Start
Mój profil

Pytanie od niesmialego faceta do kobieta :)

Moderator: verysweetcherry
Majkel89

Pytanie od niesmialego faceta do kobieta :)

Post autor: Majkel89 »

Cześć :)
Czy zdarzyło wam się zagadać pierwsze do faceta i zaprosić go na kawę/randkę? Jeśli tak jak często i czy był według was 10/10 ?

Mam 35lat, 175cm 80kg (bardzo dużo sportu przez cale życie, 12% tłuszczu), skończone studia, stabilna i dobrą prace, chodzę ubrany w koszuli, zawsze perfumy ale z wiekiem zaczynam uważać, ze nie jestem przeciętny tylko brzydki. Brakuje mi śmiałości, mniej się stresują jak muszę się bić na ulicy niż "bawić się" w klubie gdzie i tak podpieram ściany.
Niestety sex od zawsze i tylko z paniami do towarzystwa co przy moich zarobkach nie jest w ogóle problemem ale zastanawiam się czy tak wygląda życie brzydkiego, niskiego i nieśmiałego w kontaktach towarzyskich faceta?

Co kobiety sądzą o nieśmiałych facetach? Nie są zainteresowane kimś kto nie wychodzi z inicjatywą czy po prostu mam pecha?
Czy przez mój wzrost/wygląd połączony z brakiem charyzmy/pewności siebie jest przeszkodą nie do przeskoczenia?
PEONIA
Zabawa w życie

Post autor: PEONIA »

Seks z paniami do towarzystwa dykwalifikuje Cię na starcie - już nie ważne czy miły czy niemiły....to jest nie do przeskoczenia.....
Majkel89

No ale przecież tego nie widać... To przy odpowiadaniu załóżmy, że zamiast tego jest 35 letni prawiczek
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: pt gru 20, 2024 9:52 pm No ale przecież tego nie widać... To przy odpowiadaniu załóżmy, że zamiast tego jest 35 letni prawiczek
I jeszcze kłamczuch....coraz lepiej....
Niu90
Gacie z oceanu

Post autor: Niu90 »

Majkel89 pisze: pt gru 20, 2024 8:50 pm Cześć :)
Czy zdarzyło wam się zagadać pierwsze do faceta i zaprosić go na kawę/randkę? Jeśli tak jak często i czy był według was 10/10 ?

Mam 35lat, 175cm 80kg (bardzo dużo sportu przez cale życie, 12% tłuszczu), skończone studia, stabilna i dobrą prace, chodzę ubrany w koszuli, zawsze perfumy ale z wiekiem zaczynam uważać, ze nie jestem przeciętny tylko brzydki. Brakuje mi śmiałości, mniej się stresują jak muszę się bić na ulicy niż "bawić się" w klubie gdzie i tak podpieram ściany.
Niestety sex od zawsze i tylko z paniami do towarzystwa co przy moich zarobkach nie jest w ogóle problemem ale zastanawiam się czy tak wygląda życie brzydkiego, niskiego i nieśmiałego w kontaktach towarzyskich faceta?

Co kobiety sądzą o nieśmiałych facetach? Nie są zainteresowane kimś kto nie wychodzi z inicjatywą czy po prostu mam pecha?
Czy przez mój wzrost/wygląd połączony z brakiem charyzmy/pewności siebie jest przeszkodą nie do przeskoczenia?
Mnie też panie do towarzystwa odrzucają. Jeżeli chodzi o inne aspekty, to ja nie miałam absolutnie problemów żeby zagadać pierwsza, nieśmiali faceci zawsze mnie pociągali. Wzrost 175 cm to dla mnie średni wzrost, sama mam 165 cm, spotykałam się z facetem 168 cm jak i 185 cm. Jeżeli ktoś mi się podobał to zagadywałam i tyle. Musiało coś przyciągnąć moją uwagę, ładne włosy, oczy czy dłonie. Zawsze potrzebowałam czasu żeby wytworzyć więź, nie miałam nigdy miłości od pierwszego wejrzenia. Drugim aspektem jest dla mnie głosy, musi być miły i spokojny plus facet musi mieć pasję, coś co go kręci, wtedy kręci mnie :) Mój mąż był bardzo nieśmiały i spokojny, sama go poderwałam .
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 9:04 am I jeszcze kłamczuch....coraz lepiej....
Czemu klamczuch, nikt nie pytal przeciez
Majkel89

