Start
Mój profil

Weronika Karwatka

Moderator: verysweetcherry
Ojojojka
Koczkodan

Re: Weronika Karwatka

Post autor: Ojojojka »

No musi być grubo,bo na stronie FB Zbrodni Ikara autor udostępnijł maila z groźbami, że ma przestać drążyc w sprawie Weroniki. Jeżeli to nie jest głupi żart to sytuacja jest naprawdę poważna.
Adaanialusi
Mokra Włoszka

Post autor: Adaanialusi »

Jest nowy materiał na zbrodnia i kara. Grubo, teściowie Weroniki niszczą jej grub, są na to dowody w postaci nagrań z ukrytej kamery a współpracownik jej męża daje więcej dowodów na to, że to mąż dopuścił się zbrodni.
Zastanawiające jest to, że opowiadał koledze już wcześniej, że Weronika ma zagrożoną ciążę i mieli podpisać dokumenty z których wynikało, że w razie komplikacji mają ratować dziecko a nie ciężarną. Polskie prawo zapewnia ochronę życia i zdrowia matek oczekujących dziecka. W ramach ratowania życia matki dopuszczalne jest poświęcenie życia nienarodzonego dziecka. Gdyby miała komplikacje na pewno powiedziała by rodzicom.
Awatar użytkownika
marlas
Channelka

Post autor: marlas »

Adaanialusi pisze: wt lut 04, 2025 2:34 pm Jest nowy materiał na zbrodnia i kara. Grubo, teściowie Weroniki niszczą jej grub, są na to dowody w postaci nagrań z ukrytej kamery a współpracownik jej męża daje więcej dowodów na to, że to mąż dopuścił się zbrodni.
Zastanawiające jest to, że opowiadał koledze już wcześniej, że Weronika ma zagrożoną ciążę i mieli podpisać dokumenty z których wynikało, że w razie komplikacji mają ratować dziecko a nie ciężarną. Polskie prawo zapewnia ochronę życia i zdrowia matek oczekujących dziecka. W ramach ratowania życia matki dopuszczalne jest poświęcenie życia nienarodzonego dziecka. Gdyby miała komplikacje na pewno powiedziała by rodzicom.
Właśnie Paweł ze Zbrodni dostał tajemniczego maila z groźbą… ponoć nie do namierzenia. To jakby przyznać się do winy.
O, nie zauważyłam, że już ktoś o tym wspomniał
Marti37
Milion subskrypcji

Post autor: Marti37 »

Mam nadzieje ze kobiety będą się trzymać z daleka od tego krętacza bo chyba nikt nie ma wątpliwości że jakąkolwiek relacja z nim nie jest dobrym pomysłem 😬
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

3Ewelina0 pisze: wt lut 04, 2025 12:26 pm Mam nadzieje, ze ten film trafi do jak najwiekszej ilosci osob w Poznaniu i ludzie im nie zapomna tego, co zrobili. Obrzydliwi ludzie.
Wrzucalam tu post po pierwszym odcinku na kanale Ikara (jak jeszcze nie było działu kryminalnego, dlatego przepadło i to mnie skłoniło, zeby poprosic administrację o taki dział). Dziwię się bardzo, że nikt ze znajomych/osob, ktore cokolwiek wiedza się na tym wątku nie pojawił. Cieszę się, że ten Patryk się nie boi odzywac
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Plotkara
Willa z basenem

Ta historia jest mocna przestroga dla kobiet, ktorym marzenia o slubie i dziecku przysłaniają prawdziwy osąd sytuacji. To samo dotyczy tindera - mnostwo tam nieuczciwych ludzi
3Ewelina0

Post autor: 3Ewelina0 »

Plotkara pisze: czw lut 06, 2025 1:51 pm Wrzucalam tu post po pierwszym odcinku na kanale Ikara (jak jeszcze nie było działu kryminalnego, dlatego przepadło i to mnie skłoniło, zeby poprosic administrację o taki dział). Dziwię się bardzo, że nikt ze znajomych/osob, ktore cokolwiek wiedza się na tym wątku nie pojawił. Cieszę się, że ten Patryk się nie boi odzywac
Wanda to jednak nadal dosc specyficzne miejsce i ludzie ktorzy nie sledza za bardzo jakichs influ/youtuberow tu nie wchodza. Ale mam nadzieje ze innymi kanalami rozniesie sie to po miescie i zadna inna dziewczyna nie da sie nabrac na biednego wdowca szukajacego nowej milosci.
Krzysiek90
Koczkodan

Post autor: Krzysiek90 »

Ta sprawa to totalny absurd... Bo z tego, co zrozumialem, to Prokuratora uznala, ze zdrowa dziewczyna (regularnie sie badajaca itd.) bez zadnego konkrentego powodu tak sobie umarla i jednoczesnie mniej wiecej w tym samym czasie (jak umierala)... zaczela masowo robic przelewy ze swojego konta na konto męża. A jeszcze niedlugo potem chciala wziac pozyczke. I nic ich tutaj nie zdziwilo, nic :(

To troche tak, ze rodzina musi udowadniac na okolo, ze "2+2=4", a prokuratora sie upiera ze "6" i zadne konkretne argumenty do nich nie trafiają.

