo. Zabójcy Beksińskiego targetowali osobę która mogła coś mieć wartościowego w ich mniemaniu, ale nie wiedzieli co. Tutaj jako złote rączki zdążyli się rozejrzeć po mieszkaniu i wiedzieli chyba czy w ogóle opłaca się bawić w kradzieże. Więc to coś innego chyba naprawdę było coś nie tak skoro pobrali dosłownie śmieci
Awatar użytkownika
laura_bunko
ŚpioszkiKenzo

Post autor: laura_bunko »

Dla mnie w ogóle straszne jest, że mordowali te seniorki. Nie mogli zabrać fantów, a te kobiety zostawić..
Awatar użytkownika
Dora_Diamant
FejkTiffany

Post autor: Dora_Diamant »

PrzemoKondratowicz pisze: czw lut 27, 2025 11:54 pm Nie do końca to samo. Zabójcy Beksińskiego targetowali osobę która mogła coś mieć wartościowego w ich mniemaniu, ale nie wiedzieli co. Tutaj jako złote rączki zdążyli się rozejrzeć po mieszkaniu i wiedzieli chyba czy w ogóle opłaca się bawić w kradzieże. Więc to coś innego chyba naprawdę było coś nie tak skoro pobrali dosłownie śmieci
cóż, wszyscy znamy historie staruszek, które upchają po materacach duże kwoty pieniędzy. możliwe, że tym się kierowali sprawcy.
PEONIA
Zrobiona_In_Italy

Post autor: PEONIA »

laura_bunko pisze: pt lut 28, 2025 12:37 pm Dla mnie w ogóle straszne jest, że mordowali te seniorki. Nie mogli zabrać fantów, a te kobiety zostawić..
Kobiety je znały bo oni wykonywali dla nich usługi - bali się, że ich wskażą
Awatar użytkownika
florella
MoetGlass

Post autor: florella »

w Warszawie robi się coraz gorzej. Mnóstwo Ukraińców, ciemnoskórych, hindusów. Strach wychodzić z domu :/ Wracają przestępstwa z lat 90, napady, kradzieże nawet rzeczy z klatek schodowych.