Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Chruma »

Kot.Milionera pisze: śr lut 12, 2025 1:19 pm To bylo nawiązanie do pewnej historii na temat której było domniemywane na forum - wstęp jak do odcinka 5 n Z, włącznie z tym ze historia była Justynie szczególnie bliska <3
Złoto, naprawdę. I to nie był wątek o Justynie :)
Jedna z użytkowniczek discorda wrzucała to jakiś czas temu
Mamcienahita
Ciastko

Post autor: Mamcienahita »

kwiatek.do.kozucha pisze: wt lut 11, 2025 8:14 pm Próbowałam się do niej wczoraj zapisać, ale podobno źle odpowiedziałam na pytanie 🙈😂 chyba nie są mi pisane ploteczki 😂
Przeczytaj dokładnie podpunkty, które pojawiają się przed pytaniem, bo z tego co pamiętam odpowiedź na pytanie jest w jednym z punktów regulaminu XD
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

kwiatek.do.kozucha pisze: wt lut 11, 2025 8:14 pm Próbowałam się do niej wczoraj zapisać, ale podobno źle odpowiedziałam na pytanie 🙈😂 chyba nie są mi pisane ploteczki 😂
Btw, nadrabiam ten wątek od wczoraj, generalnie lubię Justynę, ale parę rzeczy mnie zaskoczyło. Podcastów nie słuchałam już dłuższy czas bo potrzebowałam zrobić przerwę od takiej tematyki, ale imo Justyna od dawna idzie w tematy lifestylowe/parenting, true crime teraz już tylko na doczepkę 🤷🏼‍♀️
(punkt 9 regulaminu) ,,Hasło do wejścia do grupy to wnuk."
kwiatek.do.kozucha
BlondDoczep

Post autor: kwiatek.do.kozucha »

Chruma pisze: śr lut 12, 2025 5:16 pm (punkt 9 regulaminu) ,,Hasło do wejścia do grupy to wnuk."
No tak myślałam, że o ten punkt chodzi, tylko z rozpędu napisałam samo słowo wnuk 😂
dzięki!
Awatar użytkownika
Chruma
RiczAsFak

Na instagramie Klaudii Ciekawiej post o Jusi,ciekawe kiedy mężulek się odpali
Losowa
Mokra Włoszka

Post autor: Losowa »

Chruma pisze: ndz lut 16, 2025 9:33 pm Na instagramie Klaudii Ciekawiej post o Jusi,ciekawe kiedy mężulek się odpali
Nie wiedziałam o tej akcji z dziennikarką Martą Glanc, bardzo niepokojące zachowanie. Łatwo mi zrozumieć, że nie radzi sobie z krytyką (jesteśmy tu podobne), ale wydzwanianie do dziennikarki jest nienormalne zwyczajnie.
Grzybolek1323
Mokra Włoszka

Post autor: Grzybolek1323 »

Chruma pisze: ndz lut 16, 2025 9:33 pm Na instagramie Klaudii Ciekawiej post o Jusi,ciekawe kiedy mężulek się odpali
Dobrze, że ktoś w końcu porusza ten temat. Podoba mi się jak Klaudia ujęła ten temat, choć uważam, że tam można by spokojnie to bardziej rozwinąć.
niten ka
RoyalBaby

Post autor: niten ka »

Powiedzcie czy coś mnie ominęło, w sensie był może jakiś komunikat ze strony Justyny, ze robi sobie przerwę od „5 nie zabijaj”? Mam Storytel, który opłacam specjalnie żeby wcześniej odsłuchać nowego odcinka, a ostatni który został opublikowany jest z 24 stycznia. Podobno mialy byc 3 odcinki w miesiącu, a nie sadze patrząc na dzisiejszą datę, żeby to nastąpiło. Ja wiem, ze są różne sytuacje w życiu itd, ale chociaż mała informacja na ten temat byłaby na miejscu.
SmokAnalog
RealDiamond

Post autor: SmokAnalog »

