Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
dianaf
PsychoFanka

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: dianaf »

Ostatni odcinek jakoś tak jak z kartki czytany, tak byle jak zrobiony jakoś. Szkoda, bo temat ciekawy.
Od czasu afery wykopowej mam alergię na Olgę Śledź ale posłuchałam z ciekawości jej ostatniego odcinka i niestety jakościowo jest przepaść, słucha się dobrze, zagłębia się w sprawę. Pomijam śledziowe klasyki o wspaniałości ofiary, teksty o rozpadaniu się na milion kawałków itp i jej wyobrażenia o stanach emocjonalnych uczestników wydarzeń (bo muszą być ;-)), ale widać że trzyma poziom. Może zaczęła lepiej traktować ludzi którzy jej piszą ;-)
A JM po okresie chwilowej poprawy znów chyba pikuje w dół. Żeby chociaż brzmiało to swobodniej.
Minimonimini123
Jesa

Post autor: Minimonimini123 »

ja właśnie się o tym dowiedziałam :') Mi to totalnie nie przeszkadza. Miałam znajomą, która nazywała się Długa, a przedstawiała się Long i jakoś tak wszyscy intuicyjnie nazywaliśmy ją w ten sposób, choć wiedzieliśmy, że to nie jest jej prawdziwe nazwisko. Zresztą sporo jest takich sytuacji, że nawet ktoś ma w dokumentach np. Danuta, a całe otoczenie, łącznie z rodziną zwraca się do tej osoby np. Agata.

Wracają jednak do J., to chyba jestem w mniejszości, bo mi się nie podoba ostatni odcinek. Poruszona sprawa nie zaintrygowała mnie jakoś wyjątkowo. Myślę, że miała ona potencjał, ale sposób w jaki została przedstawiona wpłynął również na mój odbiór tego odcinka. Miałam wrażenie, że był zrobiony na szybko i od niechcenia. Bohater jest intrygującą postacią, ale 90% podcastu jest poświęcone przedstawieniem jego osoby, a na sam opis zbrodni i działań wokół niej tylko skrawek.
TosiekGrzyb
MoetGlass

Post autor: TosiekGrzyb »

JMK tak dba o płatne odcinki sprzed niewiele ponad roku, że łatwiej je znaleźć na chomikuj niż kupić. Zero utrzymania serwerków.
Dodatkowo w 99% przypadków chłopy złe i za małe wyroki, a baby nawet jak zabiły to dobre, widocznie miały swoje powody i wyroki za surowe! xD Śmieszy mnie taka stronniczość i pogarda wobec osób które ODBYŁY KARĘ, to ma być resocjalizacja? Kaczki dziennikarskie i fałszywe informacje podawane do gazet na polecenie służb też traktuje jako świętą prawdę, a czasem dziennikarz specjalnie pisze bzdury by sprawca się nieświadomie ujawnił. Taki podcast do prasowania i sprzątania łazienki.
Hedwiga
GrzaneWino

Post autor: Hedwiga »

Ej dobra, żeby nie było że cały wątek to jedna wielka krytyka Justyny to to kocham ❤️
https://www.facebook.com/share/r/6VTPWCtqp4xMFW6T/
rachelkarengreen
ZdalnaFanka

Post autor: rachelkarengreen »

Ten pies na końcu wspaniały 😂
Patisrati
Channelka

Post autor: Patisrati »

Będę szczera, 5NZ to akurat jedyny podcast kryminalny jaki jestem w stanie słuchać. Kiedy ubolewałam ze odsłuchałam wszystkie odcinki, odkryłam ze sa inne m.in Herring I kryminatorium, niestety byłam bardzo zawiedziona że nie da sie ich tak miło słuchać jak Justyny, nie ocenaim merytoryki ani tresci, absolutnie, być może przewyższają one Juste, nie wiem bo odslucham raptem 4 czy 5, ale onioboje mają takie krzykliwe (?) skrzeczace głosy że nie da sie tego słuchać. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi xd Dlatego z niecierpliwością czekam na niwe odcinki piąte. Chyba ze macie inne do polecenia ale właśnie w takim lagodnym tonie jak J M to podajcie prosze chetnie odkryje nowe
msshy

Post autor: msshy »

