Start
Mój profil

Trendy do których nie możecie się przekonać

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

Re: Trendy do których nie możecie się przekonać

Post autor: Juliaturczyniak »

legalnablondynka pisze: pn mar 18, 2024 5:49 pm Macie takie rzeczy, które są teraz modne, ale wam totalnie nie podpasowały? Moje to

1. Marynarki - jakoś nie lubię w nich chodzić i totalnie mi nie leżą, czuję się jak ubrana do pracy w czasie wolnym.
2. Ulizane fryzury - podobają mi się u innych dziewczyn, ale mi jakoś nie pasują, pewnie mam do nich zły kształt twarzy;
3. Bardzo szerokie spodnie - zazwyczaj chodzę w takich lekko szerokich lub dzwonach, nie przemawiają do mnie te bardzo szerokie.

A jak u Was?

Kowbojki.
maxmara11

Post autor: maxmara11 »

-marynarki oversize - generalnie podoba mi się moda oversize, ale marynarka szczególnie taka która ma sztywne poduszki w ramionach wygląda jak za duża i nie jest w żaden sposób efektowna.
-futra które przypominają te wyciągnięte od babci z szafy
- wypełnione usta - bez mocnego makijażu w ogóle wyglądają jak oderwane od reszty twarzy
- doklejone rzęsy - wystarczy zobaczyć dziewczynę w sztucznych rzęsach jak wychodzi mokra z wody ze sklejonymi rzęsami, mam drgawki
- brwi od szklanki
- okulary w stylu vintage, które krążą po internecie za gruby hajs
serdelek00
BlondDoczep

Post autor: serdelek00 »

- kwadratowe noski w butach (chyba, że w odkrytych sandałkach na szpilce - to jeszcze zniosę)
- nogawki ciągnące się po ziemi
- wypełnione spiczaste podbródki ( skojarzenie z babą jagą)
- monstrualnie wielkie śniegowce typu moon boots
- futra ala struś
Awatar użytkownika
Eurydiale
RoyalBaby

Post autor: Eurydiale »

Ja bardzo polubiłam szerokie spodnie i ogólnie modele inne niż skinny. W skinny teraz czuję się groteskowo 😅 nie przekonam się do krzaczastych brwi, ale wiem że już wracają „moje” czyli średniej grubości, klasyczne.
Nie podobają mi się Adidas taekwondo, myślę że moja mocna noga będzie w nich kiepsko wyglądać.
Nie podobają mi się też te baleriny z paskiem i nie chodzi mi o Mary Jane, tylko takie czlapciuchy w jakich chodziło się w latach 2000.
Mikro trend na cienie pod oczami, też NIE
Nie lubię „brudnego” stylu. Nie wiem dokładnie jak go określić. Wygląda on tak, że laska ma naciepane na siebie dużo warstw, za dużych, pomieszana biżuterię srebrną i złota (ble), włosy przylizane, dziwne okulary, bez makijażu i do tego grungowe elementy.
Kimolinkolinka
Koczkodan

Post autor: Kimolinkolinka »

Długie, zdobione paznokcie (hybrydy, żele itd.), szeroki tshirt do szerokich spodni, instagramiwe brwi, powiększane usta deformującj twarz i ogólnie widocznie powiększane usta, wolumetria twarzy, przykrotkie spodnie (szerokie i za krótkie, nie leżą na butach), sztuczne rzęsy, przyklejanie naklejki gwiazdki w miejsce gdzie masz pryszcza, obrysowane widocznie kreska usta, matowe pomadki na ustach.
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

1. Wolumetria i botoks- mam wrażenie, że mamy wysyp klonów. Twarz po wolumetria dodatkowo wygląda na dużą.

2. Moda na piersi silikonowe- często widzę, że piersi i tak opadają z grawitacją, rozjeżdżają się. Na początku wygląda to ok. Potem widziałam Panią , która wymieniała i wyglądała jakby ją sztafetowali pod piersiami co wyglądało smutno.

3. Clean girl- chodzące jak klony dziewczyny, które ciężko mi rozróżniać.

4. Moda na kurtkę tą samą i spodnie szeroki- the same. W dobie różnorodności często chodzą ulizani na głowie i tak samo ubrani. Czuję się jak w chińskim pokazie. Każdy ten sam fartuszek ma.

5. Moda na małe tatuaże. Gdy ktoś przesadzi wygląda to jakby dziecko napisało sobie na ciele mnóstwo rzeczy.

6. Moda na drogie torebki- nigdy nie pojmę wydawania tysięcy na torebkę. Jest to dla mnie abstrakcja i żadna inwestycja. Inwestycja to nieruchomość nie torebka.
Pimpus
Ciastko

Post autor: Pimpus »

Te ogromniaste spodnie. Mimo że wychowałam się na dzwonach to jakoś te gacie mnie nie przekonują, szczególnie przy moim imponującym wzroście ;P
Blada
Mokra Włoszka

Post autor: Blada »

