Start
Mój profil

Najbardziej drastyczne, obrzydliwe i brutalne sprawy kryminalne

Moderator: verysweetcherry
Grubababa
Milion subsrypcji

Re: Najbardziej drastyczne, obrzydliwe i brutalne sprawy kryminalne

Post autor: Grubababa »

AgaSam pisze: czw gru 19, 2024 8:25 am Jakie szczęście w nieszczęściu? Dziecko wychowujące się w patologicznym środowisku zostało sierotą
Że psychol nic temu dziecku nie zrobił. Chyba o to chodziło autorce.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

Post autor: Juliaturczyniak »

xyzerna pisze: pt sie 23, 2024 1:59 pm Jakie są najbardziej brutalne, obrzydliwe i drastyczne sprawy kryminalne jakie znacie?

Ja od siebie dam Junko Furutę - myślę, że znany przez Was temat - "była 17-letnią japońską uczennicą liceum, która została uprowadzona, zgwałcona, torturowana i zamordowana. Jej znęcanie się było sprawowane głównie przez czterech nastolatków płci męskiej"

Morderstwo Hello Kitty - "17 marca 1999 roku pracująca w klubie nocnym hostessa – Fan Man-yee została porwana i torturowana w jednym z apartamentów, w centrum Hong Kongu po domniemanej kradzieży portfela. Kobieta zmarła miesiąc później, jej zwłoki poćwiartowano i wypchano nimi pluszową maskotkę Hello Kitty."

Rodzina Chundawat - "Był pierwszy dzień lipca 2018 roku, gdy około godziny 7 rano jeden z sąsiadów Bhati, który przyjaźnił się z 45-letnim Lalitem, zauważył, że sklepy należące do rodziny nie zostały jeszcze otwarte, a z reguły zakupy można było tam robić już od godziny 5 rano. Gurcharan Singh ruszył do domu rodziny. Zastał otwarte drzwi, a za nimi powieszone zwłoki dziesięciu osób oraz leżące na łóżku ciało seniorki rodu, 80-letniej Narayani Devi."

Lacey Fletcher - "3 stycznia 2022 roku policja znalazła ciało 36-letniej Lacey Fletcher z Luizjany. Gnijące zwłoki półnagiej Amerykanki ważyły zaledwie 40 kilogramów i wtopiły się w kanapę. Na jej skórze widoczne były ukąszenia owadów i liczne owrzodzenia, a ciało pokryte było moczem i odchodami."

Czytałam dość sporo i ostatnio to ciągle za mną chodzi sprawa Aileen Wuornos.
Lucy
KołczGrzesiu

Post autor: Lucy »

Miłoszyce.
keava7
Gacie z oceanu

Post autor: keava7 »

Takie info, Trynkiewicz podobno zmarl
oliixii
TłinkiBoss

Post autor: oliixii »

Lauren Kavanaugh - dziewczynka z szafy.

"Barbara i Kenneth Atkinsonowie przez prawie pięć lat przetrzymywali córkę w klaustrofobicznej przestrzeni, znęcali się nad nią, wykorzystywali seksualnie i niemal doprowadzili ją do śmierci głodowej. Skala przemocy i zaniedbań, jakich Lauren Kavanaugh doświadczyła we wczesnym dzieciństwie, była wręcz nieprawdopodobna. Zespół medyków, który ratował jej życie, zmuszony był do wykorzystania metody żywienia opracowanej przed laty dla ofiar Holocaustu."

Dziewczynka przez 5 lat była więziona w szafie.
"Obecność Lauren jej rodzice nazywali "naszym małym sekretem", którym jednak niekiedy się dzielili, wynajmując małą pedofilom. Sami też wykorzystywali ją seksualnie. I to przede wszystkim w tym celu raz po raz wyciągali ją z jej więzienia. Dostawała jedzenie w ilościach ledwie wystarczających do przeżycia, m.in. stąd, jak się okazało, skrajne wyniszczenie organizmu. Matka i tu zabawiała się w okrutny sposób, stawiając przed dziewczynką miskę z jedzeniem. Pozwalała jej jedynie przeżuwać pokarm, bez połykania, co wcale nie zaspokajało głodu, przeciwnie.