Losowa pisze: pn lut 17, 2025 8:56 pm Nie wiedziałam o tej akcji z dziennikarką Martą Glanc, bardzo niepokojące zachowanie. Łatwo mi zrozumieć, że nie radzi sobie z krytyką (jesteśmy tu podobne), ale wydzwanianie do dziennikarki jest nienormalne zwyczajnie.
Wkleisz Ty albo ktoś screen, jeśli mogę poprosic? Sama zainteresowana się jakoś do tego odniosła?
Reese
RóżowePolo

Post autor: Reese »

niten ka pisze: wt lut 18, 2025 2:55 pm Powiedzcie czy coś mnie ominęło, w sensie był może jakiś komunikat ze strony Justyny, ze robi sobie przerwę od „5 nie zabijaj”? Mam Storytel, który opłacam specjalnie żeby wcześniej odsłuchać nowego odcinka, a ostatni który został opublikowany jest z 24 stycznia. Podobno mialy byc 3 odcinki w miesiącu, a nie sadze patrząc na dzisiejszą datę, żeby to nastąpiło. Ja wiem, ze są różne sytuacje w życiu itd, ale chociaż mała informacja na ten temat byłaby na miejscu.
Jakoś w weekend ktoś poruszył ten temat na grupie 5NZ ale post zniknął. Jedna z komentujących twierdziła, że Justyna ogłosiła "przerwę" powołując się na ostatni post Justyny, ale przecież nie padła w nim jakakolwiek wzmianka o tym, żeby miało się coś zmienić w regularności odcinków.
niten ka
RoyalBaby

Reese pisze: wt lut 18, 2025 6:00 pm Jakoś w weekend ktoś poruszył ten temat na grupie 5NZ ale post zniknął. Jedna z komentujących twierdziła, że Justyna ogłosiła "przerwę" powołując się na ostatni post Justyny, ale przecież nie padła w nim jakakolwiek wzmianka o tym, żeby miało się coś zmienić w regularności odcinków.
Obserwuję ją na ig i nie widziałam tam żadnej informacji na ten temat i wydaje mi się, ze jeśli miałaby informować słuchaczy o ewentualnych przerwach to powinna to zrobić tam. Cały czas wrzuca polecajki ze Storytel a o przerwie w działalności cisza? Jestem zniesmaczona, tym bardziej ze korzystam z płatnej platformy i dokładam cegiełkę do jej wynagrodzenia.
MatyldaS2000
LouiBag

Post autor: MatyldaS2000 »

Justyna skrzętnie czyta forum, właśnie wleciała nowa wymówka :D
niten ka
RoyalBaby

MatyldaS2000 pisze: wt lut 18, 2025 7:55 pm Justyna skrzętnie czyta forum, właśnie wleciała nowa wymówka :D
A gdzie ta wymówka?
MatyldaS2000
LouiBag

Post autor: MatyldaS2000 »

niten ka pisze: wt lut 18, 2025 8:13 pm A gdzie ta wymówka?
Na grupie na Fejsie. Siostra z synem w szpitalu.
niten ka
RoyalBaby

MatyldaS2000 pisze: wt lut 18, 2025 9:29 pm Na grupie na Fejsie. Siostra z synem w szpitalu.
Totalna olewka, umieszcza informacje na zamkniętej grupie na fb. Ja to zawsze się zastanawiam jak ludziom funkcjonują biznesy, gdy mają takie podejście do klientów, odbiorców.
rockshoot
SushiRoll

Post autor: rockshoot »

Czyli ludzie płacą za miesięczny dostęp na storytel, na którym nic się nie pojawia przez cały luty? Dobrze rozumiem…?
PieczonyZiemniak
SkrzydełkaZhooters