Justa i jej wsparcie dla Oku ładnie wyjaśnione przez Klaudię Ciekawiej na ig stories.
Tellmewhy
Szarlotta

Post autor: Tellmewhy »

msshy pisze: czw gru 05, 2024 6:18 pm Justa i jej wsparcie dla Oku ładnie wyjaśnione przez Klaudię Ciekawiej na ig stories.
No cóż, kolejny powód,żeby przestać słuchać Jusi.
Burafoczka
Mokra Włoszka

Post autor: Burafoczka »

Czy ktoś może wie gdzie kogo obgadywała Mazur na discordzie? I w ogóle o co chodzi z jej mężem? On też tak był?
Awatar użytkownika
Nasakanaka
Tritonotti

Post autor: Nasakanaka »

Burafoczka pisze: czw gru 05, 2024 9:16 pm Czy ktoś może wie gdzie kogo obgadywała Mazur na discordzie? I w ogóle o co chodzi z jej mężem? On też tak był?
Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Burafoczka
Mokra Włoszka

Post autor: Burafoczka »

Nasakanaka pisze: czw gru 05, 2024 9:55 pm Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Ale telenowela 🤪 dzięki za streszczenie!
Ktoś u Oku coś takiego napisał - że się tam ostro udzielała i byłam zdziwiona bo totalnie bym się tego po Mazur nie spodziewała.
Hav
Samarka

Post autor: Hav »

Nasakanaka pisze: czw gru 05, 2024 9:55 pm Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Po wuju niemaczne zachowanie, ze strony rzekomej comfort person.
Awatar użytkownika
Chruma
Currently:revenge

Post autor: Chruma »

Ja kojarzę jeszcze instastory jak gadała do Krzycha ,,ty discordziaro",bo wtedy sporo czasu przebywał i udzielał się na discordzie.
Po doxxingu Okuniewskiej były podejrzenia,że Krzychu wydał jedną z osób-która pisała,że chodziła z nim do klasy i zdaje się,że nawet wrzuciła fotkę klasową.
Widać że z ,,Comfort person" oboje mają niewiele wspólnego,a te komentarze wspierające Oku są dobitnym dowodem. (A może boją się,że dostaną karę za złamanie RODO i udostępnienie danych kupujących)
Agasc
Koczkodan

Post autor: Agasc »

Chruma pisze: pt gru 06, 2024 9:44 am Ja kojarzę jeszcze instastory jak gadała do Krzycha ,,ty discordziaro",bo wtedy sporo czasu przebywał i udzielał się na discordzie.
Po doxxingu Okuniewskiej były podejrzenia,że Krzychu wydał jedną z osób-która pisała,że chodziła z nim do klasy i zdaje się,że nawet wrzuciła fotkę klasową.
Widać że z ,,Comfort person" oboje mają niewiele wspólnego,a te komentarze wspierające Oku są dobitnym dowodem. (A może boją się,że dostaną karę za złamanie RODO i udostępnienie danych kupujących)
Coraz bardziej się obnażają oboje. Przykre w sumie, bo lansują się na takich dobrych ludzi. A rzeczywistość jak zwykle skrzeczy.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Justyna to dla mnie zawód, tzn byłam jej ogrom a fanką od początku podcastu, ale jak zaczęła spadać jakość, a ona głosić swoje madrosci to jakoś mi już nie po drodze. Natomiast mężulek....Oj to jest odrębna historia, cham jakich mało, prostak i to też wiele o niej mówi, że ona żyje z tym typem.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Miraz
SushiRoll

Post autor: Miraz »

Grubababa pisze: pn gru 09, 2024 3:19 pm Justyna to dla mnie zawód, tzn byłam jej ogrom a fanką od początku podcastu, ale jak zaczęła spadać jakość, a ona głosić swoje madrosci to jakoś mi już nie po drodze. Natomiast mężulek....Oj to jest odrębna historia, cham jakich mało, prostak i to też wiele o niej mówi, że ona żyje z tym typem.
Kurcze, tak czytam regularnie ten wątek i muszę przyznać, że ja też uważam, że spadła jakość jej podcastów. Owszem nadal ich słucham, ciekawią mnie te historie, ale potem jak widzę ile w nich błędów albo nieścisłości to jestem poważnie zdziwiona. Szkoda mi też tego, że nie wypuszcza ich tak często jak kiedyś. Wtedy z wielkim zaciekawieniem ich słuchałam.
Awatar użytkownika
Juana
RealDiamond

