automat soda stream macie? polecacie?
Moderator: verysweetcherryautomat soda stream macie? polecacie?
Myślę ostatnio nad automatem do wody gazowanej. Jakie są wasze opinie? Warto? A jeśli tak to jakiej firmy?
-
- BlondDoczep
Mam od trzech miesięcy i na początku miałam niezłą frajdę z próbowania różnych syropów i ulepszaczy smaku. Uwielbiam gazowane napoje więc też lubię po prostu ten smak bąbelków. Kwestia jest taka czy lubisz gazowaną wodę czy nie. Nagazować można tak słabo/mocno jak się chce. Ja używam zwykłej kranówki i mam się dobrze.
Urządzenie mam od sodastream (nawet nie wiedziałam, że są inne) i skusiłam się na wersję Art, ale moi rodzice mają tą podstawową i mam wrażenie, że plastik jest lepszej jakości.
Jeżeli chodzi o te syropy typu coca-cola to trzeba pamiętać, że dają smak zbliżony i jednak obok oryginalnej coli to nie stało, bardziej podchodzi pod hop-colę.
-
- Tritonotti
Też mam i polecam, jak ktoś lubi bąbelki. Zwykły Soda Stream jest ok. A jak chcesz, żeby wyglądał ładnie i fancy, to Aarke ma taki. Tylko jest sporo droższy
-
- Ciastko
Ja mam i nie polecam m, beznadzieja jak dla mnie
Mam soda stream i na początku sporo używaliśmy z mężem, a od jakiś dwóch lat stoi i się kurzy w kuchni. Szczerze to upierdliwe było dla mnie mycie tych butelek (teraz podobno są już takie dostosowane do zmywarki), wodę w kranie też nie mamy jakąś super, więc może temu też przestaliśmy używać. Jak dla mnie zbędny gadżet.
-
- GreckieWakacje
mam w domu soda stream i moim zdaniem jakkolwiek się nie nagazuje wody, zawsze daje taką lekko gazowaną. Nie będzie to mocny gaz. Czy warto, to zalezy, w smaku czuć że była to woda nagazowana, syropy to zwykły marketing
Tak, moim zdaniem tylko wtedy ma sens. Dla mnie z polusów jeszcze to, że jak są goście, to nie martwię się, czy mam wystarczająco dużo wody, jak akurat lubią lekko gazowaną no i butelki są estetyczne i można je na stole postawić bez wyrzutu ;)
Natomiast syropy to jak ktoś wyżej już pisał - szkoda pieniędzy. Próbowałam różnych typu Pepsi, 7up itd i nie da się tego pić. Co mi się za to sprawdziło to syropy owocowe typu Monin albo Teisseire (brzoskwiniowy ).
Przestałam korzystać jak mi się nabój skończył :D
-
- VlogmasEnjoyer
Ja mam i polecam. Dzięki Soda Stream udało mi się wreszcie odpowiednio nawadniać, bo gazowaną wodę zdecydowanie łatwiej i przyjemniej mi się pije, a dzięki urządzeniu można powiedzieć, że mam jej pod dostatkiem i na wyciągnięcie ręki. Latem zdecydowanie częściej korzystaliśmy z opcji smakowymi z syropami (ja to chyba dziwna jestem, bo mi smakują), teraz gdy jest chłodniej już mniej, bo często jednak ciepła herbata wygrywa w atrakcyjności. Dla mnie jedynie upierdliwe jest to wymienianie nabojów. Jak już przy tym jestem, to na jak długo wystarcza Wam taki jeden nabój?
Plus minus na miesiąc.Minimonimini123 pisze: ↑śr lis 27, 2024 2:10 am Ja mam i polecam. Dzięki Soda Stream udało mi się wreszcie odpowiednio nawadniać, bo gazowaną wodę zdecydowanie łatwiej i przyjemniej mi się pije, a dzięki urządzeniu można powiedzieć, że mam jej pod dostatkiem i na wyciągnięcie ręki. Latem zdecydowanie częściej korzystaliśmy z opcji smakowymi z syropami (ja to chyba dziwna jestem, bo mi smakują), teraz gdy jest chłodniej już mniej, bo często jednak ciepła herbata wygrywa w atrakcyjności. Dla mnie jedynie upierdliwe jest to wymienianie nabojów. Jak już przy tym jestem, to na jak długo wystarcza Wam taki jeden nabój?
Ja ogólnie jestem mega zadowolona. Wolę wodę gazowaną więc dla mnie to super opcja że nie muszę ciągle produkować nowego plastiku i chodzić po wodę tylko naleję sobie z kranu i zagazuję. Z tym że nie da się zrobić mocnego gazu totalnie się nie zgadzam bo ja czasem jak się zapomnę to mam taki gaz że nie da się tego pić i muszę czekać aż mi trochę tego gazu uleci. Z syropów smakuje mi tylko grejpfrutowy
-
- RoyalBaby
Mam i robię wodę. Nie używam tych dodatków smakowych. Ewentualnie do wody daję sok malinowy herbapol.
-
- Skarpeta Rakieta
Wodę bardzo fajnie robi, ale te syropy są obleśne.