Post autor: PieczonyZiemniak »

rockshoot pisze: wt lut 18, 2025 9:41 pm Czyli ludzie płacą za miesięczny dostęp na storytel, na którym nic się nie pojawia przez cały luty? Dobrze rozumiem…?
Naprawdę ktoś kupuje dostep do Storytel dla Justyny ????? Wow, to są fani których Justyna powinna po piętach całować.
Ja mam Storytel od kilku lat, bo słucham audiobooków jak łażę z psami na spacer, ale Justyny nie słucham. Chyba tylko dla Jaśmin bym spejalnie wykupiła abonament na jakiejś platformie
niten ka
RoyalBaby

rockshoot pisze: wt lut 18, 2025 9:41 pm Czyli ludzie płacą za miesięczny dostęp na storytel, na którym nic się nie pojawia przez cały luty? Dobrze rozumiem…?
Niestety tak… co prawda jest dopiero 18, ale nie sądzę żeby pod koniec lutego wleciały naraz 3 odcinki. Wkurzyłam się, bo żeby udzielać się na CSI i wzajemnie poklepywać się po pleckach z fanami to jest czas, ale już dla osób które zainwestowały w jej twórczość swoje pieniądze (a które nie mają obowiązku być na jakichś zamkniętych grupach, jak ja) to udaje ze nie ma tematu. Zawsze mogła ogłosić na ig: „słuchajcie w tym miesiącu z przyczyn ode mnie niezależnych nie będzie 5NZ” i ja bym to zrozumiała, nie wykupiłabym na ten miesiąc subskrypcji i spoko. Mysle, ze nie tylko ja ale i wiele osób by ją zrozumiało. Natomiast olewczego stosunku do swoich chlebodawców nigdy nie zrozumiem. Prowadziłam kiedyś firmę i na każdą złożona skargę kontaktowałam się osobiście z klientem z propozycją drobnej rekompensaty i wiecie co? Większość ludzi nawet nie chciała z niej korzystać, tylko była zadowolona z tego, ze ktoś ich poważnie potraktował i przyjął uwagę.
niten ka
RoyalBaby

PieczonyZiemniak pisze: wt lut 18, 2025 10:02 pm Naprawdę ktoś kupuje dostep do Storytel dla Justyny ????? Wow, to są fani których Justyna powinna po piętach całować.
Ja mam Storytel od kilku lat, bo słucham audiobooków jak łażę z psami na spacer, ale Justyny nie słucham. Chyba tylko dla Jaśmin bym spejalnie wykupiła abonament na jakiejś platformie
Ja lubię słuchać jej głosu, no i ma tam nie publikowane nigdzie indziej sprawy.
malalejde
Skarpeta Rakieta

Post autor: malalejde »

MatyldaS2000 pisze: wt lut 18, 2025 7:55 pm Justyna skrzętnie czyta forum, właśnie wleciała nowa wymówka :D
To nie wymówka, a poważny problem, skoro dziecko od dwóch tygodni znajduje się w szpitalu, a jego matka, która jest jednocześnie współtwórcą 5nz przy nim czuwa. To chyba logiczne, że są opóźnienia i jest brak podstawowych narzędzi do pracy dla samej Justyny, która na swoim własnym kanale jest już tylko głosem. W każdym razie nie ma co odbierać powagi tej sytuacji i nazywać ją wymówką.
rockshoot
SushiRoll

Post autor: rockshoot »

Czyli nie wyjdzie żaden odcinek albo wyjdzie jeden i nikt nie dostanie za to zwrotu kasy? ;P
Ogrzyca
Gacie z oceanu

Post autor: Ogrzyca »

rockshoot pisze: śr lut 19, 2025 10:25 am Czyli nie wyjdzie żaden odcinek albo wyjdzie jeden i nikt nie dostanie za to zwrotu kasy? ;P
Jak jesteś taką psychofanką, że kupujesz abonament w bookbeacie żeby dwa dni przed innymi mieć to samo co za darmo jest na yt to raczej nie dostaniesz zwrotu xd
Grzybolek1323
Mokra Włoszka

Post autor: Grzybolek1323 »

