Sprzątaniomaniaczki
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry, Moderatorzy lokalniSprzątaniomaniaczki
Hej!
Czy są tutaj też jakieś fanki sprzątania?
Jeśli tak to polećcie swoje ulubione produkty, pro tipy itp.
Ja od siebie mogę Wam polecić płyn do płukania Felce Azzura Original, przepięknie pachnie! Jednak szukam czegoś co będzie bardzo długo czuć na ubraniach? Macie coś do polecenia?
Ja od siebie mogę Wam polecić płyn do płukania Felce Azzura Original, przepięknie pachnie! Jednak szukam czegoś co będzie bardzo długo czuć na ubraniach? Macie coś do polecenia?
Nie mam za bardzo poleceń, nie przykaladam aż tak wielkiej uwagi do takich spraw, może jedynie laboratorium pani domu i ich płyn do fug i do mycia piekarnika. To jest trochę mocniejszą chemia niż z drogerii. A co do plynow do płukania, w sumie zawsze mnie to zastanawia, po co aż taki mocny płyn? Jął chodzi o posciel, firany, koce to jeszcze czaje, ale ubrania? Przecież i tak używasz perfum?mardi pisze: ↑pt sty 10, 2025 12:32 pm Hej!
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Ja kocham jedynie zmywać naczynia i prać ręcznie, ale się podepnę, może ktoś coś doradzimardi pisze: ↑pt sty 10, 2025 12:32 pm Hej!
- Juliaturczyniak
- PoranneKapuczino
Bardzo dobre pytanie, też tego nie rozumiem..Grubababa pisze: ↑pt sty 10, 2025 7:47 pm Nie mam za bardzo poleceń, nie przykaladam aż tak wielkiej uwagi do takich spraw, może jedynie laboratorium pani domu i ich płyn do fug i do mycia piekarnika. To jest trochę mocniejszą chemia niż z drogerii. A co do plynow do płukania, w sumie zawsze mnie to zastanawia, po co aż taki mocny płyn? Jął chodzi o posciel, firany, koce to jeszcze czaje, ale ubrania? Przecież i tak używasz perfum?
Lubię jak otwieram szafę i biorę ciuch do ręki i pachnie świeżym praniemGrubababa pisze: ↑pt sty 10, 2025 7:47 pm Nie mam za bardzo poleceń, nie przykaladam aż tak wielkiej uwagi do takich spraw, może jedynie laboratorium pani domu i ich płyn do fug i do mycia piekarnika. To jest trochę mocniejszą chemia niż z drogerii. A co do plynow do płukania, w sumie zawsze mnie to zastanawia, po co aż taki mocny płyn? Jął chodzi o posciel, firany, koce to jeszcze czaje, ale ubrania? Przecież i tak używasz perfum?
-
Jagodzia1234
- LouiBag
Dla mnie akurat płyn do płukania równa się przeciwnik czystości i świeżości
Po przeprowadzce do dużego, starego domu (w którym póki co wszystko jest stare - niepraktyczne powierzchnię, szczeliny między meblami, stare kaloryfery, rury na wierzchu itd...) też miałam ten problem i nie znalazłam uszytego na miarę rozwiązania w internecie. Od kilku miesięcy pracuję swoim systemem, czyli przez jakiś czas zapisywałam w zeszycie wszystko, co wymaga sprzątania, jak najbardziej szczegółowo, w podziale na pomieszczenia. Idealnie gdyby czynności były rozpisane tak, że da się je ogarnąć w kilka minut, czyli nie "mycie okien", ale po prostu "umyć okno w kuchni". Potem ustaliłam kiedy w tygodniu mam czas/chcę sprzątać. Np. rano mam 20-30 minut a w czwartek i piątek godzinę lub dwie po pracy. W moim domu rodzinnym, jak pewnie w wielu innych, porządnie sprzątało się raz w tygodniu, w soboty. Ja sobie ustaliłam, że weekendy chcę mieć wolne i co najwyżej upiec ciasto
- Nemeton420
- Srebrna Kropeczka
Wkręciłam się kiedyś w oglądanie sprzątających Azjatek, najczęściej ten kanał: https://youtube.com/@hamimommy?si=jKfxbf38MQxcQbfq przyjemnie się ją ogląda i dużo się nauczyłam o ekologicznym prowadzeniu domu
Widzę, że pojawiła się wzmianka o Laboratorium Pani Domu, ale mam pytanie, czy rzeczywiście te produkty są tak dobre? Komentarze na fejsie wyglądają trochę jak wklejone i nie wiem, czy są wiarygodne. A lubię widzieć efekt sprzątania, dlatego zastanawiam się nad zakupem tych preparatów.
Słyszałam dobre opinie od znajomych na temat tego ich płynu do czyszczenia fug, że rzeczywiście się sprawdza. Osobiście używałam płynu do mycia mebli i super działa, ma fajny zapach i uwielbiam go używać, drewniane meble po nim lśnią i są takie "żywsze", używałam też płynu do mycia szyb i nie polecam, nie warto za niego przepłacać, podobnie jak plyn do mycia podłóg mi się nie sprawdzał. Co prawda podłoga po nim lśni, ale po czasie widzę smugiKarMaggie pisze: ↑śr lut 12, 2025 1:15 pm Widzę, że pojawiła się wzmianka o Laboratorium Pani Domu, ale mam pytanie, czy rzeczywiście te produkty są tak dobre? Komentarze na fejsie wyglądają trochę jak wklejone i nie wiem, czy są wiarygodne. A lubię widzieć efekt sprzątania, dlatego zastanawiam się nad zakupem tych preparatów.
Dzięki za odpowiedźch3rrie pisze: ↑ndz mar 02, 2025 12:53 pm Słyszałam dobre opinie od znajomych na temat tego ich płynu do czyszczenia fug, że rzeczywiście się sprawdza. Osobiście używałam płynu do mycia mebli i super działa, ma fajny zapach i uwielbiam go używać, drewniane meble po nim lśnią i są takie "żywsze", używałam też płynu do mycia szyb i nie polecam, nie warto za niego przepłacać, podobnie jak plyn do mycia podłóg mi się nie sprawdzał. Co prawda podłoga po nim lśni, ale po czasie widzę smugi
Płyn do fug, do mycia piekarnika oraz do pieśni, te produkty od nich mam i polecam, uwazam, że są skuteczne. Miałam też jakieś inne rzeczy, chyba do podłogi, ale nie robiły żadnego Wow, robiły to samo co plyn z każdej innej firmy.KarMaggie pisze: ↑śr lut 12, 2025 1:15 pm Widzę, że pojawiła się wzmianka o Laboratorium Pani Domu, ale mam pytanie, czy rzeczywiście te produkty są tak dobre? Komentarze na fejsie wyglądają trochę jak wklejone i nie wiem, czy są wiarygodne. A lubię widzieć efekt sprzątania, dlatego zastanawiam się nad zakupem tych preparatów.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
-
Eneduelickefucke
- Mokra Włoszka
Ogolnie polecajki justyny z pogotowia sprzatajacego (tiktok/ig) w 99% sie sprawdzaja- ona nie owija w bawelne