Start
Mój profil

Sucha skóra głowy

Moderator: verysweetcherry
Grubababa
Milion subsrypcji

Sucha skóra głowy

Post autor: Grubababa »

Po ostatnim farbowaniu coś się stało z moją skóra jak i włosami, są straszliwie przesuszone. Macie do polecenia jakiś ratunek na to? Coś co nawilży, ale jednocześnie nie przetłuści? Nigdy nie miałam takiego problemu, wydaje mi się, że za dużo farby miałam nałożone i na zbyt długo 🫤 teraz mam na głowie suchy wiór 😩
YMH2301
Ciastko

Post autor: YMH2301 »

Hejka :) Miałam tak i skóra mi schodziła płatami.. dłuugo z tym walczyłam, żadne szampony, odżywki nawilżające itd mi nie pomogły. Idź do apteki, tam Pani mi poleciła jakiś dermo-balsam do skóry głowy (nie pamiętam już nazwy) i było mega spoko! Cenowo też nieźle, bo wtedy coś ok. 20-25zł ;)
YMH2301
Ciastko

Oczywiście może Ci to osłabić długość trwałości farby, ale dla mnie to wtedy było bezcenne
Grubababa
Milion subsrypcji

Post autor: Grubababa »

YMH2301 pisze: ndz lut 02, 2025 8:35 pm Hejka :) Miałam tak i skóra mi schodziła płatami.. dłuugo z tym walczyłam, żadne szampony, odżywki nawilżające itd mi nie pomogły. Idź do apteki, tam Pani mi poleciła jakiś dermo-balsam do skóry głowy (nie pamiętam już nazwy) i było mega spoko! Cenowo też nieźle, bo wtedy coś ok. 20-25zł ;)
Skóra schodziła? 😬 A po jakim czasie od farbowania? Od za długiego trzymania farby, czy był inny powód?
YMH2301
Ciastko

Grubababa pisze: ndz lut 02, 2025 9:08 pm Skóra schodziła? 😬 A po jakim czasie od farbowania? Od za długiego trzymania farby, czy był inny powód?
od farby, trochę się zagapiłam na czas, ale też miałam inną niż zwykle, więc obstawiam, że mi się wtedy zrobiło uczulenie i normalnie cebulki włosów mnie bolały.. potem walczyłam z zapaleniem skóry przez to, także nie polecam.