Start
Mój profil

Weronika Karwatka

Moderator: verysweetcherry
Plotkara
RARY

Re: Weronika Karwatka

Post autor: Plotkara »

3Ewelina0 pisze: czw lut 06, 2025 2:39 pm Wanda to jednak nadal dosc specyficzne miejsce i ludzie ktorzy nie sledza za bardzo jakichs influ/youtuberow tu nie wchodza. Ale mam nadzieje ze innymi kanalami rozniesie sie to po miescie i zadna inna dziewczyna nie da sie nabrac na biednego wdowca szukajacego nowej milosci.
Tylko jest tak pocenzurowany, ze nie wiadomo jak wyglada. Gdybym używała tindera, to pewnie nawet nie wiedziałabym, ze z nim gadam. Chyba, ze po detalach typu myjnia, ale to i tak za mało informacji
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Plotkara
RARY

Post autor: Plotkara »

Krzysiek90 pisze: czw lut 06, 2025 6:58 pm Ta sprawa to totalny absurd... Bo z tego, co zrozumialem, to Prokuratora uznala, ze zdrowa dziewczyna (regularnie sie badajaca itd.) bez zadnego konkrentego powodu tak sobie umarla i jednoczesnie mniej wiecej w tym samym czasie (jak umierala)... zaczela masowo robic przelewy ze swojego konta na konto męża. A jeszcze niedlugo potem chciala wziac pozyczke. I nic ich tutaj nie zdziwilo, nic :(

To troche tak, ze rodzina musi udowadniac na okolo, ze "2+2=4", a prokuratora sie upiera ze "6" i zadne konkretne argumenty do nich nie trafiają.

Mam nadzieje, ze na skutek tych materialow na yt w koncu ktos sie za to powaznie wezmie, bo ta sprawa wydaje sie bardzo oczywista. Trzeba tylko porzadnie przycisnac tego goscia.

Serio nie mogę pojąć, jak Prokuratora moze umarzac takie sprawy...
Jeszcze końcówka i przesłuchiwanie autora kanału, bo nagrywał rozmowę. No to jest tragikomedia
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
Awatar użytkownika
Chruma
FlafLover

Post autor: Chruma »

Plotkara pisze: czw lut 06, 2025 7:51 pm Tylko jest tak pocenzurowany, ze nie wiadomo jak wyglada. Gdybym używała tindera, to pewnie nawet nie wiedziałabym, ze z nim gadam. Chyba, ze po detalach typu myjnia, ale to i tak za mało informacji
Na fb Weroniki są zdjęcia z nim
Edy
LouiBag

Post autor: Edy »

Dramat, wieczorem sobie obejrze, bo dawno nie śledziłam sprawy.

Tak mi żal rodziców Weroniki, co za sku...mógł zniszczyć nagrobek
Proseczko, wineczko
Krzysiek90
BlondDoczep

Post autor: Krzysiek90 »

Jeszcze końcówka i przesłuchiwanie autora kanału, bo nagrywał rozmowę. No to jest tragikomedia
Dla tej Pani Prokurator bardziej liczy sie prawo prasowe niż potencjalne morderstwo... Naprawdę zenada

Wspolczuję rodzicom Weroniki, bo musza uzerac sie z takimi niekompetentnymi osobami.

A jeszcze rodzice Jakuba niszcza grob, wysmiewaja zdjecia... Co to za ludzie w ogole sa, no brak slow...
Edy
LouiBag

Dziadek kombatant? Pewnie dlatego Kubuś chroniony. A pani prokurator tylko tuszuje i potrafi podcasterów wzywać na przesłuchania w celu postraszenia chyba :<

Mordy tych karwatków za robienie rozpierdolu na grobie i wyśmiewanie dekoracji powinny publicznie wisieć na zdjęciach w całym kraju.
Proseczko, wineczko
Awatar użytkownika
Chruma
FlafLover

Prokuratura znowu umorzyła :< :< :<
Edy
LouiBag

Żenada, gdzie my żyjemy.
Proseczko, wineczko
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Krzysiek90 pisze: czw lut 06, 2025 6:58 pm Serio nie mogę pojąć, jak Prokuratora moze umarzac takie sprawy...
Ogółem tak działa prokuratura w tym kraju.
Najłatwiej jest im umorzyć. Wychodzą z założenia, że tylko część osób wniesie zażalenie, a reszta odpuści i dzięki temu będą mieć mniej roboty. To jest państwo z kartonu.
Dora_Diamant
Kciuk

