Co się stało z Izą, znalezioną w hotelu?

Moderator: verysweetcherry

Jutuber
Trening tenisa

Co się stało z Izą, znalezioną w hotelu?

Post autor: Jutuber »

Iza z Małopolski miała jechać do rodziców, a pojechała do Warszawy i została znaleziona w wannie. Ponad rok minął i nic nie znaleziono? W hotelu nie było kamer? Nikt nie meldował się? Dziwna sprawa.
Awatar użytkownika
maly.ludek
Tritonotti

Post autor: maly.ludek »

Jest może jakiś podcast o tym?
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
szpileczka
Willa z basenem

Post autor: szpileczka »

Jutuber pisze: śr gru 11, 2024 10:30 am Iza z Małopolski miała jechać do rodziców, a pojechała do Warszawy i została znaleziona w wannie. Ponad rok minął i nic nie znaleziono? W hotelu nie było kamer? Nikt nie meldował się? Dziwna sprawa.
Nic nie wiadomo, nawet chyba skąd się wzięła w stolicy, skoro miała być pod Wadowicami.
Perlisia
Ciastko

Post autor: Perlisia »

Już gdzieś o tym pisałam, że dziwna ta sprawa. Głośne zaginięcie, a potem - cisza. Może ktoś skutecznie sprawę wyciszył...
Żadnych informacji więcej niż te z czasów zdarzenia.
Zoja83
Skarpeta Rakieta

Post autor: Zoja83 »

Ona tam z jakimś facetem była, ale czy go znaleźli to nie mam pojęcia.
szpileczka
Willa z basenem

Post autor: szpileczka »

Zoja83 pisze: śr gru 11, 2024 11:04 pm Ona tam z jakimś facetem była, ale czy go znaleźli to nie mam pojęcia.
Chyba z kimś była, mało informacji przedostaje się do mediów.
opti202
Currently:Top

Post autor: opti202 »

szpileczka pisze: czw gru 12, 2024 10:14 am Chyba z kimś była, mało informacji przedostaje się do mediów.

Tak, było gdzieś napisane, że zameldowana w pokoju z mężczyzną a znaleziona przez serwis sprzątający uduszona w wannie. Mężowi powiedziała, że jedzie do rodziców w odwiedziny a u rodziców się nie pojawiła. Pojechała w inne miejsce. Co jest zastanawiające, jak mąż zaczął jej szukać, bo nie wróciła do domu to ona jeszcze żyła a ponoć się z nim nie kontaktowała. Może jakiś romans z żonatym na boku? Zakochała się, albo zawsze w ciążę/ chciała odejść .. powiedziała to kochankowi i wpadł w szał? Tylko, że to wystarczy przejrzeć bilingi, to samo kwestia zameldowania, kamery w hotelu. Powinni mieć wizerunek gościa. A tu oprócz info o znalezieniu ciała - cisza
aillem
Ciastko

Post autor: aillem »

A może rodzina sama nie chce nagłaśniać tego zdarzenia i romansu, żeby nie posypały się oczerniające komentarze.
aanhedoniaa
PsychoFanka

Post autor: aanhedoniaa »

aillem pisze: ndz gru 15, 2024 12:07 am A może rodzina sama nie chce nagłaśniać tego zdarzenia i romansu, żeby nie posypały się oczerniające komentarze.
Jest dokładnie tak jak piszesz - rodzina nie chce rozgłosu, życia to jej nie wróci.
Perlisia
Ciastko

Rodzina na pewno rozgłosu nie chce jeśli doszło do zbrodni w okolicznościach zdrady, ale zdaje się, że ogromnie rzadko w dobie takiego przepływu informacji nie ma wzmianki chociażby o aresztowaniu sprawcy, karze itd. A tu nic. Chyba że to element jakiejś grubszej sprawy, bo nie wydaje mi się, żeby rodzina miała taką moc w powstrzymaniu chociażby dziennikarzy interesujących się tematem (nie wyklucza to, że mial ją zatem ktoś inny). Zginęła młoda kobieta i nie ma znaczenia dla mnie z kim była i co robiła - nikt nie miał prawa odebrać jej życia i chciałabym np. wiedzieć, czy sprawca tej zbrodni został ukarany.
Marbellaxx
ZdalnaFanka

Post autor: Marbellaxx »

Może nikt nie zabiega o rozwiązanie sprawy, gdybym się dowiedziała, że mąż został zamordowany gdy mnie zdradzał, nie wiem czy zależałoby mi na sprawiedliwości dla niego czy chciałabym jak najszybciej zamknąć ten rozdział.
Perlisia
Ciastko

Morderstwo jest przecież ścigane z urzędu, a mąż, prznajmniej początkowo, pisał w swoich mediach społecznościowych bardzo pochlebnie o zamordowanej. No ale, możemy jedynie spekulować, bo właśnie - nie wiemy nic.
Daisy123
PrinTu

Post autor: Daisy123 »

Marbellaxx pisze: pn gru 16, 2024 4:36 am Może nikt nie zabiega o rozwiązanie sprawy, gdybym się dowiedziała, że mąż został zamordowany gdy mnie zdradzał, nie wiem czy zależałoby mi na sprawiedliwości dla niego czy chciałabym jak najszybciej zamknąć ten rozdział.
No ale miala jeszcze rodzine, tzn rodzicow, do ktorych powiedziala mezowi ze jedzie.
agave
RoyalBaby

Post autor: agave »

Ostatni artykuł w tym temacie jest z października tego roku i jest w nim napisane, że sprawca nadal nie został namierzony.
Daisy123
PrinTu

agave pisze: wt gru 17, 2024 10:07 am Ostatni artykuł w tym temacie jest z października tego roku i jest w nim napisane, że sprawca nadal nie został namierzony.
Strasznie to dziwne. Przeciez musiala sie jakos umowic z ta osoba, pewnie przez telefon/internet. Zeby wziac pokoj tez daje sie dokumenty.
aillem
Ciastko

W hotelu dokumenty często wystarczą od jednej osoby, pokój mógł być na nią. No ale powinien być też monitoring.
Co do umawiania się, to może miała jakiś drugi numer, telefon i sprawca go zabrał. Albo komunikator, gdzie od razu znikają wiadomości, ale to by było do namierzenia.
Daisy123
PrinTu

aillem pisze: wt gru 17, 2024 11:50 am W hotelu dokumenty często wystarczą od jednej osoby, pokój mógł być na nią. No ale powinien być też monitoring.
Co do umawiania się, to może miała jakiś drugi numer, telefon i sprawca go zabrał. Albo komunikator, gdzie od razu znikają wiadomości, ale to by było do namierzenia.
Ale numery sa chyba rejestrowane teraz, a u operatora mozna zdobyc wykaz polaczen bez posiadania aparatu ? Monitoring napewno byl bo to nowy hotel.
aillem
Ciastko

Przychodzi mi do głowy, że jeśli to był ukrywany romans, to mogła mieć drugi telefon i numer dostarczony przez sprawcę. Ale i tak dziwne, że się rozpłynął w powietrzu.
Zoja83
Skarpeta Rakieta

Post autor: Zoja83 »

Oni wizerunek tego kogoś mieli, było zdjęcie z monitoringu w windzie z tego co pamiętam. Nie wiem czy to jakiś obcokrajowiec nie był.