Start
Mój profil

Trądzik różowaty jakie kremy

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
sedlera
Gacie z oceanu

Trądzik różowaty jakie kremy

Post autor: sedlera »

Polecacie coś na trądzik rózowaty?
voviS
RoyalBaby

Post autor: voviS »

Olej jojoba i z dzikiej rozy. Glinka rozowa. Maska Cattier z glinka rozowa.
I seria kosmetyków Acnerose. Wydaje mi się, ze już zreszta na forum byl o tym temat.
Jonno
Mokra Włoszka

Post autor: Jonno »

Mam trądzik rózowaty i u mnie sprawdza się na co dzień serum z vit.C min20%, olej z marakui, czarne mydło nacomi, koncentrat liposomowy na naczynka jako tonik. I na noc krem albo pasta od Acnerose ( https://acnerose.pl/produkt/pasta/ O tutaj daję link bo trudno dostać stacjonarnie).
Z zabiegów mezoterapia ale to wcześniej warto jest skonsultować z kosmetologiem bo wiem, ze nie do każdej skóry zabieg będzie odpowiedni.
skórę mam śliczną, nie maluję się
Milka39
RoyalBaby

Post autor: Milka39 »

Ja z kolei mam podejrzenie trądzika różowatego. Mam tendencje do czerwienienia się skóry twarzy, no i na co dzień beż makijażu to jestem czerwona. Nie jakoś bardzo, bo bywa,że jest normalnie, szczególnie z rana, ale jednak.
Dermatolog przepisała mi na dzień krem "Solantra 10 mg" cienką warstwę na czystą skórę. Po chwili mogę użyć swój krem i makijaż ( używam fluidów, żeby nie straszyć swoją czerwonowatością, sama też lepiej się czuję).
Na noc mamkrem "Elidel 10 mg". I powiem Wam, że bardzo go lubię, bo po kilku użyciach ładnie wycisza wszelkie zaczerwienienia. No ale nie używam ich jakoś regularnie, co pewnie jest błędem.
msshy

Post autor: msshy »

Dermatolodzy przepisują Soolantre na rumień tak jak ginekolodzy pigułki na bolesne okresy, a przyczyny przecież mogą być różne. Ja w ruletkę nie gram ;)
U mnie jedyne co przyniosło jakąkolwiek pozytywną różnice to zabiegi IPL (ale baaardzo powoli się to zmienia, po trzech zabiegach mam może 25-30% poprawy) i kwas podchlorawy w sprayu (praktycznie nie mam już wyprysków). Nie mówię żeby nie wierzyć lekarzom, ale żeby nastawić się, że często jeden lekarz i jedna metoda mogą nie wystarczyć.
Poza tym cery rumieniowe to predyspozycja, więc nie dość, że samej trzeba rozpoznać triggery, to najprawdopodobniej żadna kuracja nie sprawi, że przestaniemy na nie w ten sposób reagować.
MalagaTypiara25
Mokra Włoszka

Post autor: MalagaTypiara25 »

Polecam kuracje od dermatologa. Ja od lat stosuje na noc soolantre, a na dzień rozex. Do tego krem z Pharmaceris. Wreszcie doszłam do takiego etapu, że mogę swobodnie bez makijażu się pokazywać, bo przez lata było to niewykonalne 🙂 Działaj jak najszybciej z lekami, bo z tego co pamiętam z 1 fazy na 2 można przejść dość szybko (3 to już ten "kartoflowy" nos). Powodzenia 👍
Morrena
Ciastko

Post autor: Morrena »

Przy trądziku sprawdza się naturalny olejek Busajna i do twarzy i do ciała. Super nawilża skóre, ujędrnia, łagodzi podrąznienia skóry, Działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo