Start
Mój profil

Zabójcy seniorek z Warszawy

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Zabójcy seniorek z Warszawy

Post autor: SmokAnalog »

Mają już podejrzanych, jeden Polak i jeden Ukrainiec. Jak myślicie, te 4 staruszki to ich jedyne ofiary?
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Myślę że nie ale policja jest taka udolna że pewnie ze dwa zgony minimum pominęli i źle sklasyfikowali
Lenny

Post autor: Lenny »

Ja to myślałam, że zaczęli sypać i przyznali się do 4 morderstwa, ale okazało się, że w tym mieszkaniu pasera znaleźli pocztówkę z adresem czwartej ofiary. Ja też myślę, że ofiar jest więcej - ale skoro ofiary były typowane po realizacji zleceń jako złota rączka, to pewnie szybko policja ogarnie billingi z telefonów sprawców i ustali dane wszystkich klientów.

Btw. nie ogarniam po co były im były takie rzeczy jak pocztówka... Chyba, że faktycznie ten co mordował jest typowym psychopatą i zabierał trofea na pamiątkę, a nie tylko rzeczy na sprzedaż.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Najsmutniejsze jest to, że zabili dla jakiegoś badziewia i paru groszy. Nie wiem, co mieli w głowie.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Rzeka.chaosu pisze: czw lut 27, 2025 5:36 pm Najsmutniejsze jest to, że zabili dla jakiegoś badziewia i paru groszy. Nie wiem, co mieli w głowie.
tak samo, jak zabójcy beksińskiego.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Dora_Diamant pisze: czw lut 27, 2025 8:18 pm tak samo, jak zabójcy beksińskiego.
Nie do końca to samo. Zabójcy Beksińskiego targetowali osobę która mogła coś mieć wartościowego w ich mniemaniu, ale nie wiedzieli co. Tutaj jako złote rączki zdążyli się rozejrzeć po mieszkaniu i wiedzieli chyba czy w ogóle opłaca się bawić w kradzieże. Więc to coś innego chyba naprawdę było coś nie tak skoro pobrali dosłownie śmieci
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Dla mnie w ogóle straszne jest, że mordowali te seniorki. Nie mogli zabrać fantów, a te kobiety zostawić..
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

PrzemoKondratowicz pisze: czw lut 27, 2025 11:54 pm Nie do końca to samo. Zabójcy Beksińskiego targetowali osobę która mogła coś mieć wartościowego w ich mniemaniu, ale nie wiedzieli co. Tutaj jako złote rączki zdążyli się rozejrzeć po mieszkaniu i wiedzieli chyba czy w ogóle opłaca się bawić w kradzieże. Więc to coś innego chyba naprawdę było coś nie tak skoro pobrali dosłownie śmieci
cóż, wszyscy znamy historie staruszek, które upchają po materacach duże kwoty pieniędzy. możliwe, że tym się kierowali sprawcy.
PEONIA
Licówka

Post autor: PEONIA »

laura_bunko pisze: pt lut 28, 2025 12:37 pm Dla mnie w ogóle straszne jest, że mordowali te seniorki. Nie mogli zabrać fantów, a te kobiety zostawić..
Kobiety je znały bo oni wykonywali dla nich usługi - bali się, że ich wskażą
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

w Warszawie robi się coraz gorzej. Mnóstwo Ukraińców, ciemnoskórych, hindusów. Strach wychodzić z domu :/ Wracają przestępstwa z lat 90, napady, kradzieże nawet rzeczy z klatek schodowych.
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

SmokAnalog pisze: śr lut 26, 2025 11:23 pm Mają już podejrzanych, jeden Polak i jeden Ukrainiec. Jak myślicie, te 4 staruszki to ich jedyne ofiary?
W październiku 2023 mieliśmy bardzo podobny przypadek w Poznaniu. Do dziś nie znaleziono sprawcy (przynajmniej nie ma oficjalnych informacji na ten temat).

https://epoznan.pl/news-news-143940-zab ... cie_od_lat
https://epoznan.pl/news-news-144313-zab ... co_wiadomo
Justforfun
RoyalBaby

Post autor: Justforfun »

Minęło już trochę czasu, ale ze mieszkam na sąsiedniej ulicy (przypadek z Kabat) powiem wam, że po pierwsze, wszystkie osoby starsze, ale i kobiety (z moim rozpytan na spacerach z psami) już wcześniej wychodzą na spacer z psem, bo się boją. W naszej parafii ksiądz co niedzielę powtarza, żeby jak ktoś jest samotny, a np coś mu się zepsuło i wzywa do domu fachowca, poprosił np znajomego sąsiada, żeby był z nim, żeby nigdy nie wpuszczać nikogo obcego gdy jesteśmy sami. Powiem wam że da się odczuć ten sąsiedzki strach u nas, naprawdę. Szczególnie że teraz jest tu więcej patroli policji co dodatkowo działa na psychikę.
dont_lick_it
BlondDoczep

Post autor: dont_lick_it »

Justforfun pisze: sob kwie 12, 2025 12:32 am Minęło już trochę czasu, ale ze mieszkam na sąsiedniej ulicy (przypadek z Kabat) powiem wam, że po pierwsze, wszystkie osoby starsze, ale i kobiety (z moim rozpytan na spacerach z psami) już wcześniej wychodzą na spacer z psem, bo się boją. W naszej parafii ksiądz co niedzielę powtarza, żeby jak ktoś jest samotny, a np coś mu się zepsuło i wzywa do domu fachowca, poprosił np znajomego sąsiada, żeby był z nim, żeby nigdy nie wpuszczać nikogo obcego gdy jesteśmy sami. Powiem wam że da się odczuć ten sąsiedzki strach u nas, naprawdę. Szczególnie że teraz jest tu więcej patroli policji co dodatkowo działa na psychikę.
Sęk w tym, ze najpierw do tych pań chodzily ukrainki sprzątać i to one badały sytuacje...
Awatar użytkownika
florella
RealDiamond

Post autor: florella »

dont_lick_it pisze: sob kwie 12, 2025 2:07 pm Sęk w tym, ze najpierw do tych pań chodzily ukrainki sprzątać i to one badały sytuacje...
Tak, oni działają razem :< :<
Zoja83
GreckieWakacje

Post autor: Zoja83 »

dont_lick_it pisze: sob kwie 12, 2025 2:07 pm Sęk w tym, ze najpierw do tych pań chodzily ukrainki sprzątać i to one badały sytuacje...
S
Zoja83
GreckieWakacje

Post autor: Zoja83 »

Skąd te informacje? Nigdzie publicznie nie były podane. Wręcz jedna z tych Pań żyła w totalnym syfie.