Start
Mój profil

Wątek dla perfumomaniaczek

Moderator: verysweetcherry
Jola213
LouiBag

Re: Wątek dla perfumomaniaczek

Post autor: Jola213 »

Zuuztorp pisze: sob wrz 21, 2024 1:04 pm Hej 😊 czy flakony JPG wyglądają jakby były niepełne ?
Chodzi mi o te gorseciki.
Niestety tak wyglądają, są zrobione w większej pojemności niż faktycznie się ich tyle tam wlewa
lavinia123
LouiBag

Post autor: lavinia123 »

Czy ktos z Was uzywa Guerlain Angélique Noire i moglby napisac jak pachnie ( do jakiego zapachu mozna go porownac) , czy jest trwaly i warty swojej ceny?
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Juliaturczyniak »

Brak Nicka pisze: sob sty 08, 2022 9:19 pm Serdecznie zapraszam na wątek perfumomaniaczek. Piszmy o zapachach, naszych perfumowych łupach, promocjach i co tylko dusza zapragnie <3
A ktoś używał może perfum Dody i się wypowie czy warto? :)
Soraya
Tritonotti

Post autor: Soraya »

Juliaturczyniak pisze: sob gru 21, 2024 9:55 pm A ktoś używał może perfum Dody i się wypowie czy warto? :)
Moim zdaniem warto, ale musisz wiedzieć że są trochę dziwne. Inspirowała się między innymi Megamare (A to specyficzny zapach morza, wodorostów i piżma). Mnie zaskoczyły na plus.
Milka39
RoyalBaby

Post autor: Milka39 »

Katarzyna Marysia pisze: pn wrz 30, 2024 2:00 pm Hej. Ja od lat używam dolce&gabana light blue. Chciałabym coś zmienić, ale pozostać jednak w tym klimacie cytrusowym, świeżym, orzeźwiającym, delikatnym....możecie coś polecić?
Ja polecam "Moschino I love love". Ja je bardziej lubią, są mega cytrusowe, nieraz ktoś w sklepie zapyta czym tak pachnę. W Hebe możesz kupić lub na Allegro tester 100 ml be korka. Miałam wiele tych buteleczek i te z allegro są takie same. Trwałość taką sobie, jak to u świezakow- nie za długa 😄 Uwielbiam je i na lato, i na zimę. Dodają energii, poprawiają humor. Polecam spróbować.
Katarzyna Marysia
RóżowePolo

Post autor: Katarzyna Marysia »

Milka39 pisze: sob gru 28, 2024 1:26 pm Ja polecam "Moschino I love love". Ja je bardziej lubią, są mega cytrusowe, nieraz ktoś w sklepie zapyta czym tak pachnę. W Hebe możesz kupić lub na Allegro tester 100 ml be korka. Miałam wiele tych buteleczek i te z allegro są takie same. Trwałość taką sobie, jak to u świezakow- nie za długa 😄 Uwielbiam je i na lato, i na zimę. Dodają energii, poprawiają humor. Polecam spróbować.
Ok sprawdzę na pewno. Dziękuję za odpowiedź.
Mieszanka
Mokra Włoszka

Post autor: Mieszanka »

Katarzyna Marysia pisze: pn wrz 30, 2024 2:00 pm Hej. Ja od lat używam dolce&gabana light blue. Chciałabym coś zmienić, ale pozostać jednak w tym klimacie cytrusowym, świeżym, orzeźwiającym, delikatnym....możecie coś polecić?
Sprawdź też chanel chance eau fraiche takie zielone, może Ci podejdą :)
Katarzyna Marysia
RóżowePolo

Post autor: Katarzyna Marysia »

Mieszanka pisze: sob gru 28, 2024 5:20 pm Sprawdź też chanel chance eau fraiche takie zielone, może Ci podejdą :)
Tak to moje odkrycie, zakochałam się, są obłędne. Kupuje na wiosnę !! 🙂
Magdalena.s
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Magdalena.s »