Post autor: Dora_Diamant »

Chruma pisze: śr lut 12, 2025 8:17 pm Prokuratura znowu umorzyła :< :< :<
oni sobie żartują z opinii publicznej, czy co? ludzie mają wyjść na ulice, aby cokolwiek się zmieniło? ileż można?
Krzysiek90
BlondDoczep

oliixii pisze: śr lut 12, 2025 10:55 pm Ogółem tak działa prokuratura w tym kraju.
Najłatwiej jest im umorzyć. Wychodzą z założenia, że tylko część osób wniesie zażalenie, a reszta odpuści i dzięki temu będą mieć mniej roboty. To jest państwo z kartonu.
Brak mi słów na coś takiego :(

A czy orientuje się tutaj ktoś może, ile jeszcze rodzinie przysługuje odwołań od tej decyzji? Bo na razie wychodzi na to, że JK udzie to na sucho :(
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Krzysiek90 pisze: czw lut 13, 2025 9:44 am Brak mi słów na coś takiego :(

A czy orientuje się tutaj ktoś może, ile jeszcze rodzinie przysługuje odwołań od tej decyzji? Bo na razie wychodzi na to, że JK udzie to na sucho :(
Prokuratura wydaje decyzję o umorzeniu postępowania, wnosi się zażalenie do sądu okręgowego na tę decyzję. Sąd ma 2 możliwości: albo przywrócić sprawę albo podtrzymać decyzję prokuratury o umorzeniu. Jeśli sąd decyzję podtrzymał to już zamyka drogę, sprawa jest ostatecznie umorzona 😪
Awatar użytkownika
Chruma
FlafLover

Krzysiek90 pisze: czw lut 13, 2025 9:44 am Brak mi słów na coś takiego :(

,,Składamy zażalenie na to drugie umorzenie. Są dwie możliwości. Albo prokurator nadrzędny je uwzględni i postępowanie będzie prowadzone, albo jeśli nie, to wniesiemy subsydiarny akt oskarżenia

— mówi "Faktowi" mec. Zbigniew Krüger, reprezentujący bliskich Weroniki.

Rozwiązanie, o którym mówi, to szansa dla osób, które chcą walczyć o sprawiedliwość, mimo że w ich sprawie prokuratura nie wniosła aktu oskarżenia. Obywatel może to wtedy zrobić sam."
Edy
LouiBag

Ja bym chyba nie wytrzymała i sama wymierzyła sprawiedliwość, tylko iśc potem siedzieć za takie ścierwo?
Proseczko, wineczko
Krzysiek90
BlondDoczep

oliixii pisze: czw lut 13, 2025 10:08 am Prokuratura wydaje decyzję o umorzeniu postępowania, wnosi się zażalenie do sądu okręgowego na tę decyzję. Sąd ma 2 możliwości: albo przywrócić sprawę albo podtrzymać decyzję prokuratury o umorzeniu. Jeśli sąd decyzję podtrzymał to już zamyka drogę, sprawa jest ostatecznie umorzona 😪
Chruma pisze: czw lut 13, 2025 10:11 am

,,Składamy zażalenie na to drugie umorzenie. Są dwie możliwości. Albo prokurator nadrzędny je uwzględni i postępowanie będzie prowadzone, albo jeśli nie, to wniesiemy subsydiarny akt oskarżenia

— mówi "Faktowi" mec. Zbigniew Krüger, reprezentujący bliskich Weroniki.

