Sucha skóra głowy
Moderator: verysweetcherrySucha skóra głowy
Po ostatnim farbowaniu coś się stało z moją skóra jak i włosami, są straszliwie przesuszone. Macie do polecenia jakiś ratunek na to? Coś co nawilży, ale jednocześnie nie przetłuści? Nigdy nie miałam takiego problemu, wydaje mi się, że za dużo farby miałam nałożone i na zbyt długo teraz mam na głowie suchy wiór
Hejka Miałam tak i skóra mi schodziła płatami.. dłuugo z tym walczyłam, żadne szampony, odżywki nawilżające itd mi nie pomogły. Idź do apteki, tam Pani mi poleciła jakiś dermo-balsam do skóry głowy (nie pamiętam już nazwy) i było mega spoko! Cenowo też nieźle, bo wtedy coś ok. 20-25zł ;)
Skóra schodziła? A po jakim czasie od farbowania? Od za długiego trzymania farby, czy był inny powód?YMH2301 pisze: ↑ndz lut 02, 2025 8:35 pm Hejka Miałam tak i skóra mi schodziła płatami.. dłuugo z tym walczyłam, żadne szampony, odżywki nawilżające itd mi nie pomogły. Idź do apteki, tam Pani mi poleciła jakiś dermo-balsam do skóry głowy (nie pamiętam już nazwy) i było mega spoko! Cenowo też nieźle, bo wtedy coś ok. 20-25zł ;)
od farby, trochę się zagapiłam na czas, ale też miałam inną niż zwykle, więc obstawiam, że mi się wtedy zrobiło uczulenie i normalnie cebulki włosów mnie bolały.. potem walczyłam z zapaleniem skóry przez to, także nie polecam.