Ja się nie przekonam do tych grubych opasek na włosek, które teraz dużo instagramerek zakłada - chyba najpierw były do zebrania włosów podczas pielęgnacji twarzy, ale chyba już je noszą teraz co codziennych stylizacji. Chodzi mi o takie trójwymiarowe z "poduszeczkami", nie wiem, jak je opisać.
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Blada pisze: śr lut 12, 2025 3:47 pm Ja się nie przekonam do tych grubych opasek na włosek, które teraz dużo instagramerek zakłada - chyba najpierw były do zebrania włosów podczas pielęgnacji twarzy, ale chyba już je noszą teraz co codziennych stylizacji. Chodzi mi o takie trójwymiarowe z "poduszeczkami", nie wiem, jak je opisać.
To prawda!Mi się kojarzą ze średniowieczem i nikt nie wygląda w nich dobrze. Bynajmniej mnie zawsze bawią. Tak jak trend na nakładanie maski w płachcie w miejscach publicznych nie wiem czy to tylko nasz Polski instagram czy zagraniczny też ale ja przed oczami mam te wszystkie bakterie z samolotów , miejsc publicznych dodatkowo przenoszonych na rękach koło twarzyczki.

Jestem nauczona nie dotykania twarzy poza myciem, make-upnę żeby unikać przenoszenia bakterii.
Awatar użytkownika
Nemeton420
BlondDoczep

Post autor: Nemeton420 »

rozaliew pisze: pn lut 10, 2025 9:01 am 1. Wolumetria i botoks- mam wrażenie, że mamy wysyp klonów. Twarz po wolumetria dodatkowo wygląda na dużą.

2. Moda na piersi silikonowe- często widzę, że piersi i tak opadają z grawitacją, rozjeżdżają się. Na początku wygląda to ok. Potem widziałam Panią , która wymieniała i wyglądała jakby ją sztafetowali pod piersiami co wyglądało smutno.

3. Clean girl- chodzące jak klony dziewczyny, które ciężko mi rozróżniać.

4. Moda na kurtkę tą samą i spodnie szeroki- the same. W dobie różnorodności często chodzą ulizani na głowie i tak samo ubrani. Czuję się jak w chińskim pokazie. Każdy ten sam fartuszek ma.

5. Moda na małe tatuaże. Gdy ktoś przesadzi wygląda to jakby dziecko napisało sobie na ciele mnóstwo rzeczy.

6. Moda na drogie torebki- nigdy nie pojmę wydawania tysięcy na torebkę. Jest to dla mnie abstrakcja i żadna inwestycja. Inwestycja to nieruchomość nie torebka.
O tak, podpisuję się pod każdym punktem. Zatrudniłyśmy raz z żoną jako pomoc domową laskę, która właśnie sobie robiła ciągle wolumetrię i z tygodnia na tydzień jej twarz się powiększała i wyglądała jak kobieta kot. Ten trend clean girl jest dla mnie kompletnie niezrozumiały, bo jestem maksymalistką, ale spoko, każdy lubi coś innego. Te szerokie ciuchy strasznie zniekształcają sylwetkę, serio wolałabym się dusić w gorsecie niż coś takiego założyć. Liczne, małe tatuaże to mi się kojarzą z Ognistą Lisicą, nic nie trzeba dodawać xD Te torebki LV, czy Vesracze i Balenciaga często są po prostu brzydkie, tylko krzyczą logiem i kiczem. Serio, najfajniejsza torebka, jaką mogłam dorwać, kosztowała niecałe 200 zł i żadne logo nie przebije tego, że ma haft z pajęczynką i przy uchu wisi nietoperek.

Od zawsze moda była atakiem klonów. W latach 2000 baby też wyglądały tak samo, opalone na solarium, okulary jak Christina Aguilera, cekiny i czapki z daszkiem i clean girls wtedy też były - siedziały w okienkach w urzędach xD
Alex TMS
Skarpeta Rakieta

Post autor: Alex TMS »

Psotkaplotka pisze: czw paź 24, 2024 11:14 pm Mam to samo z ostatnim wymienionym trendem, ALE sama mam dużą wadę wzroku i mam zrobione okulary przeciwsłoneczne korekcyjne, jak zapomnę albo nie mam gdzie włożyć moich zwykłych na zmianę to tak chodzę w pomieszczeniach żeby w ogóle coś widzieć i czuję się jak głupek
Tez mam przeciwsloneczne korekcyjne i jak kiedys zapomnialam do pracy zwyklych ,to siedzialam przed monitorem komputera wlasnie w tych p.slonecznych😀😎
I tak nosze te korekcyjne p.sloneczne w galeriach itd 🤷‍♀️😎🤣🤣
Alex TMS
Skarpeta Rakieta

Post autor: Alex TMS »

ms.shy pisze: sob sie 31, 2024 11:31 pm Najgorszy trend dla mnie to ten, że od paru sezonów wracają najbrzydsze trendy z dawnych lat 🫣 większość wymieniłyście - siatkowe topy, siatkowe buty, kwadratowe noski butów, rybaczki, tipsy. Nie cierpię też torebek bagietek i długich spódnic a la dziewczyna z oazy. Brakuje tylko powrotu mody na balejaż, cieniowaną "w pazurek" grzywkę, brokatowych tatuaży, sztruksowych żakietów z broszką-kwiatem i biało-czarnego smoky eye.
Wszystko taaaak! Tak samo nie lubie,to moda w latach 1997-2004😎🤣
Cinderella98
RoyalBaby

Post autor: Cinderella98 »

Moda na powiększanie ust. Zdecydowana większość kobiet po tym zabiegu wygląda jak glonojad lub jakby je 🐝 użądliła.