Start
Mój profil

Pianka do samoopalania

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
tasty042024
BlondDoczep

Pianka do samoopalania

Post autor: tasty042024 »

Hej wandy, czy używacie jakichś pianek samoopalających? Sama teraz używam bebio, jestem nawet zadowolona, ale chyba ma dla mnie trochę za ciepły odcień. Macie coś innego do polecenia?
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Tritonotti

Post autor: Blue Spirit »

Używałam kiedyś Byrokko Tan Mousse Dark i miał dobry odcień jak dla mnie. Trzymał najdłużej ze wszystkich, które miałam (po peelingu), ale nierówno schodzi i trzeba trochę się pomęczyć przy ścieraniu resztek.
amozebytakzjesc
MiamiBicz

Post autor: amozebytakzjesc »

Ja mam z Marc Inbane i jest super:)
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Tritonotti

Post autor: Blue Spirit »

amozebytakzjesc pisze: ndz lut 23, 2025 6:48 pm Ja mam z Marc Inbane i jest super:)
Jak długo się trzyma?
amozebytakzjesc
MiamiBicz

Post autor: amozebytakzjesc »

Blue Spirit pisze: ndz lut 23, 2025 7:11 pm Jak długo się trzyma?
Wydaje mi sie, ze ok tyg na pewno :) fajny odcien taki cieply jakby opalony.
Awatar użytkownika
farba
RoyalBaby

Post autor: farba »

Ja używam samoopalacza SunOzon do ciemnej karnacji + poprawiam pianką Bielenda Magic Bronze.
stormy11
Mokra Włoszka

Post autor: stormy11 »

ja używam piankę b.tan, można ją kupić w rossmanie. Polecam tę z różowym napisem "I want the darkest possible", bo ta z żółtym nie robi dla mnie takiego efektu
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

stormy11 pisze: pn kwie 14, 2025 2:58 pm ja używam piankę b.tan, można ją kupić w rossmanie. Polecam tę z różowym napisem "I want the darkest possible", bo ta z żółtym nie robi dla mnie takiego efektu
Używam tej samej i również polecam. Dobrze mieć rękawice do nakładania pianki wtedy się super rozprowadza i nie ma smug i mijaków.
stormy11
Mokra Włoszka

Post autor: stormy11 »

Dziergalia pisze: pn kwie 14, 2025 9:34 pm Używam tej samej i również polecam. Dobrze mieć rękawice do nakładania pianki wtedy się super rozprowadza i nie ma smug i mijaków.
Tak, rękawica z b.tan też fajnie działa :)
Awatar użytkownika
unidentifiedxxx
KlasaBiznes

Post autor: unidentifiedxxx »

tylko st. tropez 🤍
MelaniaBella
Koczkodan

Post autor: MelaniaBella »

unidentifiedxxx pisze: ndz kwie 20, 2025 2:25 pm tylko st. tropez 🤍
Dokładnie!
Dziergalia
Channelka

unidentifiedxxx pisze: ndz kwie 20, 2025 2:25 pm tylko st. tropez 🤍
Możesz napisać coś więcej? Jestem ciekawa opinii, bo widzę że cenowo jest spoko.
Awatar użytkownika
unidentifiedxxx
KlasaBiznes

Dziergalia pisze: czw kwie 24, 2025 10:04 am Możesz napisać coś więcej? Jestem ciekawa opinii, bo widzę że cenowo jest spoko.
Mam ten express tan 1 hour, ale nakładam go na 4-5h. To jest mój pierwszy samoopalacz, zawsze używałam balsamów brązujących. Kupiłam taki mini 50ml na próbę i miał być tylko do twarzy, on jest na notino w zestawie z rękawicą za 31zl. Użyłam na całe ciało i zmyłam po 4h i byłam pięknie opalona. Żadnych pomarańczowych odcieni. Ale nie wiem, może to zależy od skóry, ja mam oliwkowe podtony i nie jestem bladziochem. Jeśli chodzi o zmywanie się to też pięknie schodzi i nie zostawia plam. Nawet na newralgicznych miejscach typu łokcie, kolana, kostki zachował się pięknie, ale tam wiadomo - nakładałam minimalne ilości.
Dziergalia
Channelka

