Start
Mój profil

automat soda stream macie? polecacie?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
florella
SushiRoll

automat soda stream macie? polecacie?

Post autor: florella »

Myślę ostatnio nad automatem do wody gazowanej. Jakie są wasze opinie? Warto? A jeśli tak to jakiej firmy?
waywardwitch
BlondDoczep

Post autor: waywardwitch »

florella pisze: wt lis 12, 2024 3:36 pm Myślę ostatnio nad automatem do wody gazowanej. Jakie są wasze opinie? Warto? A jeśli tak to jakiej firmy?
Mam od trzech miesięcy i na początku miałam niezłą frajdę z próbowania różnych syropów i ulepszaczy smaku. Uwielbiam gazowane napoje więc też lubię po prostu ten smak bąbelków. Kwestia jest taka czy lubisz gazowaną wodę czy nie. Nagazować można tak słabo/mocno jak się chce. Ja używam zwykłej kranówki i mam się dobrze.
Urządzenie mam od sodastream (nawet nie wiedziałam, że są inne) i skusiłam się na wersję Art, ale moi rodzice mają tą podstawową i mam wrażenie, że plastik jest lepszej jakości.
Jeżeli chodzi o te syropy typu coca-cola to trzeba pamiętać, że dają smak zbliżony i jednak obok oryginalnej coli to nie stało, bardziej podchodzi pod hop-colę.
Paprotka.14
Tritonotti

Post autor: Paprotka.14 »

Też mam i polecam, jak ktoś lubi bąbelki. Zwykły Soda Stream jest ok. A jak chcesz, żeby wyglądał ładnie i fancy, to Aarke ma taki. Tylko jest sporo droższy
Plotkara90
Ciastko

Post autor: Plotkara90 »

Ja mam i nie polecam m, beznadzieja jak dla mnie
pau75
Szarlotta

Post autor: pau75 »

Mam soda stream i na początku sporo używaliśmy z mężem, a od jakiś dwóch lat stoi i się kurzy w kuchni. Szczerze to upierdliwe było dla mnie mycie tych butelek (teraz podobno są już takie dostosowane do zmywarki), wodę w kranie też nie mamy jakąś super, więc może temu też przestaliśmy używać. Jak dla mnie zbędny gadżet.
Awatar użytkownika
florella
SushiRoll

Post autor: florella »

Dziękuję za odpowiedzi :) Po przemyśleniach i przeczytaniu waszych opinii sama zaczynam się wahać czy warto.
nocotyniepowiesz
GreckieWakacje

Post autor: nocotyniepowiesz »

mam w domu soda stream i moim zdaniem jakkolwiek się nie nagazuje wody, zawsze daje taką lekko gazowaną. Nie będzie to mocny gaz. Czy warto, to zalezy, w smaku czuć że była to woda nagazowana, syropy to zwykły marketing
zuza_zu
WhiteParty

Post autor: zuza_zu »

czyli rozumiem, że jak ktoś lubi wodę lekko gazowaną a wodę w kranie ma całkiem okej to może się to urządzenie nadać?
Kkkg4
Mokra Włoszka

Post autor: Kkkg4 »

Baaardzo polecam, mistrzostwo
Awatar użytkownika
Brida
Tritonotti

Post autor: Brida »

zuza_zu pisze: ndz lis 17, 2024 12:21 pm czyli rozumiem, że jak ktoś lubi wodę lekko gazowaną a wodę w kranie ma całkiem okej to może się to urządzenie nadać?
Tak, moim zdaniem tylko wtedy ma sens. Dla mnie z polusów jeszcze to, że jak są goście, to nie martwię się, czy mam wystarczająco dużo wody, jak akurat lubią lekko gazowaną no i butelki są estetyczne i można je na stole postawić bez wyrzutu ;)
Natomiast syropy to jak ktoś wyżej już pisał - szkoda pieniędzy. Próbowałam różnych typu Pepsi, 7up itd i nie da się tego pić. Co mi się za to sprawdziło to syropy owocowe typu Monin albo Teisseire (brzoskwiniowy <3).

Przestałam korzystać jak mi się nabój skończył :D
Sabrina55
Siatkarka

Post autor: Sabrina55 »

Ja mam SodaStream i jestem bardzo zadowolona, w końcu nie muszę kupować ciezkich zgrzewek z wodą. Wodę mogę gazować kiedy tylko chcę. Dzieciom też podoba się samodzielne gazowanie wody.
Minimonimini123
VlogmasEnjoyer

Post autor: Minimonimini123 »

Ja mam i polecam. Dzięki Soda Stream udało mi się wreszcie odpowiednio nawadniać, bo gazowaną wodę zdecydowanie łatwiej i przyjemniej mi się pije, a dzięki urządzeniu można powiedzieć, że mam jej pod dostatkiem i na wyciągnięcie ręki. Latem zdecydowanie częściej korzystaliśmy z opcji smakowymi z syropami (ja to chyba dziwna jestem, bo mi smakują), teraz gdy jest chłodniej już mniej, bo często jednak ciepła herbata wygrywa w atrakcyjności. Dla mnie jedynie upierdliwe jest to wymienianie nabojów. Jak już przy tym jestem, to na jak długo wystarcza Wam taki jeden nabój?
xzvsivx
SkrzydełkaZhooters

Post autor: xzvsivx »

Minimonimini123 pisze: śr lis 27, 2024 2:10 am Ja mam i polecam. Dzięki Soda Stream udało mi się wreszcie odpowiednio nawadniać, bo gazowaną wodę zdecydowanie łatwiej i przyjemniej mi się pije, a dzięki urządzeniu można powiedzieć, że mam jej pod dostatkiem i na wyciągnięcie ręki. Latem zdecydowanie częściej korzystaliśmy z opcji smakowymi z syropami (ja to chyba dziwna jestem, bo mi smakują), teraz gdy jest chłodniej już mniej, bo często jednak ciepła herbata wygrywa w atrakcyjności. Dla mnie jedynie upierdliwe jest to wymienianie nabojów. Jak już przy tym jestem, to na jak długo wystarcza Wam taki jeden nabój?
Plus minus na miesiąc.
Ja ogólnie jestem mega zadowolona. Wolę wodę gazowaną więc dla mnie to super opcja że nie muszę ciągle produkować nowego plastiku i chodzić po wodę tylko naleję sobie z kranu i zagazuję. Z tym że nie da się zrobić mocnego gazu totalnie się nie zgadzam bo ja czasem jak się zapomnę to mam taki gaz że nie da się tego pić i muszę czekać aż mi trochę tego gazu uleci. Z syropów smakuje mi tylko grejpfrutowy
MrocznaKupa
RoyalBaby

Post autor: MrocznaKupa »

Mam i robię wodę. Nie używam tych dodatków smakowych. Ewentualnie do wody daję sok malinowy herbapol.
Nemeton420
Skarpeta Rakieta

Post autor: Nemeton420 »

Wodę bardzo fajnie robi, ale te syropy są obleśne.