Start
Mój profil

JonBenet Ramsey

Moderator: verysweetcherry
Lucy
WążNaTshircie

JonBenet Ramsey

Post autor: Lucy »

Jest nowy dokument na Netflixie,sprawa znowu stała się głośna,jak myślicie kto zabił te biedne dziecko?
Awatar użytkownika
Nasakanaka
Tritonotti

Post autor: Nasakanaka »

To dziecko, nie te. Ja się skłaniam ku tej chyba najbardziej podstawowej wersji, że to był brat. Oczywiście nie sądzę, że to było specjalnie, niefortunnie ją uderzył, a rodzice spanikowali i wymyślili coś, żeby się nie wydało.
Lucy
WążNaTshircie

Nasakanaka pisze: pn gru 02, 2024 8:20 pm To dziecko, nie te. Ja się skłaniam ku tej chyba najbardziej podstawowej wersji, że to był brat. Oczywiście nie sądzę, że to było specjalnie, niefortunnie ją uderzył, a rodzice spanikowali i wymyślili coś, żeby się nie wydało.
W dokumencie Netflixa mówią że nie ma żadnych dowodów na winę brata lub rodziców.
dont_lick_it
BlondDoczep

Post autor: dont_lick_it »

Nasakanaka pisze: pn gru 02, 2024 8:20 pm To dziecko, nie te. Ja się skłaniam ku tej chyba najbardziej podstawowej wersji, że to był brat. Oczywiście nie sądzę, że to było specjalnie, niefortunnie ją uderzył, a rodzice spanikowali i wymyślili coś, żeby się nie wydało.
Przestancie z tym bratem to absurd. Kto to wymyślil? ta stacja telewizyjna?
Awatar użytkownika
Nasakanaka
Tritonotti

Post autor: Nasakanaka »

Lucy pisze: pn gru 02, 2024 8:32 pm W dokumencie Netflixa mówią że nie ma żadnych dowodów na winę brata lub rodziców.
Akurat tego netflixowego jeszcze nie oglądałam, czytałam kiedyś o tej sprawie i w sumie wtedy ta opcja do mnie przemawiała, ale to było ładnych parę lat temu, więc chyba muszę sobie odświeżyć.
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

Post autor: kasakasakasakasakasa »

Lucy pisze: pn gru 02, 2024 8:32 pm W dokumencie Netflixa mówią że nie ma żadnych dowodów na winę brata lub rodziców.
No tak, bo Netflix to najbardziej wiarygodne źródło:)
Radzę trochę poczytać o tej sprawie, moim zdaniem teoria z bratem jest całkiem prawdopodobna.
Kasja123
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kasja123 »

kasakasakasakasakasa pisze: śr gru 04, 2024 10:12 am No tak, bo Netflix to najbardziej wiarygodne źródło:)
Radzę trochę poczytać o tej sprawie, moim zdaniem teoria z bratem jest całkiem prawdopodobna.
Jak prawdopodobna, skoro to dziecko zostało uduszone garotą z gigantyczną siłą (żyłka weszła w skórę) i walnięte w tył głowy jakimś kijem? I jeszcze ten gw**t połamanym pędzlem. Jeśli ktoś tu widzi rękę 9-latka albo rodziców tuszujących w taki chory sposób jego przypadkowy atak, to chyba ma coś z głową.
Lucy
WążNaTshircie

Kasja123 pisze: śr gru 04, 2024 12:28 pm Jak prawdopodobna, skoro to dziecko zostało uduszone garotą z gigantyczną siłą (żyłka weszła w skórę) i walnięte w tył głowy jakimś kijem? I jeszcze ten gw**t połamanym pędzlem. Jeśli ktoś tu widzi rękę 9-latka albo rodziców tuszujących w taki chory sposób jego przypadkowy atak, to chyba ma coś z głową.
Tak cały tył czaszki był połamany...na pewno zrobił to wątły 9 latek 🤦w dodatku wykryto dno jakiegoś faceta i nikt z rodziny to nie jest.
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

Kasja123 pisze: śr gru 04, 2024 12:28 pm Jak prawdopodobna, skoro to dziecko zostało uduszone garotą z gigantyczną siłą (żyłka weszła w skórę) i walnięte w tył głowy jakimś kijem? I jeszcze ten gw**t połamanym pędzlem. Jeśli ktoś tu widzi rękę 9-latka albo rodziców tuszujących w taki chory sposób jego przypadkowy atak, to chyba ma coś z głową.
Wielu doświadczonych detektywów, czy policjantów wskazywało, że rodzina ma z tym coś wspólnego. No, ale można już zamykać spokojnie śledztwo, bo Kasja123 obejrzała dokument na netflixie i zna już całą prawdę XD
Kasja123
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kasja123 »

kasakasakasakasakasa pisze: śr gru 04, 2024 1:15 pm Wielu doświadczonych detektywów, czy policjantów wskazywało, że rodzina ma z tym coś wspólnego. No, ale można już zamykać spokojnie śledztwo, bo Kasja123 obejrzała dokument na netflixie i zna już całą prawdę XD
No to coś słabo skuteczni ci twoi policjanci i detektywi, skoro ojciec po tylu latach nadal chodzi wolno, matce dali na wolności umrzeć na raka, a jeszcze odszkodowanie im się trafiło za bezpodstawne oskarżenia. Zgaduję, że jesteś z tych, którzy wsadziliby za kraty również rodziców Maddie, a na naszym podwórku matkę Iwony Wieczorek. Najłatwiej oskarżyć rodziców, są pod ręką i zawsze mają jakiś motyw (z palca wyssany, ale jest).
kasakasakasakasakasa
Koczkodan

