Zaginiona Beata Klimek
Moderator: verysweetcherry- Dora_Diamant
- LemonkowaCola
no, niedługo będzie miał „sanki” w żargonie prawniczym.
(ノ´ヮ´)ノ*: ・゚
Ja tylko wczoraj gdzieś przeczytałam niby wypowiedź śledczych, że nie ujawniają informacji, bo jest to hermetyczne środowisko i może mieć to zły wpływ na śledztwo oraz że proces będzie prawdopodobnie poszlakowy. Tak więc nie spałabym na miejscu tej parki spokojnie ;) mi to się się jeszcze Ci teściowie bardzo nie podobają...
Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.Zoja83 pisze: ↑wt sty 14, 2025 11:29 am Ja tylko wczoraj gdzieś przeczytałam niby wypowiedź śledczych, że nie ujawniają informacji, bo jest to hermetyczne środowisko i może mieć to zły wpływ na śledztwo oraz że proces będzie prawdopodobnie poszlakowy. Tak więc nie spałabym na miejscu tej parki spokojnie ;) mi to się się jeszcze Ci teściowie bardzo nie podobają...
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać...
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają wszystkie możliwe opcje podejrzeń
Będą mieć przygotowaną odpowiedź na wszystko.
Czy wy jesteście poważni??
Przecież to sprawa dla prokuratury.
A nie fejsbukowa zabawa w kotka i myszkę...
Czy wam się naprawdę w swojej naiwności wydaje, że zmusicie kogoś do przyznania się??
Oni tylko na tym korzystają...
Badając co ludzie już podejrzewają, a co nie.
Naprawdę większość tu komentujących jest całkowicie niepoważna...
Dzięki wam, jeśli będą podejrzewani o to samo, co tutaj - będą już mieli przygotowane wersje do powiedzenia.
Ludzie to nie są żarty... Zastanowcie się co wy w ogóle robicie...
Bo naprawdę już szkodzicie tej sprawie.
Jeszcze oznaczając ich tutaj.
W głowie się nie mieści
Część z was widzę, że w ogóle zrobiła sobie taką rozrywkę z oznaczania ich tutaj...
A oni w ten sposób przygotowują sobie już wersje na przyszłość.
Czy tu nie ma żadnej administracji?!
Zamiast pomagać - szkodzicie i to bardzo... Domorośli "detektywi".
Na koniec dodam wam tylko, jako osoba zawodowo związana z psychologią, że sprawca bardzo często jest potem w pobliżu "miejsca zbrodni" lub śledzi na bieżąco sprawę
Właśnie po to, aby trzymać rękę na pulsie. I aby wiedzieć, "co się mówi" na jego temat. Historia kryminalistyki zna bardzo wiele takich przypadków, gdzie sprawca w ten sposób mógł sobie przygotować bardzo dobre "alibi".
Naprawdę nie pomagacie sprawie w ten sposób...
A podpinając ich do tych konwersacji popełniacie ogromny błąd...
Możecie mieć wręcz z tego tytułu niemałe problemy prawne
Radzę więc się wam dziesięć razy zastanowić co robicie...
Bo to nie jest zabawa."
-
- Koczkodan
Podziwiam jeśli ktoś ma tę dwójkę za tak inteligentną że siedzą na forach i knują i alibi wymyślają
-
- Currently:revenge
Ciało jakoś zdołali schowaćkurze_udko pisze: ↑wt sty 14, 2025 5:15 pm Podziwiam jeśli ktoś ma tę dwójkę za tak inteligentną że siedzą na forach i knują i alibi wymyślają
-
- Koczkodan
Skąd wiesz?
-
Zdaniem mieszkańców to ich sprawka.
Chruma pisze: ↑wt sty 14, 2025 1:49 pm Wczoraj czytałam ciekawy wpis pod jednym z postem na fb, cyt.
"Przestańcie instruować podejrzanych, jak mają potem zeznawać...
Dziwi mnie to, że administrator pozwala im się tu udzielać i czytać wszystko...
Przecież w ten sposób mogą sobie wyrabiać dowolne alibi i wersje... Bo ludzie sami im podsuwają
Pewnie masz na myśli grupę na FB zaginiecia. Ona jest publiczna. Co z tego, że kogoś się zablokuje jak zrobi sobie nowe konto i też będzie czytał. A z drugiej strony co te wypociny ludzi mogą pomóc Janowi lub przeszkodzić?
Myślę, że przesłanki są spójne. Ani mąż, ani teściowie nie zachowują się jakby miała wrócić
Odnoszę wrażenie, że ta sprawa ma być nierozwiązana. Nie wierzę, że śledczy są aż tak nieudolni w zaginięciu jakiejś kobietki ze wsi. Będzie jak z Iwoną Wieczorek, nikt nic wie, nie widział nie słyszał...Kobieta się wzięła i rozpłynęła w powietrzu.
-
Tylko jaki w tym cel?
Nikogo to po prostu nie interesuje prócz garstki ludzi
Mnie to trochę przerażają te śledztwa policji w Polsce.
Nie tak dawno jakiś chłop ze wsi pod Częstochową zabił kilka osób w rodzinie, szukali go chyba ze 2 lata, psy trapiące, specjalne jednostki policji. Gość wyszedł z domu starszej pani i strzelił sobie w łeb. Umarł na własnych zasadach. Nie był jakimś geniuszem zbrodni.
W przypadku tej Beaty za jej zaginięciem nie stoi jakiś intelektualny geniusz, prości ludzie ze wsi, gdzie pewnie jest parę domów na krzyż i wszyscy wszystkich znają. wystarczy wyszukać sobie jej otoczenie, profil na fb partnerki męża, samego męża, żeby wiedzieć że to zwyczajni ludzie po zawodówce i nikt z nich nie zaplanował by zbrodni doskonałej.
Chyba nie mamy w Polsce za dobrej tej policji. Po prostu
Nie tak dawno jakiś chłop ze wsi pod Częstochową zabił kilka osób w rodzinie, szukali go chyba ze 2 lata, psy trapiące, specjalne jednostki policji. Gość wyszedł z domu starszej pani i strzelił sobie w łeb. Umarł na własnych zasadach. Nie był jakimś geniuszem zbrodni.
W przypadku tej Beaty za jej zaginięciem nie stoi jakiś intelektualny geniusz, prości ludzie ze wsi, gdzie pewnie jest parę domów na krzyż i wszyscy wszystkich znają. wystarczy wyszukać sobie jej otoczenie, profil na fb partnerki męża, samego męża, żeby wiedzieć że to zwyczajni ludzie po zawodówce i nikt z nich nie zaplanował by zbrodni doskonałej.
-
- SkrzydełkaZhooters
Nie zapomnij że kochanka Jana już brała udział w morderstwie a szwagier policjant uczył ja jak ma zacierać ślady + siedziała 1.5 roku w więzieniu tam też pewnie jakaś "wiedzę" zdobyła w tych sprawach. Moim zdaniem było to długo i dokładnie zaplanowane morderstwo pani Beaty dlatego są tak pewni siebie bo wiedzą że dobrze ukryli ciało.maxmara11 pisze: ↑czw sty 16, 2025 9:46 pm Mnie to trochę przerażają te śledztwa policji w Polsce.