Post autor: Juana »

Miraz pisze: pn gru 09, 2024 3:34 pm Kurcze, tak czytam regularnie ten wątek i muszę przyznać, że ja też uważam, że spadła jakość jej podcastów. Owszem nadal ich słucham, ciekawią mnie te historie, ale potem jak widzę ile w nich błędów albo nieścisłości to jestem poważnie zdziwiona. Szkoda mi też tego, że nie wypuszcza ich tak często jak kiedyś. Wtedy z wielkim zaciekawieniem ich słuchałam.
Może Justynie skończyło się flow... zajawka
amozebytakzjesc
MiamiBicz

Post autor: amozebytakzjesc »

Niestety, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorzej, czyta, myli sie, ogolnie wszystko jest bardzo sztucznie przedstawiane. Nie slucham juz od dawna, mimo iz bardzo lubilam i przede wszystkim jej nie ogladam :) bo sie zwyczajnie nie da.
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Jeszcze teraz ten dziwny początek odcinków, czyli wrzucenie fragmentu, który pojawia się w późniejszym opowiadaniu. Jakaś taka zapchajdziura. Przewijam, bo po co mam słuchać dwa razy te same zdania?

Słucham tylko z sentymentu i dlatego, że żaden inny podcaster nie ma tak przyjemnego głosu jak Justa
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

rockshoot pisze: wt gru 10, 2024 8:19 am Jeszcze teraz ten dziwny początek odcinków, czyli wrzucenie fragmentu, który pojawia się w późniejszym opowiadaniu. Jakaś taka zapchajdziura. Przewijam, bo po co mam słuchać dwa razy te same zdania?

Słucham tylko z sentymentu i dlatego, że żaden inny podcaster nie ma tak przyjemnego głosu jak Justa
W tv to normalne, ale czy to pasuje do podcastów, chyba nie.
msshy

Post autor: msshy »

SmokAnalog pisze: wt gru 10, 2024 10:55 am W tv to normalne, ale czy to pasuje do podcastów, chyba nie.
Justa robiła tak niemal od początku, tylko kiedyś jako zajawkę wrzucała zdanie z jakąś tajemnicą, haczykiem na zachętę dla słuchaczy. Teraz wrzuca dowolne.
dianaf
PsychoFanka

Post autor: dianaf »

amozebytakzjesc pisze: wt gru 10, 2024 7:54 am Niestety, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorzej, czyta, myli sie, ogolnie wszystko jest bardzo sztucznie przedstawiane. Nie slucham juz od dawna, mimo iz bardzo lubilam i przede wszystkim jej nie ogladam :) bo sie zwyczajnie nie da.
Najbardziej mnie denerwuje to sztywne, oczywiste czytanie. I fakt że skoro już czyta to mogłaby zadbać o ciekawy scenariusz i dobry research. Wiem że ma małe dziecko, ale skoro nie daje rady to mogłaby zrobić przerwę w 5NZ. Zrobiłaby jakiś swobodny podcast mamusiowy, o zmęczeniu, bolących cyckach, etc.
Grzybolek1323
Tritonotti

Post autor: Grzybolek1323 »

A powiedzcie mi, jak to jest z tym prawem cytatu. W najnowszym odcinku opowiada o sprawie, która przeczytała w książce i artykule dziennikarza śledczego. Czyli całkowicie opiera się o to, czego on zdołał się dowiedzieć. Jak to działa z podcastami? Wystarczy dodać źródło w opisie? Czy wspomnieć w podcaście?
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Grzybolek1323 pisze: śr gru 11, 2024 4:05 pm A powiedzcie mi, jak to jest z tym prawem cytatu. W najnowszym odcinku opowiada o sprawie, która przeczytała w książce i artykule dziennikarza śledczego. Czyli całkowicie opiera się o to, czego on zdołał się dowiedzieć. Jak to działa z podcastami? Wystarczy dodać źródło w opisie? Czy wspomnieć w podcaście?
Właśnie uświadomiłeś mi, że przy sprzątaniu przesłuchałam calutki podcast i nie wiem o czym był xD tak mnie porwała
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Ten odcinek był tak słaby, że szkoda słów