Dziewczyny potrzeba mi nowego zapachu 😀 pomóżcie ;) nie lubię mega mocnych i duszących, nie bardzo kwiatowe, nie cytrusy. Raczej coś świeżego aczkolwiek moim ulubionym jest Bottega veneta Illusione. Aktualnie używam też Lancome lvlb rose, Tous w srebrnej butelce oraz crystal Noir . Generalnie misz masz ale każdy z tych zapachów lubię 😀 macie jakiś hit? Żeby długo się trzymał i był piękny ? Tom Ford café rose ma któraś z Was? Fajny? Polecacie ?
tobika
RóżowePolo

Post autor: tobika »

A jake macie patenty na ładny zapach w mieszkaniu?
sedlera
Gacie z oceanu

Post autor: sedlera »

Parę kropli olejku eterycznego na filtr w odkurzaczu przy odkurzaniu. Dyfuzor/nawilżacz z możliwością dodania olejku. Ogólnie czystość, lubię też kupić mocno pachnące kwiaty, lilie potrafią pachnieć na pół domu ale ja osobiście nie lubię jak mój dom mocno pachnie jakimś sztucznym zapachem, więc powyższe sposoby raz na parę dni, nie codziennie. Na codzień w domu raczej nie pachnie niczym konkretnym i tak mi pasuje
Ostatnio też polubiłam świece sojowe, dają o wiele ładniejsze zapachy niż parafinowe https://fantasyheart.pl/ Jednoczesnie są zdrowsze dla naszego organizmu :)
Klos72
RealDiamond

Post autor: Klos72 »

tobika pisze: czw sty 09, 2025 10:10 am A jake macie patenty na ładny zapach w mieszkaniu?
niedawno przeczytałam gdzieś, że babeczka wrzuca do garnka skórki z cytryny, madnarynek, jakieś goździki, wanilie itp - zalewa wodą i gotuje żeby parowało i pachniało :-) nie próbowałam ale brzmi pachnąco Ja psikam perfumy, które lubię na zasłony, firanki, posciel - niestety od wszelkich świeczek, patyczków boli mnie głowa
Awatar użytkownika
jagodowyserek
Ciastko

Post autor: jagodowyserek »

Hejka, testował ktoś z was lub wie coś więcej o perfumach Amograsse? Na necie nie ma o nich za wiele, nie widziałam żeby się dało je dostać gdziekolwiek poza wysepkami w galeriach handlowych.
Annakonda
RóżowePolo

Post autor: Annakonda »

Cześć :) chciałam się przywitać. Od niedawna jestem na forum, kiedyś działałam na wizażu potem na grupie FB ale grupa została pewnego dnia zamknięta. Chciałam prosić o weryfikację flakonu Dior Poison Girl EDP Obrazek
Załączniki
fw_1737135007713.jpg
fw_1737135007713.jpg (42.84 KiB) Przejrzano 93 razy
WilliamMinor
Siatkarka

Post autor: WilliamMinor »

cisowianka pisze: wt sty 18, 2022 8:25 pm A czy któraś z Was może pamięta zapach Ocean Sun Gabrieli Sabatini i zna coś podobnego, co jest możliwe do kupienia? Miałam ten zapach za dzieciaka, gdzieś w okolicach późnej podstawówki/wczesnego gimnazjum i może źle go zapamiętałam, ale wspomnienie jakie po nim mam to bardzo ładny cytrusowy zapach, który, pomimo że jest raczej z tej niższej półki, bardzo długo się utrzymywał na skórze. Chętnie bym do niego wróciła ;)
Chic & Fun Be Real
Kokeshi Neko
Kariiina
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kariiina »

Możecie polecić coś z piżmem w składzie?
Kariiina
Skarpeta Rakieta

WilliamMinor pisze: ndz sty 19, 2025 4:49 pm Chic & Fun Be Real
Kokeshi Neko
Kocham i uwielbiam!! 🥰 Też polecam!!
Kariiina
Skarpeta Rakieta

...a pamięta ktoś Amethyst Eau de Parfum AVON??
Już go nie produkują. Widziałam gdzieś do kupienia w necie, ale za jakieś horrendalne pieniądze 🙈
Zna ktoś jakiś odpowiednik? To był cudny zapach!!
paniusia
LouiBag

Post autor: paniusia »

Kariiina pisze: czw sty 23, 2025 10:53 am Możecie polecić coś z piżmem w składzie?
piżmowe to Narciso Rodriguez