Taping twarzy, skutki uboczne botoksu
Moderator: verysweetcherry
- damascenka
- Administrator
Taping twarzy, skutki uboczne botoksu
Hej! Czy któraś z Was tejpuje twarz? Czy to daje jakieś efekty?
Trafiłam na kilka takich filmików na TikToku, ale większość z tych dziewczyn przed rozpoczęciem tejpingu miała już kiedyś robiony botoks. Ja mam „dziewiczą” twarz, bez wypełniaczy, mam 28 lat i zastanawiam się, czy w takim przypadku tejping może coś dać…
Po ostatnich badaniach na temat botoksu i tego, że wypełniacze tak naprawdę na zawsze pozostają w skórze, tylko migrują, zupełnie straciłam ochotę na ostrzykiwanie.
Trafiłam na kilka takich filmików na TikToku, ale większość z tych dziewczyn przed rozpoczęciem tejpingu miała już kiedyś robiony botoks. Ja mam „dziewiczą” twarz, bez wypełniaczy, mam 28 lat i zastanawiam się, czy w takim przypadku tejping może coś dać…
Po ostatnich badaniach na temat botoksu i tego, że wypełniacze tak naprawdę na zawsze pozostają w skórze, tylko migrują, zupełnie straciłam ochotę na ostrzykiwanie.
-
- MiamiBicz
A patrzyłaś mazgajevska na ig? Ona się tejpuje, nie zagłębiałam się w te tematy, ale wydaje mi się być wiarygodnym i pewnym źródłem.
Mam 31 lat, uzywam tapingu (mniej lub bardziej regularnie) od jakiegos czasu - zaczelo się od obklejenia się na bruksizm. Są efekty, nie planuję wypełniaczy ani botoksu z powodow, ktore wyzej wymieniłaś. Na tiktoku znajdziesz (pewnie tez na ig) wiele osob, ktore zajmuja się joga, masażem twarzy. Jest taka pani fizjo MedAlis, ktora polecam. Taśmy mam jakies basic z Allegro - takie, jak używają fizjo. Ta pani MedAlis poleca z action, w ktore tez się pewnie zaopatrzę, bo koncza mi się te z Allegro. Znajdziesz tez w aptece.damascenka pisze: ↑śr lis 13, 2024 3:32 pm Hej! Czy któraś z Was tejpuje twarz? Czy to daje jakieś efekty?
Mi się nie sprawdziły te silikonowe, bo trzeba je uzywac bez kremu, a ja mialam ostatnio przesuszona skórę i nie chciałam chodzic spac bez pielęgnacji. Do tego miałam wrazenie, ze nie trzymaja się tak dobrze, jak tejpy
Ostatnio zmieniony czw lis 14, 2024 10:50 pm przez Plotkara, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
- damascenka
- Administrator
A wiecie jakie kupić żeby nie przepłacić? Bo w Douglasie za 110 zł to straszna przesada.
Mam takie basic w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/plastry-do-fi ... a95448767adamascenka pisze: ↑czw lis 14, 2024 10:49 pm A wiecie jakie kupić żeby nie przepłacić? Bo w Douglasie za 110 zł to straszna przesada.
Douglas to scam
Tu są jakies hipoalergiczne: https://allegro.pl/oferta/tasmy-tejpy-k ... 4483414459
- damascenka
- Administrator
Ooooo dobra, takie mam w domu, używałam do tejpowania kostki, spróbuję się tym obkleić. A te wrinkle schminkles udawane na Ali są za 10 zł, chyba zamówię na próbę zanim zainwestuje.
Ja kupuję tejpy w Actionie ale nie mam uczulenia na klej ani nic, mi nawet odpowiadająPlotkara pisze: ↑czw lis 14, 2024 10:52 pm Mam takie basic w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/plastry-do-fi ... a95448767a
Douglas to scam
Tu są jakies hipoalergiczne: https://allegro.pl/oferta/tasmy-tejpy-k ... 4483414459
w sumie to jeszcze o to chciałam zapytać - jakie są badania dotyczące botoksu? bo że wypełniacze nie rozpuszczają się tylko migrują, to wiem od paru lat, były skany twarzy robione i wyszło, że potrafią naprawdę po całej twarzy się przemieścić. ale botoks przecież inaczej działa niż wypełniacze. on blokuje przewodnictwo nerwowe na jakiś czas, a nie wypełnia tkanki jak np. usta kwasem.damascenka pisze: ↑śr lis 13, 2024 3:32 pm Po ostatnich badaniach na temat botoksu i tego, że wypełniacze tak naprawdę na zawsze pozostają w skórze, tylko migrują, zupełnie straciłam ochotę na ostrzykiwanie.
Moze nawet do mozgu dotrzeć i usposledzac ośrodek empatii :o do tego: rozleniwia miesnie. Po kiego trenujemy miesnie ciała, a rozleniwiamy twarzy. To nie jest naturalne. Jest tez ryzyko, ze twarz zacznie „leciec w dol” przez to, co jest logiczne, jak zmniejszasz moc miesni. Wielu ekspertów się juz na ten temat wypowiada. Niektorzy milczą, zeby trzymac klientów. Jak pogadasz z jakims ogarniętym człowiekiem prywatnie to wiecej powie. Do tego znalezc ogarnietego lekarza i eksperta graniczy z cudem. Ogladalam niedawno film pani, ktora ma swoja klinikę i opowiadała, jak wiele ludzi przychodzi ze zle zrobionym botoksem i zmianami w twarzy. Ona sama sobie robi, ale nie do przesadymszaka pisze: ↑pt lis 15, 2024 3:27 pm w sumie to jeszcze o to chciałam zapytać - jakie są badania dotyczące botoksu? bo że wypełniacze nie rozpuszczają się tylko migrują, to wiem od paru lat, były skany twarzy robione i wyszło, że potrafią naprawdę po całej twarzy się przemieścić. ale botoks przecież inaczej działa niż wypełniacze. on blokuje przewodnictwo nerwowe na jakiś czas, a nie wypełnia tkanki jak np. usta kwasem.
To juz jest oczywiscie kazdego decyzja, ale serio - jestesmy systemem naczyn połączonych. Postawa ciała tez wpływa na wyglad twarzy.
Po prostu to jest bardziej złożone, niz zastrzyk i osłabianie miesni. Do tego, jak jakis osłabisz, to inny przeciążysz, itd. Inaczej się nie da
Po prostu to jest bardziej złożone, niz zastrzyk i osłabianie miesni. Do tego, jak jakis osłabisz, to inny przeciążysz, itd. Inaczej się nie da