Iza Strzałkowska i Daria Reluga - dwie podobne sprawy z Trójmiasta
Moderator: verysweetcherry
Iza Strzałkowska i Daria Reluga - dwie podobne sprawy z Trójmiasta
Te dwie sprawy siedzą mi w głowie od lat i chyba już nie doczekają rozwiązania, a przynajmniej nie Darii, która niedługo ulegnie przedawnieniu. Serce mnie boli na myśl, że ten biedny ojciec poświęcił resztę życia na znalezienie mordercy córki i nikt nie potrafi mu pomóc. Tu mam wręcz wrażenie, że policja celowo utrudniała.
Co do Izy - jej mama zmarła jakieś dwa lata temu nie doczekawszy rozwiązania. Zginęła dosłownie kilkadziesiąt metrów od domu, a matka widziała oddalającego się z miejsca zbrodni mordercę chwilę przed znalezieniem córki.
Watpię, że to ten sam sprawca, dzieli te dwie sprawy zbyt wiele lat, ale wciąż liczę, że jakimś cudem zostanie ukarany.
Co do Izy - jej mama zmarła jakieś dwa lata temu nie doczekawszy rozwiązania. Zginęła dosłownie kilkadziesiąt metrów od domu, a matka widziała oddalającego się z miejsca zbrodni mordercę chwilę przed znalezieniem córki.
Watpię, że to ten sam sprawca, dzieli te dwie sprawy zbyt wiele lat, ale wciąż liczę, że jakimś cudem zostanie ukarany.
-
- Collagen z chlorellą
Sprawę Izy przeżyłam bardziej bo ja dużo lepiej pamiętam. Nie wiem jak jej tata funkcjonuje po stracie żony i córki, facet musi być naprawdę ze stali że się trzyma.
-
- Mokra Włoszka
Co do Darii, to słyszałam, że Daria odtrąciła miłośc jakiejś drugiej dziewczyny. Teraz znana osoba w Gdańsku. Ale kto to jest, nie wiem.
-
- Collagen z chlorellą
Trzymam kciuki że niedługo będą robić to co w stanach gdzie mają bazy danych DNA i potrafią dojść po pokrewieństwie… wiedzą że jest to mężczyzna, w średnim wieku, rudy, w bazie znajdzie się jakieś daleko spokrewnione DNA i po skontaktowaniu się udaje im się wytypować sprawcę. Kilka takich już rozwiązało.
Też na to liczę. Już jakiś czas temu gdzieś pod jakimś materiałem na yt w temacie Darii pisałam, że tu tą genealogia mogłaby być skuteczna. Nawet gdyby okazało się, że sprawca nie żyje, ojciec odzyskałby może w jakimś stopniu spokój.Platini_blabla pisze: ↑czw lis 14, 2024 9:34 pm Trzymam kciuki że niedługo będą robić to co w stanach gdzie mają bazy danych DNA i potrafią dojść po pokrewieństwie… wiedzą że jest to mężczyzna, w średnim wieku, rudy, w bazie znajdzie się jakieś daleko spokrewnione DNA i po skontaktowaniu się udaje im się wytypować sprawcę. Kilka takich już rozwiązało.
W przypadku Izy też mają DNA. To jest najgorsze, że na ten moment nic nie mogą z tym zrobić.
Tez mi siedzą w głowie te sprawy, kiedys długo śledziłam sprawę Darii. Czy to prawda, ze morderca w miejscu znalezienia jej zwlok wbil krzyzyk z tabliczka "Tu zginęła smiercia meczenska Daria R.". Jeśli to prawda, to naprawdę creepy...
Co do Izy, to ktoś skorzystal z okazji...Ale Iza miala pecha, zginąć tak blisko od domu.
Trójmiasto naprawdę jawi się jako niebezpieczne i kryminogenne, kto wie czy nie maja największego odsetka zbrodni i zaginięć...
Co do Izy, to ktoś skorzystal z okazji...Ale Iza miala pecha, zginąć tak blisko od domu.
Trójmiasto naprawdę jawi się jako niebezpieczne i kryminogenne, kto wie czy nie maja największego odsetka zbrodni i zaginięć...
Tak, tata Darii o tym mówił wielokrotnie. Przez to słowo męczeńską, jest pewny że zrobił to sprawca. No i to miejsce, podobno tylko policja wiedziała dokładnie gdzie były ukryte zwłoki.Push pisze: ↑sob lis 16, 2024 1:25 pm Tez mi siedzą w głowie te sprawy, kiedys długo śledziłam sprawę Darii. Czy to prawda, ze morderca w miejscu znalezienia jej zwlok wbil krzyzyk z tabliczka "Tu zginęła smiercia meczenska Daria R.". Jeśli to prawda, to naprawdę creepy...
Sprawa Darii mnie niejako prześladuje. Miałam czas,że ciągle widziałam podkasty, artykuły i ogłoszenia na słupach, ojciec prosil by przerwano zmowę milczenia. Czyli pewnie coś grubego się zadziało. I zobaczcie :widząc,co tam się podziało,każdy z nas wie,że to jakiś przekręt. No i co? I właśnie nich. I tak jest z wieloma sprawami.
-
- PrinTu
Ale co w tym słowie jest takiego, że miałoby być zarezerwowane tylko dla sprawcy?