automat soda stream macie? polecacie?

Inspiracje modowe, promocje, błędy cenowe, Wasze ulubione style

Moderator: verysweetcherry

Awatar użytkownika
florella
BagietkaZszarlott

automat soda stream macie? polecacie?

Post autor: florella »

Myślę ostatnio nad automatem do wody gazowanej. Jakie są wasze opinie? Warto? A jeśli tak to jakiej firmy?
waywardwitch
PsychoFanka

Post autor: waywardwitch »

florella pisze: wt lis 12, 2024 3:36 pm Myślę ostatnio nad automatem do wody gazowanej. Jakie są wasze opinie? Warto? A jeśli tak to jakiej firmy?
Mam od trzech miesięcy i na początku miałam niezłą frajdę z próbowania różnych syropów i ulepszaczy smaku. Uwielbiam gazowane napoje więc też lubię po prostu ten smak bąbelków. Kwestia jest taka czy lubisz gazowaną wodę czy nie. Nagazować można tak słabo/mocno jak się chce. Ja używam zwykłej kranówki i mam się dobrze.
Urządzenie mam od sodastream (nawet nie wiedziałam, że są inne) i skusiłam się na wersję Art, ale moi rodzice mają tą podstawową i mam wrażenie, że plastik jest lepszej jakości.
Jeżeli chodzi o te syropy typu coca-cola to trzeba pamiętać, że dają smak zbliżony i jednak obok oryginalnej coli to nie stało, bardziej podchodzi pod hop-colę.
Paprotka.14
Tritonotti

Post autor: Paprotka.14 »

Też mam i polecam, jak ktoś lubi bąbelki. Zwykły Soda Stream jest ok. A jak chcesz, żeby wyglądał ładnie i fancy, to Aarke ma taki. Tylko jest sporo droższy
Plotkara90
Ciastko

Post autor: Plotkara90 »

Ja mam i nie polecam m, beznadzieja jak dla mnie
pau75
Modna

Post autor: pau75 »

Mam soda stream i na początku sporo używaliśmy z mężem, a od jakiś dwóch lat stoi i się kurzy w kuchni. Szczerze to upierdliwe było dla mnie mycie tych butelek (teraz podobno są już takie dostosowane do zmywarki), wodę w kranie też nie mamy jakąś super, więc może temu też przestaliśmy używać. Jak dla mnie zbędny gadżet.
Awatar użytkownika
florella
BagietkaZszarlott

Post autor: florella »

Dziękuję za odpowiedzi :) Po przemyśleniach i przeczytaniu waszych opinii sama zaczynam się wahać czy warto.
nocotyniepowiesz
MoetGlass

Post autor: nocotyniepowiesz »

mam w domu soda stream i moim zdaniem jakkolwiek się nie nagazuje wody, zawsze daje taką lekko gazowaną. Nie będzie to mocny gaz. Czy warto, to zalezy, w smaku czuć że była to woda nagazowana, syropy to zwykły marketing
zuza_zu
HottStripper

Post autor: zuza_zu »

czyli rozumiem, że jak ktoś lubi wodę lekko gazowaną a wodę w kranie ma całkiem okej to może się to urządzenie nadać?
Kkkg4
Mokra Włoszka

Post autor: Kkkg4 »

Baaardzo polecam, mistrzostwo
Awatar użytkownika
Brida
BagietkaZszarlott

Post autor: Brida »

zuza_zu pisze: ndz lis 17, 2024 12:21 pm czyli rozumiem, że jak ktoś lubi wodę lekko gazowaną a wodę w kranie ma całkiem okej to może się to urządzenie nadać?
Tak, moim zdaniem tylko wtedy ma sens. Dla mnie z polusów jeszcze to, że jak są goście, to nie martwię się, czy mam wystarczająco dużo wody, jak akurat lubią lekko gazowaną no i butelki są estetyczne i można je na stole postawić bez wyrzutu ;)
Natomiast syropy to jak ktoś wyżej już pisał - szkoda pieniędzy. Próbowałam różnych typu Pepsi, 7up itd i nie da się tego pić. Co mi się za to sprawdziło to syropy owocowe typu Monin albo Teisseire (brzoskwiniowy <3).

Przestałam korzystać jak mi się nabój skończył :D