Niu90 pisze: sob gru 21, 2024 10:20 am Mnie też panie do towarzystwa odrzucają. Jeżeli chodzi o inne aspekty, to ja nie miałam absolutnie problemów żeby zagadać pierwsza, nieśmiali faceci zawsze mnie pociągali. Wzrost 175 cm to dla mnie średni wzrost, sama mam 165 cm, spotykałam się z facetem 168 cm jak i 185 cm. Jeżeli ktoś mi się podobał to zagadywałam i tyle. Musiało coś przyciągnąć moją uwagę, ładne włosy, oczy czy dłonie. Zawsze potrzebowałam czasu żeby wytworzyć więź, nie miałam nigdy miłości od pierwszego wejrzenia. Drugim aspektem jest dla mnie głosy, musi być miły i spokojny plus facet musi mieć pasję, coś co go kręci, wtedy kręci mnie :) Mój mąż był bardzo nieśmiały i spokojny, sama go poderwałam .
No nareszcie sensowna odpowiedz a nie tylko czepialstwo, dziekuje :)
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 10:35 am Czemu klamczuch, nikt nie pytal przeciez
Zrozumiałam Twoją wypowiedź jakbyś zamierzał to ukryć przed potencjalną partnerką. No prawda jest taka, ze to odrzuca.

I sorry ale pachnie patologią - cytuje "Brakuje mi śmiałości, mniej się stresują jak MUSZĘ SIĘ BIĆ NA ULICY niż "bawić się" w klubie gdzie i tak podpieram ściany" - chodzenie na prostytutki, bójki uliczne - no nie brzmisz jak miły nieśmiały chłopak a jak klasyczny seba patus. W Tym jest problem a nie w nieśmiałości....
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 11:13 am Zrozumiałam Twoją wypowiedź jakbyś zamierzał to ukryć przed potencjalną partnerką. No prawda jest taka, ze to odrzuca.

I sorry ale pachnie patologią - cytuje "Brakuje mi śmiałości, mniej się stresują jak MUSZĘ SIĘ BIĆ NA ULICY niż "bawić się" w klubie gdzie i tak podpieram ściany" - chodzenie na prostytutki, bójki uliczne - no nie brzmisz jak miły nieśmiały chłopak a jak klasyczny seba patus. W Tym jest problem a nie w nieśmiałości....
Jestem spokojny, trenuje boks a bić się na ulicy muszę aby się obronić, nie dzieję się to często ale się zdarza.
Czy wszystko doprecyzowałem już do mojego pytania? Na razie tylko 1 merytoryczna odpowiedź :(
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 11:18 am Jestem spokojny, trenuje boks a bić się na ulicy muszę aby się obronić, nie dzieję się to często ale się zdarza.
Czy wszystko doprecyzowałem już do mojego pytania? Na razie tylko 1 merytoryczna odpowiedź :(
A co jest nie merytorycznego w tym, ze uliczne bójki i korzystanie z usług prostytutek to patologia?. Nie znam ani jednego porządnego fajnego faceta co się musi lać "by się bronić" i korzystać z płatnego seksu. Nie przyjmujesz do siebie prawdy - że to nie nieśmiałość jest problemem. Zobacz - mimo, ze masz dobrą pracę jak twierdzisz i jesteś przystojny żadna Cię nie chce. Więc musi być inny powód - obstawiam, że jest to patusiarskie zachowanie....
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 11:21 am A co jest nie merytorycznego w tym, ze uliczne bójki i korzystanie z usług prostytutek to patologia?. Nie znam ani jednego porządnego fajnego faceta co się musi lać "by się bronić" i korzystać z płatnego seksu. Nie przyjmujesz do siebie prawdy - że to nie nieśmiałość jest problemem. Zobacz - mimo, ze masz dobrą pracę jak twierdzisz i jesteś przystojny żadna Cię nie chce. Więc musi być inny powód - obstawiam, że jest to patusiarskie zachowanie....
Nie no przepraszam nie odbierz tego personalnie ale czy jest tu ktoś kto może spojrzeć obiektywnie? Czy ja coś źle pisze czy PEONIA czyta moje posty tak jak chce?
Czyli nie ma znaczenia, że ktoś chce mnie okraść albo po pijaku szuka zaczepki? Powinienem dać się pobić/okraść bo wtedy nie jestem patologią? xD
Nigdzie nie napisałem, że jestem przystojny tylko uważam się za przeciętnego a ostatnio jednak za brzydkiego.

No masakra... Czy my na pewno czytamy ten sam komentarz?
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 11:35 am Nie no przepraszam nie odbierz tego personalnie ale czy jest tu ktoś kto może spojrzeć obiektywnie? Czy ja coś źle pisze czy PEONIA czyta moje posty tak jak chce?
Czyli nie ma znaczenia, że ktoś chce mnie okraść albo po pijaku szuka zaczepki? Powinienem dać się pobić/okraść bo wtedy nie jestem patologią? xD
Nigdzie nie napisałem, że jestem przystojny tylko uważam się za przeciętnego a ostatnio jednak za brzydkiego.