Lauren, mając zakaz wychodzenia nawet do toalety, wszystkie potrzeby fizjologiczne zmuszona była załatwiać w szafie, w miejscu, w którym także jadła i spała. Wykładzina wyścielająca dno garderoby była przesiąknięta moczem, a dziewczynka niemal bezustannie siedziała w warstwie nieczystości, stąd bolesne zmiany skórne na jej ciele.

Ojczym zabawiał się, przykładając do czoła Lauren nienaładowaną broń i pociągając za spust, udając, że chce ją zastrzelić. Dziewczynka kilkakrotnie była przekonana, że umrze. Jak wyznała, chcąc przeżyć, musiała być posłuszna oprawcom i godzić się na wszystko."

😖 nie potrafię tego nawet skomentować...
Awatar użytkownika
kalena
LemonkowaCola

Post autor: kalena »

keava7 pisze: pn sty 13, 2025 8:51 am Takie info, Trynkiewicz podobno zmarl
Owszem, wreszcie zszedł z tego świata, pasożyt.
Psotkaplotka
SushiRoll

Post autor: Psotkaplotka »

Kissa pisze: wt gru 17, 2024 6:56 am Znam te sprawy, bardzo ciężko się o nich czyta. Ja dorzucę od siebie 2 po których bardzo długo dochodziłam do siebie, często o nich myślałam.

https://www.medonet.pl/choroby-od-a-do- ... 52029.html

Sprawa w której matka zostawiła 16 miesięczna córkę sama w domu ponieważ wyjechała na wakacje. Zostawiła jej kilka butelek z mlekiem... Biedne dziecko płakało i umierało tyle dni cierpiąc z głodu, pragnienia, samotności i strachu. Nie rozumiało tego co się dzieje.. Tam w mieszkaniu był monitoring więc służby miały to wszystko udokumentowane.

Druga sprawa,
https://m.youtube.com/watch?v=8zcVpMYotA8&t=9s

Tak w skrócie to gość pobił swoją byla żonę tak że krew była dosłownie wszędzie, ale jeszcze żyła. Miał odpalona transmisje live, było słychać jak w tle płacze mały niemowlak, był wtedy na tarasie gdzie to wszystko się działo. Kobieta ledwo żyła, szczęka jej wisiała, nie uciekala. Była jeszcze jakaś szansa na przeżycie gdyby gość po prostu odpuścił. Typ strzelił żonie prosto w twarz i uciekł, zabił jeszcze przypadkowe osoby i popełnił samobójstwo. Szczęście w nieszczęściu, że zostawił dziecko same sobie a ktoś znajomy widząc masakrę na transmisji ruszył na pomoc temu dziecku.

Obie sprawy złamały mi serce.

Tej pierwszej sprawy nie mogę przeżyć. Co jakiś czas ktoś mi o niej przypomina i nie jestem w stanie zmieścić tego w mojej głowie. Kiedy myślę o tym jak moja córeczka potrafi się rozpłakać, bo musi kilkadziesiąt sekund poczekać na to aż ją podniosę i nakarmię a to dzieciątko cierpiało tak długo, dodatkowo w niewyobrażalnym strachu i tęsknocie... Nie mam wyrozumiałości dla takich zwyrodnialców, nigdy nie powinna być nazywana matką.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

Akurat oglądałam o tej sprawie i chciałam się z wami podzielić. Niesamowite! https://youtu.be/ZoU6fAtDF90?si=x9VlvEEvgwWdBonn
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

keava7 pisze: pn sty 13, 2025 8:51 am Takie info, Trynkiewicz podobno zmarl
W końcu. :ciastko:
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

kalena pisze: pn sty 13, 2025 4:29 pm Owszem, wreszcie zszedł z tego świata, pasożyt.
Mnie bardziej zastanawia co musiała mieć w głowie kobiETA, która się z nim ożeniła po tym wszystkim. Nie wyobrażam sobie. Może ona też ma jakieś zaburzenia, ale wątpię by była badana pod tym kątem. Więc się chyba nigdy nie dowiemy. :/
Awatar użytkownika
AgaSam
VlogmasEnjoyer

Post autor: AgaSam »