Z tą całą comfort person, nasunęła mi się taka myśl, że dla mnie Justyna też kiedyś taka była, choć nie słuchałam 5NZ. Ogólnie nie słucham tego typu rzeczy ze względu na powracające stany lękowe. Ale już jej content bariatryczny - bardzo mnie zaciekawił. Jej storieski, mega urocze, q&a fajne, na luzie. Ale potem postanowiłam wysłuchać jej książki - Małe Końce Świata. O Chryste panie. To totalnie zmieniło moje myślenie o niej. Część, w której przyznaje, że jedno wydawnictwo było zainteresowane wydaniem, ale chcieli za dużo zmienić, więc ona została OSZUKANA, była wręcz żałośnie śmieszna. Przecież te hisotryjki są jak napisane przez dziecko! "Oblało mnie zimne gorąco" - takich kwiatków było peeełno. No ale ok, spisała te wszystkie żale, wydała sama, sukces życia.
Od tamtego czasu moje postrzeganie Justyny totalnie się zmieniło. Nie mogę przejść obojętnie przy każdej jej wpadce czy jak ona chce to tam nazywać. Na więkość pytań w q&a wydaje mi się odpowiadać pasywno-agresywnie. Te durne reklamy na ig są ładnie wizualnie, totalnie jednak już widać, że ma w dupie co, byle hajs się zgadzał.
snarkshark
Skarpeta Rakieta

Post autor: snarkshark »

Grzybolek1323 pisze: śr lut 19, 2025 11:55 am Z tą całą comfort person, nasunęła mi się taka myśl, że dla mnie Justyna też kiedyś taka była, choć nie słuchałam 5NZ. Ogólnie nie słucham tego typu rzeczy ze względu na powracające stany lękowe. Ale już jej content bariatryczny - bardzo mnie zaciekawił. Jej storieski, mega urocze, q&a fajne, na luzie. Ale potem postanowiłam wysłuchać jej książki - Małe Końce Świata. O Chryste panie. To totalnie zmieniło moje myślenie o niej. Część, w której przyznaje, że jedno wydawnictwo było zainteresowane wydaniem, ale chcieli za dużo zmienić, więc ona została OSZUKANA, była wręcz żałośnie śmieszna. Przecież te hisotryjki są jak napisane przez dziecko! "Oblało mnie zimne gorąco" - takich kwiatków było peeełno. No ale ok, spisała te wszystkie żale, wydała sama, sukces życia.
Od tamtego czasu moje postrzeganie Justyny totalnie się zmieniło. Nie mogę przejść obojętnie przy każdej jej wpadce czy jak ona chce to tam nazywać. Na więkość pytań w q&a wydaje mi się odpowiadać pasywno-agresywnie. Te durne reklamy na ig są ładnie wizualnie, totalnie jednak już widać, że ma w dupie co, byle hajs się zgadzał.
Ma tendencję brania na litość i robienia z siebie ofiary, przykładów na to można znaleźć wiele w ciągu ostatnich lat. Plus to wieczne q&a otwarte na jej stories- uwielbia odzierać się z prywaty i wchodzić w głupie polemiki z followersami.
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
LouiBag

Post autor: AlojzyDupa »

PieczonyZiemniak pisze: wt lut 18, 2025 10:02 pm Naprawdę ktoś kupuje dostep do Storytel dla Justyny ?????
Też jestem zdziwiona, ale nie zmienia to faktu, że o przerwie w nagrywaniu wypadałoby poinformować również na innych platformach, a nie tylko na grupie pełnej swoich wyznawców. Skoro Jusia wie, że narazie nie ma mocy przerobowych to mogłaby nagrać chociaż jakąś głosówkę czy cokolwiek, co wyjaśni kwestię pobierania opłat za odcinki, których nie będzie... Ja swego czasu wykupiłam dostęp do "Dźwięków ciszy" które na szczęście były dostępne w pełni, ale byłabym delikatnie wpieniona, gdyby za obietnicami nie poszło nic - tak jak właśnie teraz na Storytel...

Może Jusia to przeczyta, nauczy się od Wandziar i wyciągnie wnioski :')
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa