Start
Mój profil

Your KAYA

Moderator: verysweetcherry
zielonisia
Skarpeta Rakieta

Your KAYA

Post autor: zielonisia »

Dziewczyny, czy tylko u mnie te produkty się kompletnie nie sprawdzają? Wszędzie widzę polecenia, ale miałam kilka produktów i (poza tamponami) nie tylko mi się nie sprawdziły, ale ich zużywanie nie należało do najprzyjemniejszych. Zastanawiam się czy macie podobne doświadczenia, bo może trafiam na wadliwe serie…

Do tej pory miałam (na szczęście kupione na dużych promocjach, większość za pół ceny):

Dezodorant pod pachy i biust - pokładałam w nim spore nadzieje, bo zapach był przepiękny i jeszcze to małe minimalistyczne opakowanie, ale jak się okazało przeciekało :'( używałam zimą, to niemożliwe żeby topił się przez wysoką temperaturę, ale opakowanie przeciekało od dołu (tam gdzie się kręci) i wszystko wokół bylo w tym płynie

Żel myjący do ciała słodka pomarańcza - to samo, zapach piękny, ale to jedyny plus tego kosmetyku. Konsystencja była tak lejąca, że musiałam go co chwilę nabierać, bo dosłownie spływał mi z rąk, w ogóle się nie pienił. To chyba był najgorszy produkt i nie mogłam się doczekać żeby go już zużyć

Rozświetlający balsam do ciała słodka pomarańcza - od balsamu oczekuję głównie nawilżenia, tutaj niestety przede wszystkim postawiono na rozświetlenie czyli brokat (choć pewnie bardziej naturalny czyli jakaś mika). Jeśli chodzi o nawilżenie to było znikome, praktycznie nie czułam różnicy czy go użyłam, czy nie, a standardowa cena tego balsamu to 50zł/150ml :/ rozświetlenie za to było, co dało się zauważyć po brokacie na ubraniach, ale to mi akurat nie przeszkadzało

Zastanawiam się skąd tyle dobrych opinii o tych produktach, u influ zgaduję, że współprace, ale jestem ciekawa waszych
glottalstop
Migocząca Świeczka

Post autor: glottalstop »

Zgadzam się - mnie też się nie sprawdziły :(
Dezodorant nie maskował zapachu, podpaski przesuwały się i były bardzo niewygodne, olejek do ust wysuszał. Mają fajny design opakowań i to chyba tyle. Więcej produktów nie zamierzam próbować :/
Xyz79
KlasaBiznes

Post autor: Xyz79 »

zielonisia pisze: sob lut 22, 2025 5:50 am Dziewczyny, czy tylko u mnie te produkty się kompletnie nie sprawdzają? Wszędzie widzę polecenia, ale miałam kilka produktów i (poza tamponami) nie tylko mi się nie sprawdziły, ale ich zużywanie nie należało do najprzyjemniejszych. Zastanawiam się czy macie podobne doświadczenia, bo może trafiam na wadliwe serie…

Do tej pory miałam (na szczęście kupione na dużych promocjach, większość za pół ceny):

Dezodorant pod pachy i biust - pokładałam w nim spore nadzieje, bo zapach był przepiękny i jeszcze to małe minimalistyczne opakowanie, ale jak się okazało przeciekało :'( używałam zimą, to niemożliwe żeby topił się przez wysoką temperaturę, ale opakowanie przeciekało od dołu (tam gdzie się kręci) i wszystko wokół bylo w tym płynie

Żel myjący do ciała słodka pomarańcza - to samo, zapach piękny, ale to jedyny plus tego kosmetyku. Konsystencja była tak lejąca, że musiałam go co chwilę nabierać, bo dosłownie spływał mi z rąk, w ogóle się nie pienił. To chyba był najgorszy produkt i nie mogłam się doczekać żeby go już zużyć

Rozświetlający balsam do ciała słodka pomarańcza - od balsamu oczekuję głównie nawilżenia, tutaj niestety przede wszystkim postawiono na rozświetlenie czyli brokat (choć pewnie bardziej naturalny czyli jakaś mika). Jeśli chodzi o nawilżenie to było znikome, praktycznie nie czułam różnicy czy go użyłam, czy nie, a standardowa cena tego balsamu to 50zł/150ml :/ rozświetlenie za to było, co dało się zauważyć po brokacie na ubraniach, ale to mi akurat nie przeszkadzało

Zastanawiam się skąd tyle dobrych opinii o tych produktach, u influ zgaduję, że współprace, ale jestem ciekawa waszych
Lubię ich chusteczki do higieny intymnej, podpaski chyba kiedyś kupiłam (nie pamiętam wrażeń z użytkowania 😅).
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
120mkw

Post autor: Juliaturczyniak »

Nie próbowałam wszystkiego, ale nigdy nie miałam zastrzeżeń co do ich kosmetyków.
amozebytakzjesc
Tritonotti

Post autor: amozebytakzjesc »

