Start
Mój profil

Basiclab - hit czy kit?

Moderator: verysweetcherry
zielonisia
Skarpeta Rakieta

Basiclab - hit czy kit?

Post autor: zielonisia »

Co uważacie o produktach marki Basiclab? Szukałam opinii o nich na youtube i tiktoku, ale wszystkie są w ramach współprac :wrrr:
Faktycznie są warte swojej ceny czy to po prostu dobry marketing, że jest o nich tak głośno? Podobno składy są świetne, ale można znaleźć produkty innych firm o niemal identycznych składach dużo taniej (np Bielenda)
monika_whiteman
Skarpeta Rakieta

Post autor: monika_whiteman »

Nie proponują nic "przełomowego", a ceny są z kosmosu. Plus mają współprace z takimi żałosnymi "influencerkami" jak anioł na resorach. Jestem na nie.
tasty042024
Mokra Włoszka

Post autor: tasty042024 »

zielonisia pisze: wt lut 11, 2025 10:10 pm Co uważacie o produktach marki Basiclab? Szukałam opinii o nich na youtube i tiktoku, ale wszystkie są w ramach współprac :wrrr:
Faktycznie są warte swojej ceny czy to po prostu dobry marketing, że jest o nich tak głośno? Podobno składy są świetne, ale można znaleźć produkty innych firm o niemal identycznych składach dużo taniej (np Bielenda)
Jakiś czas temu oczywiście padłam ofiarą influ-marketingu i miałam od nich kilka produktów: krem z ceramidami, serum z witaminą C, retinal i SPF na twarz. Ten ostatni mi nie pasował od początku, reszta się sprawdziła. Ale faktycznie da się kupić produkty o podobnej jakości w niższej cenie :) Ceramidy mam od CeraVe, inne produkty też sobie zastąpilam i skóra na tym nie straciła. To było wygodne, że mam coś o sprawdzonym składzie, ale po paru opakowaniach miałam już poczucie, że przepłacam.
Blada
Mokra Włoszka

Post autor: Blada »

Miałam kilka produktów, ale po żadnym z nich nie zauważyłam różnicy. Przesadzone ceny są chyba spowodowane wysokimi kosztami marketingu, w końcu każda influ musi dostać te kosmetyki do reklamy.
Mieszanka
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mieszanka »

Mialam kilka rzeczy od nich ale pare lat temu jak jeszcze byli tansi. Spektakularnych efektow nie zobaczylam, takie ok kosmetyki, nie zaszkodzily. Podobnie jak kolezanki wyzej zamienilam na Bielende i CeraVe i to mi w zupelnosci wystarcza. Ale musze przyznac, ze spf ten pomaranczowy byl spoko, ostre slonce w gorach i tam gdzie nim posmarowalam nie bylo zadnego oparzenia, w przeciwieństwie do miejsc ktorych nie posmarowalam 😅
Siasia
Srebrna Kropeczka

Post autor: Siasia »

Lubię peptydy miedziowe od nich i jedno serum z witaminą c. Ale niezmiennie odpycha mnie od tej firmy marketing i zalew po prostu współprac, postów sponsorowanych i reklam przez oszołomów w social mediach. Którzy w dniu wydania jakiejś nowości, mówią jakie to zajeeeeebiste kosmetyki. 🤣
Wercia11124
Tritonotti

Post autor: Wercia11124 »

Fajne mają te kosmetyki ale uważam że ceny są wywalone w kosmos.. bardzo nie podoba mi się taki marketing gdzie ceny są maksymalnie zawyżane tylko po to aby non stop dawać kody rabatowe. Nie lepiej dać cenę taką żeby oni zarobili i klient był zadowolony niż te złudne kody.. ale rozumiem też że polscy konsumenci są już tak nauczeni że cokolwiek się pojawi to już wołają "macie jakiś kodzik"...
sernikowa
RoyalBaby

Post autor: sernikowa »

zielonisia pisze: wt lut 11, 2025 10:10 pm Co uważacie o produktach marki Basiclab? Szukałam opinii o nich na youtube i tiktoku, ale wszystkie są w ramach współprac :wrrr:
Tak jak wyżej, odpycha mnie marketing. Hurtowe wysyłanie paczek PR do influencerow (których zawartość chwilę później ląduje na vinted), wieczne promocje, jak i wpychanie "gratisów". Za marketing i gratisy oczywiście płaci klient. :)
Na plus jest naprawdę dobra obsługa klienta, która potrafi doradzić w kontekście wkomponowania produktu w rutynę pielęgnacyjną oraz obszerne opisy kosmetyków, które uwzględniają kobiety w ciąży (czy i dlaczego kosmetyk jest polecany lub nie).

Jednak same produkty są w porządku, jedne lepsze, inne gorsze. Mnie spora ich część podrażnia. Lekka emusja z filtrem niemiłosiernie się na mnie rolowała (nawet na "gołej" skórze). Natomiast emulsja do demakijażu jest jednym z lepszych produktów tego typu na jaki trafiłam. Ostatnio też testowałam serum antyoksydacyjne bez witaminy c i jego działanie wizualnie mogę porównać z tetrą od pH.doctor, przy czym ma znacznie lżejszą konsystencję.
Gdymniesenzmorzy
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Gdymniesenzmorzy »

Lubię bardzo ich szampon do włosów cienkich. Spoko jest też emulsja myjąca. Reszta kosmetyków to dla mnie poziom drogeryjnej Bielendy. Mocny marketing,sama się nabrałam. Za te ceny można kupić kosmetyki od np Dermomedici czy Medik8,Dermaquest na promocji 😉