Kasja123 pisze: śr gru 04, 2024 2:08 pm No to coś słabo skuteczni ci twoi policjanci i detektywi, skoro ojciec po tylu latach nadal chodzi wolno, matce dali na wolności umrzeć na raka, a jeszcze odszkodowanie im się trafiło za bezpodstawne oskarżenia. Zgaduję, że jesteś z tych, którzy wsadziliby za kraty również rodziców Maddie, a na naszym podwórku matkę Iwony Wieczorek. Najłatwiej oskarżyć rodziców, są pod ręką i zawsze mają jakiś motyw (z palca wyssany, ale jest).
No tak, bo sądy i policja jeszcze nigdy nie popełniły żadnego błędu, zawsze działają idealnie i wydają tylko sprawiedliwe wyroki. Poczytaj sobie (tylko ze zrozumieniem tym razem) np. o sprawie Tomasza Komendy skoro podajesz przykłady z naszego podwórka.
Nie twierdzę, że jej rodzice, czy brat z pewnością zabili, ale sprawa jest dosyć zawiła i śmierdzi na kilometr, rodzice zachowywali się bardzo podejrzane nawet przy rozmowie z operatorem nr alarmowego. Radzę sobie również poczytać o ilości błędów jakie służby popełniły w tej sprawie.
dont_lick_it
BlondDoczep

Post autor: dont_lick_it »

kasakasakasakasakasa pisze: śr gru 04, 2024 1:15 pm Wielu doświadczonych detektywów, czy policjantów wskazywało, że rodzina ma z tym coś wspólnego. No, ale można już zamykać spokojnie śledztwo, bo Kasja123 obejrzała dokument na netflixie i zna już całą prawdę XD
To nie rodzina. Po 1 (tego nie ma w netflixie )została uderzona kijem po duszeniu garotą. Czemu? Bo nie krwawiła. Tępakom można wcisnąć każdy kit. Po 2 są TRZY ślady butów , nie należące do rodziny w piwnicy. Nie ma żadnych fizycznych dowodów wskazujących na rodzinę. Rodzina musiałaby ją dusić, wykorzystywać seksualnie a potem uderzyć w głowę.
Wasza wersja jest taka ze brat albo matka uderzyli ją a potem zaczęli robić ustawkę z garotą, nie taka była kolejność. Ale grazyny z neta wiedzą lepiej
na dodatek u dziecka znaleziono w dłoni wlosy zwierzęcia!
rosiefreia
Mokra Włoszka

Post autor: rosiefreia »

Moim zdaniem do czegoś doszło na imprezie, na której rodzice byli z JonBenet wieczór wcześniej - już tam mogła być oddawana jakiemuś wpływowemu koledze ojca do "używania". Ten jej brat też normalny nie jest, może nim też handlowali i to jego reakcja na traumę.
Może ktoś poczuł niedosyt zabawy i postanowił włamać się do ich domu, a ojciec tylko podejrzewa, kto to mógł być ale milczy?
Awatar użytkownika
oliixii
Collagen z chlorellą

Post autor: oliixii »

Czy to zostało w 100% wykluczone, że sprawca nie mógł być ten koleś, który uciekł do Tajlandii i tam uczył dzieci? Czy jednie nie udało mu się udowodnić winy?
Awatar użytkownika
rndstr
BlondDoczep

Post autor: rndstr »

DNA znalezione na dowodach nie było zgodne z jego DNA, ale ciekawi mnie, skąd tak dobrze znał szczegóły.
(...) kto swe kroki tam skieruje, temu jeno płacz, rozłąka
dancerz
PsychoFanka

Post autor: dancerz »

Moim zdaniem zabił ją jej brat
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Widziałam dokument w Netflixie, ale trochę mnie wynudził. Myślałam, że więcej będzie wypowiedzi brata np.

Ja myślę, że też doszło do nieszczęśliwego wypadku i rodzice upozorowali morderstwo. I możliwe, że sama cos sobie zrobiła, może brat a może któryś z rodziców.
Awatar użytkownika
Karolyna12348
BlondDoczep

Post autor: Karolyna12348 »

Mooniaa pisze: czw kwie 24, 2025 9:44 am Widziałam dokument w Netflixie, ale trochę mnie wynudził. Myślałam, że więcej będzie wypowiedzi brata np.

Ja myślę, że też doszło do nieszczęśliwego wypadku i rodzice upozorowali morderstwo. I możliwe, że sama cos sobie zrobiła, może brat a może któryś z rodziców.
Aż ciężko mi uwierzyć, żeby po obejrzeniu dokumentu na Netflixie podejrzewać brata albo rodziców...
Rozumiem, że można mieć zdanie na każdy temat, ale no niech ma to odrobinę logiki. Sama zrobiła sobie co ?

Dla jasności, nie uważam, że w Netflixie jest cała prawda i tylko prawda, na ten moment sprawa jest nierozwiązana więc to wciąż interpretacja
Tylko spokój nas uratuje
Mooniaa
FlafLover

Post autor: Mooniaa »

Ja interpretuje to w ten sposób, że mogło dojść do nieszczęśliwego wypadku.
Nie musisz się ze mną zgadzać, sprawa jest niewyjaśniona,i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie. Trz dużo o tym czytałam, i oglądałam, bardzo dziwna sprawa.
Po dokumencie Netflixa, myślałam, że coś innego będzie i coś więcej wyjaśnią, ale dalej nic nie wiadomo.