Mam nadzieje, ze na skutek tych materialow na yt w koncu ktos sie za to powaznie wezmie, bo ta sprawa wydaje sie bardzo oczywista. Trzeba tylko porzadnie przycisnac tego goscia.

Serio nie mogę pojąć, jak Prokuratora moze umarzac takie sprawy...
Plotkara
Willa z basenem

3Ewelina0 pisze: czw lut 06, 2025 2:39 pm Wanda to jednak nadal dosc specyficzne miejsce i ludzie ktorzy nie sledza za bardzo jakichs influ/youtuberow tu nie wchodza. Ale mam nadzieje ze innymi kanalami rozniesie sie to po miescie i zadna inna dziewczyna nie da sie nabrac na biednego wdowca szukajacego nowej milosci.
Tylko jest tak pocenzurowany, ze nie wiadomo jak wyglada. Gdybym używała tindera, to pewnie nawet nie wiedziałabym, ze z nim gadam. Chyba, ze po detalach typu myjnia, ale to i tak za mało informacji
Plotkara
Willa z basenem

Krzysiek90 pisze: czw lut 06, 2025 6:58 pm Ta sprawa to totalny absurd... Bo z tego, co zrozumialem, to Prokuratora uznala, ze zdrowa dziewczyna (regularnie sie badajaca itd.) bez zadnego konkrentego powodu tak sobie umarla i jednoczesnie mniej wiecej w tym samym czasie (jak umierala)... zaczela masowo robic przelewy ze swojego konta na konto męża. A jeszcze niedlugo potem chciala wziac pozyczke. I nic ich tutaj nie zdziwilo, nic :(

To troche tak, ze rodzina musi udowadniac na okolo, ze "2+2=4", a prokuratora sie upiera ze "6" i zadne konkretne argumenty do nich nie trafiają.

Mam nadzieje, ze na skutek tych materialow na yt w koncu ktos sie za to powaznie wezmie, bo ta sprawa wydaje sie bardzo oczywista. Trzeba tylko porzadnie przycisnac tego goscia.

Serio nie mogę pojąć, jak Prokuratora moze umarzac takie sprawy...
Jeszcze końcówka i przesłuchiwanie autora kanału, bo nagrywał rozmowę. No to jest tragikomedia
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

Plotkara pisze: czw lut 06, 2025 7:51 pm Tylko jest tak pocenzurowany, ze nie wiadomo jak wyglada. Gdybym używała tindera, to pewnie nawet nie wiedziałabym, ze z nim gadam. Chyba, ze po detalach typu myjnia, ale to i tak za mało informacji
Na fb Weroniki są zdjęcia z nim
Edy
GreckieWakacje

Post autor: Edy »

Dramat, wieczorem sobie obejrze, bo dawno nie śledziłam sprawy.

Tak mi żal rodziców Weroniki, co za sku...mógł zniszczyć nagrobek
Proseczko, wineczko
Krzysiek90
Koczkodan

Jeszcze końcówka i przesłuchiwanie autora kanału, bo nagrywał rozmowę. No to jest tragikomedia
Dla tej Pani Prokurator bardziej liczy sie prawo prasowe niż potencjalne morderstwo... Naprawdę zenada

Wspolczuję rodzicom Weroniki, bo musza uzerac sie z takimi niekompetentnymi osobami.

A jeszcze rodzice Jakuba niszcza grob, wysmiewaja zdjecia... Co to za ludzie w ogole sa, no brak slow...
Edy
GreckieWakacje

Dziadek kombatant? Pewnie dlatego Kubuś chroniony. A pani prokurator tylko tuszuje i potrafi podcasterów wzywać na przesłuchania w celu postraszenia chyba :<

Mordy tych karwatków za robienie rozpierdolu na grobie i wyśmiewanie dekoracji powinny publicznie wisieć na zdjęciach w całym kraju.
Proseczko, wineczko
Awatar użytkownika
Chruma