unidentifiedxxx pisze: czw kwie 24, 2025 10:47 am Mam ten express tan 1 hour, ale nakładam go na 4-5h. To jest mój pierwszy samoopalacz, zawsze używałam balsamów brązujących. Kupiłam taki mini 50ml na próbę i miał być tylko do twarzy, on jest na notino w zestawie z rękawicą za 31zl. Użyłam na całe ciało i zmyłam po 4h i byłam pięknie opalona. Żadnych pomarańczowych odcieni. Ale nie wiem, może to zależy od skóry, ja mam oliwkowe podtony i nie jestem bladziochem. Jeśli chodzi o zmywanie się to też pięknie schodzi i nie zostawia plam. Nawet na newralgicznych miejscach typu łokcie, kolana, kostki zachował się pięknie, ale tam wiadomo - nakładałam minimalne ilości.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 🙂
MelaniaBella
Koczkodan

Post autor: MelaniaBella »

unidentifiedxxx pisze: czw kwie 24, 2025 10:47 am Mam ten express tan 1 hour, ale nakładam go na 4-5h. To jest mój pierwszy samoopalacz, zawsze używałam balsamów brązujących. Kupiłam taki mini 50ml na próbę i miał być tylko do twarzy, on jest na notino w zestawie z rękawicą za 31zl. Użyłam na całe ciało i zmyłam po 4h i byłam pięknie opalona. Żadnych pomarańczowych odcieni. Ale nie wiem, może to zależy od skóry, ja mam oliwkowe podtony i nie jestem bladziochem. Jeśli chodzi o zmywanie się to też pięknie schodzi i nie zostawia plam. Nawet na newralgicznych miejscach typu łokcie, kolana, kostki zachował się pięknie, ale tam wiadomo - nakładałam minimalne ilości.
A napisz proszę co z odpychającym zapachem? Niestety tego w samoopalaczach nie potrafię znieść 😮‍💨
Awatar użytkownika
unidentifiedxxx
KlasaBiznes

MelaniaBella pisze: pn cze 09, 2025 11:00 am A napisz proszę co z odpychającym zapachem? Niestety tego w samoopalaczach nie potrafię znieść 😮‍💨
No cóż - kłamać nie będę, coś tam czuć ale nie jakoś mocno, a jeśli jesteś wrażliwa na ten zapach to polecam jakoś przetrwać etap opalania, a po zmyciu smarować ciało balsamem np z indigo, one mają śliczne mocno intensywne zapachy i długo utrzymają się na skórze, mi to pomaga 😃 bo moim zdaniem bardziej czuć ten smrodek już po zmyciu.
fiusiusiusiu
Bransoletka50k

Post autor: fiusiusiusiu »

To ja mam pytanie jak zmywacie samoopalacz? Ja robie peeling, mam rękawice peelingujące a i tak nie chce zejść a patrzeć się po jakimś czasie już nie da
Awatar użytkownika
Rabarblador
BlondDoczep

Post autor: Rabarblador »

fiusiusiusiu pisze: pn cze 30, 2025 7:39 pm To ja mam pytanie jak zmywacie samoopalacz? Ja robie peeling, mam rękawice peelingujące a i tak nie chce zejść a patrzeć się po jakimś czasie już nie da
mam piankę do usuwania samoopalacza z mine tan, a także jakiś spray z essence.
meowmeow123
Ciastko

Post autor: meowmeow123 »

St moriz dla mnie dramat ten ekspresowy, jest strasznie pomaranczowy i robi plamy.. byc moze dla mnie po prostu za mocny. Za to najlepszy jakiego uzywalam to bondi sands ten zwykly w czarnym opakowaniu z niebieskim paskiem! Piekny neutralny odcien i zero plam