No masakra... Czy my na pewno czytamy ten sam komentarz?
Tak na pewno, samo to, że przebywasz w towarzystwie gdzie się chcą bić już o Tobie sporo mówi + prostytutki, kluby. Sorry ale widać kim jesteś. Możesz spojrzeć na siebie obiektywnie?
Amela87
Srebrna Kropeczka

Post autor: Amela87 »

Wielokrotnie w swoim życiu przekonałam się że niższy wzrost (chociaz 175 to nie az tak niski wg mnie) oraz powiedzmy "brak urody" nie musi byc przeszkodą dla faceta w miłosnych podbojach.
Znałam i znam takich kolesi którzy mają dziewczyn na pęczki, co więcej kilku z nich to naprawde mistrzowie podrywu, nie wiem jak oni to robią 🙈
Co ich łączy? Pewnie charyzma. Oni nie myślą "Boże, jaki jestem niski/brzydki itp.", tylko mają to głęboko w zadzie i to się u nich sprawdza.
Czy to znaczy, że nieśmiały facet jest skreślony? Pewnie nie. Ale moze bardziej warto sie zakrecic tam gdzie pojawiaja sie tez niesmiale kobiety a nie w klubach.

Tak czy siak, panie do towarzystwa i tak Cie skreślają kolego :D
Majkel89

Amela87 pisze: sob gru 21, 2024 12:10 pm Wielokrotnie w swoim życiu przekonałam się że niższy wzrost (chociaz 175 to nie az tak niski wg mnie) oraz powiedzmy "brak urody" nie musi byc przeszkodą dla faceta w miłosnych podbojach.
Znałam i znam takich kolesi którzy mają dziewczyn na pęczki, co więcej kilku z nich to naprawde mistrzowie podrywu, nie wiem jak oni to robią 🙈
Co ich łączy? Pewnie charyzma. Oni nie myślą "Boże, jaki jestem niski/brzydki itp.", tylko mają to głęboko w zadzie i to się u nich sprawdza.
Czy to znaczy, że nieśmiały facet jest skreślony? Pewnie nie. Ale moze bardziej warto sie zakrecic tam gdzie pojawiaja sie tez niesmiale kobiety a nie w klubach.

Z takim charakterem to trzeba się chyba urodzić. No ja niestety nie mam charyzmy; będąc w towarzystwie nieśmiałych kobiet nic się nie wydarzy bo każdy będzie się na siebie patrzył i tyle :D
Majkel89

Amela87 pisze: sob gru 21, 2024 12:10 pm Wielokrotnie w swoim życiu przekonałam się że niższy wzrost (chociaz 175 to nie az tak niski wg mnie) oraz powiedzmy "brak urody" nie musi byc przeszkodą dla faceta w miłosnych podbojach.

Nie sądziłem, że to wywoła takie poruszenie ale czemu skreślacie mężczyzn korzystających z usług pań do towarzystwa?
Rozumiem, że gdybym miał dziewczyn na pęczki przez wygląd, umiejętności czy inna charyzmę to wszystko było by w porządku?
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 2:55 pm Nie sądziłem, że to wywoła takie poruszenie ale czemu skreślacie mężczyzn korzystających z usług pań do towarzystwa?
Rozumiem, że gdybym miał dziewczyn na pęczki przez wygląd, umiejętności czy inna charyzmę to wszystko było by w porządku?
Nie, nie było by....dla porównania dlaczego mężczyżni z reguły nie chcą kobiet, które miały setki partnerów seksualnych? Z tego samego powodu my też nie chcemy facetów co wkładają byle gdzie i w byle co albo właśnie korzystają z takich usług
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 7:02 pm Nie, nie było by....dla porównania dlaczego mężczyżni z reguły nie chcą kobiet, które miały setki partnerów seksualnych? Z tego samego powodu my też nie chcemy facetów co wkładają byle gdzie i w byle co albo właśnie korzystają z takich usług
To teraz eksperyment myślowy; załóżmy, że jesteś singielka i podrywa Cie facet który jest w tym dobry to czy nie uważasz, ze miał wiele partnerek skoro tak dobrze mu idzie?
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 7:07 pm To teraz eksperyment myślowy; załóżmy, że jesteś singielka i podrywa Cie facet który jest w tym dobry to czy nie uważasz, ze miał wiele partnerek skoro tak dobrze mu idzie?
Nie, jak miał wiele partnerek to jest skreślony, przynajmniej dla mnie osobiście, posiadanie wielu partnerek nie gwarantuje bycia dobrym , zobacz tyle prostytutek przeleciałeś a dalej nie umiesz się do dziewczyny odezwać a co dopiero coś więcej
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 7:11 pm Nie, jak miał wiele partnerek to jest skreślony, przynajmniej dla mnie osobiście, posiadanie wielu partnerek nie gwarantuje bycia dobrym , zobacz tyle prostytutek przeleciałeś a dalej nie umiesz się do dziewczyny odezwać a co dopiero coś więcej
Tak jest to dziwne, w pracy nie mam problemów a z kobietami tak.
U prostytutki to się więcej słucha niż mówi w przerwie bo one zawsze są rozgadane XD