Prokuratura znowu umorzyła :< :< :<
Edy
GreckieWakacje

Żenada, gdzie my żyjemy.
Proseczko, wineczko
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Krzysiek90 pisze: czw lut 06, 2025 6:58 pm Serio nie mogę pojąć, jak Prokuratora moze umarzac takie sprawy...
Ogółem tak działa prokuratura w tym kraju.
Najłatwiej jest im umorzyć. Wychodzą z założenia, że tylko część osób wniesie zażalenie, a reszta odpuści i dzięki temu będą mieć mniej roboty. To jest państwo z kartonu.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Chruma pisze: śr lut 12, 2025 8:17 pm Prokuratura znowu umorzyła :< :< :<
oni sobie żartują z opinii publicznej, czy co? ludzie mają wyjść na ulice, aby cokolwiek się zmieniło? ileż można?
Krzysiek90
Koczkodan

oliixii pisze: śr lut 12, 2025 10:55 pm Ogółem tak działa prokuratura w tym kraju.
Najłatwiej jest im umorzyć. Wychodzą z założenia, że tylko część osób wniesie zażalenie, a reszta odpuści i dzięki temu będą mieć mniej roboty. To jest państwo z kartonu.
Brak mi słów na coś takiego :(

A czy orientuje się tutaj ktoś może, ile jeszcze rodzinie przysługuje odwołań od tej decyzji? Bo na razie wychodzi na to, że JK udzie to na sucho :(
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Krzysiek90 pisze: czw lut 13, 2025 9:44 am Brak mi słów na coś takiego :(

A czy orientuje się tutaj ktoś może, ile jeszcze rodzinie przysługuje odwołań od tej decyzji? Bo na razie wychodzi na to, że JK udzie to na sucho :(
Prokuratura wydaje decyzję o umorzeniu postępowania, wnosi się zażalenie do sądu okręgowego na tę decyzję. Sąd ma 2 możliwości: albo przywrócić sprawę albo podtrzymać decyzję prokuratury o umorzeniu. Jeśli sąd decyzję podtrzymał to już zamyka drogę, sprawa jest ostatecznie umorzona 😪
Awatar użytkownika
Chruma

Krzysiek90 pisze: czw lut 13, 2025 9:44 am Brak mi słów na coś takiego :(

,,Składamy zażalenie na to drugie umorzenie. Są dwie możliwości. Albo prokurator nadrzędny je uwzględni i postępowanie będzie prowadzone, albo jeśli nie, to wniesiemy subsydiarny akt oskarżenia

— mówi "Faktowi" mec. Zbigniew Krüger, reprezentujący bliskich Weroniki.

Rozwiązanie, o którym mówi, to szansa dla osób, które chcą walczyć o sprawiedliwość, mimo że w ich sprawie prokuratura nie wniosła aktu oskarżenia. Obywatel może to wtedy zrobić sam."
Edy
GreckieWakacje

Ja bym chyba nie wytrzymała i sama wymierzyła sprawiedliwość, tylko iśc potem siedzieć za takie ścierwo?
Proseczko, wineczko
Krzysiek90
Koczkodan

oliixii pisze: czw lut 13, 2025 10:08 am Prokuratura wydaje decyzję o umorzeniu postępowania, wnosi się zażalenie do sądu okręgowego na tę decyzję. Sąd ma 2 możliwości: albo przywrócić sprawę albo podtrzymać decyzję prokuratury o umorzeniu. Jeśli sąd decyzję podtrzymał to już zamyka drogę, sprawa jest ostatecznie umorzona 😪
Chruma pisze: czw lut 13, 2025 10:11 am

,,Składamy zażalenie na to drugie umorzenie. Są dwie możliwości. Albo prokurator nadrzędny je uwzględni i postępowanie będzie prowadzone, albo jeśli nie, to wniesiemy subsydiarny akt oskarżenia

— mówi "Faktowi" mec. Zbigniew Krüger, reprezentujący bliskich Weroniki.

Rozwiązanie, o którym mówi, to szansa dla osób, które chcą walczyć o sprawiedliwość, mimo że w ich sprawie prokuratura nie wniosła aktu oskarżenia. Obywatel może to wtedy zrobić sam."
dziękuję za odpowiedzi :)

Czyli jest jeszcze jakies swiatelko w tunelu :)
Awatar użytkownika
maly.ludek
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: maly.ludek »

Przeraża mnie to, że teściowie przychodzą na grób swojego WNUKA i odwalają takie akcje. W jakim świecie my żyjemy? Dorośli ludzie, a bawi ich rozwalanie wiązanek i zniczy.
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
Awatar użytkownika
Chruma

,,Prokuratura Okręgowa uwzględniła zażalenie w sprawie śmierci Weroniki i Kacperka !!!!
Cieszę się z tej decyzji.
Ta decyzja pokazała, że wcześniej Sąd a teraz Prokuratura Okręgowa nie ma wątpliwości co do bezpodstawnego umarzania sprawy przez Prokuraturę Rejonową Poznań- Grunwald i Jeżyce.
Dotychczas Prokuratura Rejonowa Poznań - Grunwald i Jeżyce nie miała na celu wyjaśnienia sprawy i robione było wszystko aby jak najszybciej umorzyć, czy tym razem będzie inaczej ?
Oby...
Dziękuję Wszystkim za to, że jesteście, wspieracie nas w tej walce o prawdę dla Weroni i Kacperka"