Oo mam to samo, antyperspirant masakra, olejek do ust - wysusza, tampony spoko, ale to w ciul zalezy, podpaski masakra, przekrecaja sie, roluja (ta pierwsza seria byla o niebo lepsza).
Znacie jakies inne marki ktore maja taki sam sklad a sa lepsze?
Awatar użytkownika
maly.ludek
MoetGlass

Post autor: maly.ludek »

Używałam olejku intymnego, wywalone pieniądze w błoto. Zero efektu.
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
Gdymniesenzmorzy
SushiRoll

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Ja lubię ich żel myjący do higieny intymnej. Wychwalane tutaj tampony mi się nie sprawdziły,olejek do ust też słaby 🤔
Zaczarowana
Szarlotta

Post autor: Zaczarowana »

Żel do higieny intymnej z tego co pamiętam był ok, tampony raczej też spoko, choć używam tamponów ogólnie sporadycznie. Podpaski faktycznie średnie i nie polecam przy obfitych okresach, a no i olejek do ust niestety tak jak piszecie ultra wysusza (i zwykły i z tintem, ten drugi chyba nawet bardziej).
Wowa
Skarpeta Rakieta

Post autor: Wowa »

Hej, miałam sporo kosmetyków od nich.
Zestaw do golenia okej.
Mam serum na wrastające włoski i jest całkiem dobry plus serum na podrażnienia i też całkiem fajne.
Podpaski tragedia a chusteczki do hig. intym. beznadzieja- darły się zanim wyjęłam z opakowania.
Żel do mycia twarzy naprawdę dobry i meeeega wydajny.
zabalabazaba
ŚpioszkiKenzo

Post autor: zabalabazaba »

Regularnie kupuje od nich wkładki, chusteczki do higieny intymnej i płyn do higieny intymnej i te produkty są ok. Szału jeśli chodzi o użytkowanie i działanie nie ma, ale kupuję ze względu na składy i ekologię.

Mam też ich kubeczek i zdecydowanie bardziej mi pasuje niż ten z Rossmanna.

Olejek do ust wysusza, krem do twarzy miał bardzo dziwny zapach i niepraktyczne opakowanie, nie dalam rady go zużyć. Tampony nie raz mi przeciekły po krótkim czasie i kiepsko się je aplikuje, nie wchodzą tak gładko jak OB. Plus nie chłonęły, płyn po nich zjeżdżał, ale mimo to sporadycznie je zamawiam właśnie że względu na "sustainability", tzn. jestem w stanie używać trochę mniej komfortowych w użyciu produktów jeśli mają dobre składy, nie zawierają plastiku itd.
Awatar użytkownika
KasandraCwir
ŚpięWRezydencji

Post autor: KasandraCwir »

Wypróbowałam kilka rzeczy:
* tampony - są poprawne, uważam że OB lepsze - lepiej chłoną i bardziej komfortowo się je aplikuje
* płyn do higieny intymnej - cudo! Inne potrafiły mnie podrażnić, zwłaszcza te z SLS. Ten jest łagodny, ma krótki skład, robi co ma robić, wszystko git. Nie kupuję innych, zużywam już n-te opakowanie
* olejek intymny - mam wrażenie, że poza zostawieniem tłustego filmu nie robi nic
* kuracja złuszczająca - nie widziałam efektów, ale też szybko się poddałam z regularnym stosowaniem bo była dość upierdliwa. Kupiłam ją jak jeszcze sprzedawali w opakowaniu z bazą i wkładem do uzupełniania, teraz zmienili opakowanie i ta głupia baza pójdzie do śmieci, super.

Ogólnie mam z nimi love hate relationship, bo podoba mi się design i pomysł na markę (tworzenie bardziej przyjaznych środowisku produktów dla kobiet), z drugiej strony nie podoba mi się marketing i tworzenie produktów na stworzone przez nich problemy. Tak właśnie dałam się naciągnąć na tą kurację złuszczającą, która jest opisywana jako sposób na buttne - pomyślałam sobie że kurcze, faktycznie mam coś takiego, może to serum zniweluje mój problem. W zamian dostałam brak efektu i irytację, bo kosmetyk jest bardzo wodnisty i tylko ściekał po nogach.
Gold_Fish
Ciastko

Post autor: Gold_Fish »

Znam i lubię żel do mycia twarzy, ale kupowałam go przed zmianą opakowania, więc teraz nie wiem, czy jest tak samo dobry. Czy ktoś ma porównanie?

Olejek do ust okazał się mało trafiony. Fatalne opakowanie względem konsystencji i dodatkowo przesuszał usta. Podpaski to zupełne nieporozumienie, przesuwają się i rolują. Wkładki higieniczne również mnie nie zachwyciły.

Miałam ochotę kupić dezodorant, ale widzę, że lepiej chyba nie iść w tę stronę.
nytylsrytyl
Ciastko

Post autor: nytylsrytyl »

Miałam dwa olejki do ust, ale oba musiałam w końcu wyrzucić bo wyciekały z opakowania i brudziły wszystko dookoła. Chusteczki do higieny intymnej lubię