Czy pytasz faceta o to ile miał partnerek? Może masz jakieś swoje sposoby aby się tego dowiedzieć?
PEONIA
Zabawa w życie

Majkel89 pisze: sob gru 21, 2024 7:16 pm Tak jest to dziwne, w pracy nie mam problemów a z kobietami tak.
U prostytutki to się więcej słucha niż mówi w przerwie bo one zawsze są rozgadane XD

Czy pytasz faceta o to ile miał partnerek? Może masz jakieś swoje sposoby aby się tego dowiedzieć?
Oczywiście, ze pytam. I sposoby swoje mam ale nie podzielę się, nie będę Ci ułatwiać ukrywanie przed potencjalnymi dziewczynami, ze się puszczasz...
Majkel89

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 7:20 pm Oczywiście, ze pytam. I sposoby swoje mam ale nie podzielę się, nie będę Ci ułatwiać ukrywanie przed potencjalnymi dziewczynami, ze się puszczasz...
A ile to dużo?
DiSanZhe
Siatkarka

Post autor: DiSanZhe »

Pytanie kogo szukasz - czy tylko dziewczyny czy zależy Ci jednak na jakiś konkretnych cechach charakteru i stabilnym związku. Jeśli na tym drugim to celowałabym raczej w aplikacje randkowe.

Myślę, że obecnie w realnym życiu ciężko trafić spontanicznie na osobę, która jest wolna i z którą łatwo się związać, która ma pożądany przez charakter. Nie jest to niemożliwe ale nie liczyłabym na cud na ulicy ale raczej na poznanie poprzez znajomych lub w jakimś miejscu, które będzie Was jakoś łączyć pod kątem zainteresowań (np. siłownia).

Co do zagadania to nie liczyłabym na to (są w świecie śmiałe kobiety, które pierwsze zagadują ale pytanie czy na taką trafisz i jej się spodobasz). Jeśli czujesz tremę przed spotkaniami one to one z kobietami to może warto poćwiczyć z jakąś przyjaciółką, zapisać się na jakieś konwersatoria gdzie będziesz zmuszony rozmawiać z płcią przeciwną. Jeśli uważasz, że problem jest bardziej głęboki to możesz też skorzystać z porad psychologa. Tylko lepiej nie słuchaj coachów podrywu itp. treści - zachowanie zgodnie z ich wskazówkami raczej przynosi odwrotny skutek niż stworzenie stabilnej i zdrowej relacji.

Nie wiem czy moje rady jakoś Ci pomogą ale trzymam kciuki abyś znalazł miłość swojego życia bo każdy zasługuje na szczęście.
60seconds
Siatkarka

Post autor: 60seconds »

PEONIA pisze: sob gru 21, 2024 11:21 am A co jest nie merytorycznego w tym, ze uliczne bójki i korzystanie z usług prostytutek to patologia?. Nie znam ani jednego porządnego fajnego faceta co się musi lać "by się bronić" i korzystać z płatnego seksu. Nie przyjmujesz do siebie prawdy - że to nie nieśmiałość jest problemem. Zobacz - mimo, ze masz dobrą pracę jak twierdzisz i jesteś przystojny żadna Cię nie chce. Więc musi być inny powód - obstawiam, że jest to patusiarskie zachowanie....
Coś mi się wydaje, że znasz, tylko o tym nie wiesz, bo korzystanie z usług sexworkerek to nie informacja którą się wpisuje w CV XD
PEONIA
Zabawa w życie

60seconds pisze: sob gru 28, 2024 10:50 pm Coś mi się wydaje, że znasz, tylko o tym nie wiesz, bo korzystanie z usług sexworkerek to nie informacja którą się wpisuje w CV XD
No to jest cecha pewnego pokroju facetów. Od takiej patoli się trzymam z daleka. Wiem, że jak dorosłaś w takim otoczeniu to może być ciężko uwierzyć, że to nie jest normalne
60seconds
Siatkarka

Post autor: 60seconds »

PEONIA pisze: sob gru 28, 2024 10:57 pm No to jest cecha pewnego pokroju facetów. Od takiej patoli się trzymam z daleka. Wiem, że jak dorosłaś w takim otoczeniu to może być ciężko uwierzyć, że to nie jest normalne
Ty to napisałaś, ale już się przyzwyczaiłam, że kobiety dla innych kobiet są agresywne. Może weź swojego psa kota czy chomika i wyjdź na spacer, świeże powietrze pomaga się uspokoić :)