Juliaturczyniak pisze: pt sty 17, 2025 11:07 am Mnie bardziej zastanawia co musiała mieć w głowie kobiETA, która się z nim ożeniła po tym wszystkim. Nie wyobrażam sobie. Może ona też ma jakieś zaburzenia, ale wątpię by była badana pod tym kątem. Więc się chyba nigdy nie dowiemy. :/
To logiczne że była zaburzona. Owe zaburzenie nawet posiada swoją nazwę. A z jakiej racji miałaby być badana pod jakimikolwiek kątem? Bo chciała żeby na chwilę wszystkie oczy były skierowane na nią bo poślubiła takiego człowieka?
KiciBumBum!
Awatar użytkownika
kalena
LemonkowaCola

Juliaturczyniak pisze: pt sty 17, 2025 11:07 am Mnie bardziej zastanawia co musiała mieć w głowie kobiETA, która się z nim ożeniła po tym wszystkim. Nie wyobrażam sobie. Może ona też ma jakieś zaburzenia, ale wątpię by była badana pod tym kątem. Więc się chyba nigdy nie dowiemy. :/
Co więcej: mają dziecko. Zdaje się córkę...
Awatar użytkownika
kalena
LemonkowaCola

Halowka pisze: pt sty 17, 2025 5:20 pm To chyba dziecko tej kobiety z poprzedniego małżeństwa/związku. Zdaje się już nastolatka.
O, tego nie wiedziałam, dzięki za sprostowanie.
Google faktycznie nie wyrzucają niczego na temat ewentualnego rozmnożenia się tego zwyrola.

Swoją drogą: ta dziewczyna... no nie umiem sobie wyobrazić, że jestem nastolatką/młodą kobietą, córką babki, która wychodzi za kogoś takiego... 😳 To może zrujnować psychikę.
Mooniaa
LouiBag

Post autor: Mooniaa »

Przeczytajcie sobie książkę Justyny Kopińskiej, parę ciekawych reportaży w tym właśnie o żonie Trynkiewicza, ta kobieta na pewno miała zaburzenia psychiczne, bo to w jski sposób wypowiadała się o morderstwach jej mężusia nie umiem skomentować.

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4629944 ... wraca-oczy
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

Mooniaa pisze: pt sty 17, 2025 6:26 pm Przeczytajcie sobie książkę Justyny Kopińskiej, parę ciekawych reportaży w tym właśnie o żonie Trynkiewicza, ta kobieta na pewno miała zaburzenia psychiczne, bo to w jski sposób wypowiadała się o morderstwach jej mężusia nie umiem skomentować.

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4629944 ... wraca-oczy
O, tej książki nie znałam.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DamaZpowiśla

AgaSam pisze: pt sty 17, 2025 1:00 pm To logiczne że była zaburzona. Owe zaburzenie nawet posiada swoją nazwę. A z jakiej racji miałaby być badana pod jakimikolwiek kątem? Bo chciała żeby na chwilę wszystkie oczy były skierowane na nią bo poślubiła takiego człowieka?
Też prawda
Awatar użytkownika
makasha
LemonkowaCola

Post autor: makasha »

Przypomniała mi sie sprawa, o której było głośno kilka lat temu, zwłaszcza na fejsie. Zaginęła młoda kobieta, dwudziestoletnia Kaja, samotna matka. Potem się okazało, że jej zwłoki cały czas były w tapczanie, do którego nie zajrzał żaden policjant mimo błagań rodziny.
Zabił jej facet (była samotną matką), co wstrząsające - przy jej malutkim dziecku (!), które potem zawiózł do jej siostry czy matki. Dziecko bylo tak male, ze nie musiał sie bać, ze go wyda. Facet byl poszukiwany za gwałt w Anglii nota bene. Gościa dorwano gdzieś w Niemczech.

Co do dziś pamietam i pojąc nie mogę, na profilu tej kobiety był niewyobrażalny na nią hejt, że patuska i Cyganka. Fakt faktem, że wstawiała ckliwe obrazki typu "łobuz kocha najmocniej", tym niemniej te komentarze były przerażające.
Pamiętacie ta historię?
https://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/ ... latki.html

https://polki.pl/magazyn/o-tym-sie-mowi ... tykul.html
Hej-ho, let's go!