Start
Mój profil

Przedłużanie i laminacja rzęs

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
stjernrev
RoyalBaby

Flame Przedłużanie i laminacja rzęs

Post autor: stjernrev »

Dziewczyny, zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs. Polecacie? Boję się że moje naturalne rzęsy na tym ucierpią (dlatego też proszę żebyście się wypowiedziały czy to mit czy prawda) dlatego też zastanawiam się nad laminacją z farbowaniem. Nie wiem co byłoby lepsze. Plus jak macie do polecania kogoś z Krakowa jeśli chodzi zarówno o przedłużanie, jak i o laminację dajcie znać❤️
diankax
RóżowePolo

Post autor: diankax »

Do polecenia nikogo nie mam, bo jestem z trójmiasta, ale laminacja jest świetna❤️ robię regularnie od jakiegoś czasu i jak wydawało mi się, że mam krótkie rzęsy, to po laminacji wyglądają cudownie. Jak są świeżo po zabiegu, to przez jakiś czas nawet ich nie maluję, bo mam wrażenie, że wyglądają już za mocno xd
Alka098
RoyalBaby

Post autor: Alka098 »

Kiedyś regularnie przedłużałam rzęsy przez rok bez żadnych przerw i bardzo dobrze to wspominam. Robiłam je w pakiecie z henną brwi i prawda jest taka, że jak wstawałam rano to zawsze byłam gotowa do wyjścia 😅 to duże ułatwienie i efekt przedłużania jest rewelacyjny, jednak zrezygnowałam po roku ze względu na to, że ciężko było mi wyleżeć na aplikacji nowych + ceny szybowały w górę, a miałam na tamten moment ważniejsze wydatki. Gdy ściągnęłam rzęsy całkowicie czułam się łysa i miałam trochę szok patrząc w lustro, ale kondycja moich rzęs w ogóle nie ucierpiała, były takie same jak wcześniej. Myślę, że to zasługa dobrej stylistki i jej umiejętności. Ja osobiście bardzo polecam, ale jest to uzależniające 😂 nie jestem z Krakowa, więc nie mam jak polecić salonu, ale warto spróbować coś nowego 😊
apawlowska0
RóżowePolo

Post autor: apawlowska0 »

jeśli chodzi o rzęsy to ja robie sama w domu laminacje (zwykły zestaw z allegro) i hennę (kupioną w Rossmannie). efekty mega pomimo że dopiero zaczynam, wiadomo że rzęsy wytuszowane będą trochę grubsze i będzie widoczny tusz ale teraz również bez niego jest świetnie. moja mama ma głęboko osadzone oczy i rzęsy proste jak drut (ciężko było użyć nawet zalotki) a po laminacji i hennie efekt jest jak przedłużone a oko wydaje się dużo większe, sama nie mogę się napatrzyć :he:
nie chce się kłócić, tylko dzielę się moim delulu :'(
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

stjernrev pisze: pt sty 17, 2025 4:26 pm Dziewczyny, zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs. Polecacie? Boję się że moje naturalne rzęsy na tym ucierpią (dlatego też proszę żebyście się wypowiedziały czy to mit czy prawda) dlatego też zastanawiam się nad laminacją z farbowaniem. Nie wiem co byłoby lepsze. Plus jak macie do polecania kogoś z Krakowa jeśli chodzi zarówno o przedłużanie, jak i o laminację dajcie znać❤️
Słyszałam, że cierpią po jednym i drugim jeśli są stosowane stale, regularnie bez przerw. Co wydaje się być prawdziwe bo w końcu czy w jednym, czy w drugim przypadku nasza spojówka ma kontakt albo z klejem, albo z silnym chemicznym preparatem. Siłą rzeczy jedno i drugie osłabi stosowane bez przerw. To samo się dotyczy hybryd. Powinno się robić przerwę co 3 wizyty, bo płytka paznokci również potrzebuje oddychać. Ale stylistkom prawda nie na rękę jakkolwiek to zabawnie nie brzmi :)
lalisa
Dieta 600 kcal

Post autor: lalisa »

Dupa a nie ucierpią. Trzeba robić w dobrym miejscu, gdzie stylistka dba o higienę, ma dobrej jakości produkty, umie dobrać rzęsy sztuczne do naturalnych, nie robić jakichś nie wiadomo jakich 5:1 (bo ciężkie) i przede wszystkim stylistka ma umieć kleić rzęsy. Bo jak trafisz na słabą, to efekt może w lustrze wyglądać zadowalająco, ale nawet nie wiesz, że masz przyklejoną jedną sztuczną do 2 swoich, masz jakieś zlepy kleju i ogólnie problemy, które sprawiają, ze nawet przy czesaniu sama sobie wyrywasz garściami naturalne rzęsy. Przedłużałam przez 3 lata, potem 2 lata przerwy, potem znów 3 lata i teraz od pół roku nie przedłużam, ale pewnie wrócę. Przy dobrej stylistce zawsze miałam normalne rzęsy, takie jak przedtem. Nic się nie niszczyło ani nie przerzedzało.
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Robiłam w dobrym miejscu. Nie jestem laikiem. Mam zadbane brwi, rzęsy i paznokcie. Gdybym podążała ślepo za modą zapewne miałabym przerzedzone i zniszczone jak koleżanki , które robią cały czas i pytają co robię , że mam takie rzęsy, brwi.
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Post autor: odpalskreta »

