Maska LED
Moderator: verysweetcherryMaska LED
Cześć dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem maski led, bo mam problem z przebarwieniami po trądziku i szybkim wyświecaniem się. Jakie macie opinie na temat tych masek. Czy one na prawdę działają czy to tylko pic na wodę? Jak polecacie jakieś maski to podajcie modele
-
- BagietkaZszarlott
Podbijam, miałam założyć wątek, a któraś założyła kilka dni temu Jest więc potrzeba tej wiedzy Jakie znacie brandy do użytku w domu ? Ja teraz zerknęłam na CurrentBody - czy to jest ta "najlepsza" wg instagramerek? Widzę że ten brand ma maskę LED, ale też taki LED pen, wydaje się mały i poręczny, ciekawa jestem jak działa na podskórne gule, tradzik hormonalny czy przebarwienia etc. Ktoś ma doświadczenie?
-
- KlasaBiznes
Też chce wypróbować ale nie mogę znaleźć informacji które są najlepsze
- damascenka
- Administrator
kurdeeee czyli mamy ten sam problem wszystkie, weźcie napiszcie która jest dobra bo niedługo święta i trzeba zacząć budować grunt pod Mynżem
-
- Modna
Marta Grzegorzak testuje jakąś, na razie mało o niej mówi, ale ja akurat ufałabym jej w tym zakresie :D też się czaję i też za mało informacji na razie gdziekolwiek. A widziała któraś z Was (mi teraz przynajmniej na ig non stop teraz wyskakuje) taki masażer LED jakby do twarzy?
-
- KlasaBiznes
Ja szukam lampy LED do naświwtlania podczas polskiego czasu mroku. Totalnie nie mam pojęcia, gdzie zacząć. Te z rynku amerykańskiego znam, bo polecają osoby, którym ufam. Tutaj zero. Podbijam więc wątek i na lampę.
Mam 33 lata, od kwietnia używam Foreo Faq 202. Problemy z jakimi się borykam to przebarwienia, nierównomierny koloryt, pojedyncze zmiany trądzikowe, zaskórniki zamknięte, cera mieszana, w kierunku normalnej. Do tego robię sobie regularnie dermapen, stosuję kwasy, retinal - robię to już od paru lat.
Maski używam z 4-5 razy w tygodniu, koło 20 minut, głównie światło czerwone i niebieskie.
Z plusów, które zauważyłam:
- Wszelkie zmiany trądzikowe goją się duuużo, dużo szybciej, nie sypie mnie przed okresem aż tak jak to bywało dotąd
- Przebarwienia stały się znacznie mniejsze
- Zmarszczki mimiczne wydają się być lekko wypłacone
- Skóra dużo szybciej regeneruje się po zabiegach
- Nie mam problemów z przesuszaniem się skóry, suchymi skórkami
- Nie świecę się aż tak - skóra produkuje znacznie mniej sebum, przez co makijaż trzyma się jak złoto przez kilkanaście godzin
Maska jest bardzo wygodna w noszeniu, trzeba ją co 4-6 użyć ładować.
Kupiłam na jakiejś promce z kodem rabatowym na stronie foreo, dałam za nią mniej niż 3 tysiące zł.
Nie jestem jednak w 101% pewna na ile to zasługa samej maski, a po prostu dobrej pielęgnacji, o którą dbam, ale dbałam o dobrą pielęgnację także wcześniej, więc myślę, że to był dobry zakup.
Maski używam z 4-5 razy w tygodniu, koło 20 minut, głównie światło czerwone i niebieskie.
Z plusów, które zauważyłam:
- Wszelkie zmiany trądzikowe goją się duuużo, dużo szybciej, nie sypie mnie przed okresem aż tak jak to bywało dotąd
- Przebarwienia stały się znacznie mniejsze
- Zmarszczki mimiczne wydają się być lekko wypłacone
- Skóra dużo szybciej regeneruje się po zabiegach
- Nie mam problemów z przesuszaniem się skóry, suchymi skórkami
- Nie świecę się aż tak - skóra produkuje znacznie mniej sebum, przez co makijaż trzyma się jak złoto przez kilkanaście godzin
Maska jest bardzo wygodna w noszeniu, trzeba ją co 4-6 użyć ładować.
Kupiłam na jakiejś promce z kodem rabatowym na stronie foreo, dałam za nią mniej niż 3 tysiące zł.
Nie jestem jednak w 101% pewna na ile to zasługa samej maski, a po prostu dobrej pielęgnacji, o którą dbam, ale dbałam o dobrą pielęgnację także wcześniej, więc myślę, że to był dobry zakup.
-
- Modna
Ej laski, a jak to jest z używaniem retinolu i maski led? Skóra jest jakoś bardziej podatna? Trzeba robić jakieś odstępy czasowe?
Nie powinno to mieć znaczenia, jednak trzeba pamiętać że skóra jest bardziej podatna na światło UV, więc filtr koniecznie.
Ja maski używam nawet na taką tuż po kwasach skórę. Co więcej - nawet na świeżo nakłutą po dermapenie twarz (więc spuchnięta), widzę, że przyspiesza to gojenie, obrzęk. Trzeba pamiętać jednak o higienie
Ja maski używam nawet na taką tuż po kwasach skórę. Co więcej - nawet na świeżo nakłutą po dermapenie twarz (więc spuchnięta), widzę, że przyspiesza to gojenie, obrzęk. Trzeba pamiętać jednak o higienie
-
- Modna
A jaka masz rutynę stosowania? W sensie nakładasz ja na jakaś pielęgnacje czy na sucha oczyszczona skore bez niczego?ineV pisze: ↑wt lis 26, 2024 9:29 pm Nie powinno to mieć znaczenia, jednak trzeba pamiętać że skóra jest bardziej podatna na światło UV, więc filtr koniecznie.
Zwykle na suchą twarz, wcześniej jedynie tonik, albo jeszcze jakieś lekkie serum.moonly_cards pisze: ↑śr lis 27, 2024 7:02 am A jaka masz rutynę stosowania? W sensie nakładasz ja na jakaś pielęgnacje czy na sucha oczyszczona skore bez niczego?
Ona jest silikonowa, troszkę się lepi do twarzy, więc nie wyobrażam sobie kłaść ją na grubszą warstwę kremu czy coś, szczególnie latem, bo po zdjęciu czułabym się brudna. Po zdjęciu maski myję twarz albo przynajmniej przecieram tonikiem.