Rozwiązanie, o którym mówi, to szansa dla osób, które chcą walczyć o sprawiedliwość, mimo że w ich sprawie prokuratura nie wniosła aktu oskarżenia. Obywatel może to wtedy zrobić sam."
dziękuję za odpowiedzi :)

Czyli jest jeszcze jakies swiatelko w tunelu :)
Awatar użytkownika
maly.ludek
LemonkowaCola

Post autor: maly.ludek »

Przeraża mnie to, że teściowie przychodzą na grób swojego WNUKA i odwalają takie akcje. W jakim świecie my żyjemy? Dorośli ludzie, a bawi ich rozwalanie wiązanek i zniczy.
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
Awatar użytkownika
Chruma
FlafLover

,,Prokuratura Okręgowa uwzględniła zażalenie w sprawie śmierci Weroniki i Kacperka !!!!
Cieszę się z tej decyzji.
Ta decyzja pokazała, że wcześniej Sąd a teraz Prokuratura Okręgowa nie ma wątpliwości co do bezpodstawnego umarzania sprawy przez Prokuraturę Rejonową Poznań- Grunwald i Jeżyce.
Dotychczas Prokuratura Rejonowa Poznań - Grunwald i Jeżyce nie miała na celu wyjaśnienia sprawy i robione było wszystko aby jak najszybciej umorzyć, czy tym razem będzie inaczej ?
Oby...
Dziękuję Wszystkim za to, że jesteście, wspieracie nas w tej walce o prawdę dla Weroni i Kacperka"
BuleczkaBao1
Channelka

Post autor: BuleczkaBao1 »

Wiadomo może coś nowego? Tak okropnie czekam i liczę że uda się postawić sprawców przed wymiarem sprawiedliwości
Awatar użytkownika
agnesyka
GreckieWakacje

Post autor: agnesyka »

Jestem z Poznania i pierwszy raz wczoraj usłyszałam o tej sprawie, przypadkiem trafiłam na materiał z yt. Nie kojarzę nawet tego z żadnych lokalnych mediów, wszystko zamiecione pod dywan, a przecież działo się to całkiem niedawno. Ogólnie absurd, że ten typ chodzi sobie swobodnie po ulicy, bierze udział w imprezkach i wypisuje do dziewczyn na Tinderze. Znam Patryka osobiście i mega się zdziwiłam jak zobaczyłam go w materiale na kanale Zbrodnia Ikara. Nie ogarniam tego, że działo się to stosunkowo tak "blisko" a dotarło do mnie dopiero po dwóch latach.
xyz
ZielonyGarniturek
RoyalBaby

Post autor: ZielonyGarniturek »

Hej, wątek nieco ucichł, ale znalazłam informację że sprawa została przeniesiona do innej prokuratury, a dodatkowo Kuba pozwał mamę Weroniki i jej siostrę ... Rodzina Weroniki założyła zbiórkę na pokrycie kosztów pełnomocnika, poniżej zostawiam link jeżeli ktoś chciałby się dorzucić (informacja z grupy zbrodnia Ikara, można zweryfikować)
https://zrzutka.pl/eczuwy?fbclid=IwY2xj ... ZOLTSXCBvQ
ichcorka
Gacie z oceanu

Post autor: ichcorka »

A za co je pozwał ?
Edy
LouiBag

Właśnie tu weszłam, by napisać o przeniesieniu sprawy, ale ktoś mnie ubiegł. Co za jełop jeszcze sprawy zaklada. Art. 212, pomówienie, masakra.
Proseczko, wineczko
BlueLace
LouiBag

Post autor: BlueLace »

Edy pisze: czw lip 17, 2025 7:23 pm Właśnie tu weszłam, by napisać o przeniesieniu sprawy, ale ktoś mnie ubiegł. Co za jełop jeszcze sprawy zaklada. Art. 212, pomówienie, masakra.
Typ jest zwyczajnie bezczelny. Kolejny dowód na to, że jest w stanie posunąć się do wszystkiego, bez żadnych skrupułów. Normalny to on nie jest.
Edy
LouiBag

BlueLace pisze: ndz lip 20, 2025 11:31 am Typ jest zwyczajnie bezczelny. Kolejny dowód na to, że jest w stanie posunąć się do wszystkiego, bez żadnych skrupułów. Normalny to on nie jest.
Już to kiedyś pisałam, ale jedyne co mi przechodzi do głowy, to rozwiązanie niezgodne z prawem, tylko potem iść siedzieć za takie ścierwo?
Proseczko, wineczko
Natkoz
Siatkarka

Post autor: Natkoz »

Witam. Czy wiadomo jak dalej w sprawie ? Wiem ze przenieśli do innej prokuratury