stjernrev pisze: pt sty 17, 2025 4:26 pm Dziewczyny, zastanawiam się nad przedłużaniem rzęs. Polecacie? Boję się że moje naturalne rzęsy na tym ucierpią (dlatego też proszę żebyście się wypowiedziały czy to mit czy prawda) dlatego też zastanawiam się nad laminacją z farbowaniem. Nie wiem co byłoby lepsze. Plus jak macie do polecania kogoś z Krakowa jeśli chodzi zarówno o przedłużanie, jak i o laminację dajcie znać❤️
Ja mega polecam przedłużane rzęsy, wygląda to cudownie. Ja mam super dziewczynę z Krakowa z południa, ale narazie nie przyjmuje bo ma dziecko i ma zajęcia. Niedługo ma wrócić, to będę się odzywać bo sama czekam. Ja robiłam sobie takie; wiadomo że przy makijażu będzie to wyglądać dużo lepiej bo ja robiłam rzęsy pod brwi i kreski żeby było to spójnie jakoś, na gołej twarzy może wyglądać to komicznie
Załączniki
fw_1738601093777.jpg
fw_1738601093777.jpg (51.2 KiB) Przejrzano 2087 razy
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

Kolejne
Załączniki
fw_1738601166167.jpg
fw_1738601166167.jpg (55.76 KiB) Przejrzano 2086 razy
Awatar użytkownika
neiclea
Srebrna Kropeczka

Post autor: neiclea »

odpalskreta pisze: pn lut 03, 2025 5:46 pmKolejne
Cudowne są na obu zdjęciach 😍 Wiesz może dokładniej jakimi metodami były robione?
Awatar użytkownika
odpalskreta
ZdalnaFanka

neiclea pisze: pt lut 07, 2025 6:06 pm Cudowne są na obu zdjęciach 😍 Wiesz może dokładniej jakimi metodami były robione?
Powiem że oryginalnie to się nazywa efekt kim mokre rzęsy i poprosiłam o takie poszarpane jakby, możesz zdjęcie zapisać i ewentualnie pokazać stylistce jako podglądowi
bejbaiskajnakrejza
BagietkaZszarlott

Post autor: bejbaiskajnakrejza »

Przedłużałam dwa razy i dramat😀 a mialam tak delikatnie zrobione, że wyglądały jak moje naturalne, ale chryste panie jak mnie one irytowały 😂 miałam wrażenie ciągle, że mam niedomyte oczy hahahah powiedziałam sobie, że nigdy więcej 😂 nie wiem jak laski wytrzymują z tymi norkami na oczach hahahah
Teraz chodzę tylko na laminację raz na 4-5 tygodni i nie zamienię jej na nic innego 😀 do tego odżywka i tusz Eveline i rzęsy jak sztuczne 😀
Awatar użytkownika
alicecooper
FlafLover

Post autor: alicecooper »

bejbaiskajnakrejza pisze: pn kwie 07, 2025 2:44 pm Przedłużałam dwa razy i dramat😀 a mialam tak delikatnie zrobione, że wyglądały jak moje naturalne, ale chryste panie jak mnie one irytowały 😂 miałam wrażenie ciągle, że mam niedomyte oczy hahahah powiedziałam sobie, że nigdy więcej 😂 nie wiem jak laski wytrzymują z tymi norkami na oczach hahahah
Teraz chodzę tylko na laminację raz na 4-5 tygodni i nie zamienię jej na nic innego 😀 do tego odżywka i tusz Eveline i rzęsy jak sztuczne 😀
Ja miałam przedłużone raz w życiu i to zdecydowanie nie dla mnie. Denerwowało mnie to, że haczyły o okulary 😂
Awatar użytkownika
malinowepola2013
LouiBag

Post autor: malinowepola2013 »

Chodziłam na przedłużanie rzęs 7 lat. Zdjęłam je w lutym ale nie umiem sie odnaleźć trochę w takich krótkich. Szukam dobrego tuszu może ktoś cos moze polecić?
Annakonda
RoyalBaby

Post autor: Annakonda »

bejbaiskajnakrejza pisze: pn kwie 07, 2025 2:44 pm Przedłużałam dwa razy i dramat😀 a mialam tak delikatnie zrobione, że wyglądały jak moje naturalne, ale chryste panie jak mnie one irytowały 😂 miałam wrażenie ciągle, że mam niedomyte oczy hahahah powiedziałam sobie, że nigdy więcej 😂 nie wiem jak laski wytrzymują z tymi norkami na oczach hahahah
Ja się boje że ktoś mi połamie rzęsy przy laminacji ale też mnie bardzo mocno kusi zrobienie,zwłaszcza że mam swoje bardzo gęste
fiusiusiusiu
Bransoletka50k

Post autor: fiusiusiusiu »

Jeśli macie naturalnie rzęsy gęste i długie to zdecydowanie polecam laminacje bo efekt jest przepiękny, zwłaszcza po wytuszowaniu.