Iza Strzałkowska i Daria Reluga - dwie podobne sprawy z Trójmiasta

Moderator: verysweetcherry

agave
RoyalBaby

Iza Strzałkowska i Daria Reluga - dwie podobne sprawy z Trójmiasta

Post autor: agave »

Te dwie sprawy siedzą mi w głowie od lat i chyba już nie doczekają rozwiązania, a przynajmniej nie Darii, która niedługo ulegnie przedawnieniu. Serce mnie boli na myśl, że ten biedny ojciec poświęcił resztę życia na znalezienie mordercy córki i nikt nie potrafi mu pomóc. Tu mam wręcz wrażenie, że policja celowo utrudniała.

Co do Izy - jej mama zmarła jakieś dwa lata temu nie doczekawszy rozwiązania. Zginęła dosłownie kilkadziesiąt metrów od domu, a matka widziała oddalającego się z miejsca zbrodni mordercę chwilę przed znalezieniem córki.
Watpię, że to ten sam sprawca, dzieli te dwie sprawy zbyt wiele lat, ale wciąż liczę, że jakimś cudem zostanie ukarany.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

Sprawę Izy przeżyłam bardziej bo ja dużo lepiej pamiętam. Nie wiem jak jej tata funkcjonuje po stracie żony i córki, facet musi być naprawdę ze stali że się trzyma.
dont_lick_it
Mokra Włoszka

Post autor: dont_lick_it »

Co do Darii, to słyszałam, że Daria odtrąciła miłośc jakiejś drugiej dziewczyny. Teraz znana osoba w Gdańsku. Ale kto to jest, nie wiem.
EwaKasia
Gacie z oceanu

Post autor: EwaKasia »

Zobaczcie jest tyle niewyjaśnionych spraw, morderstw i zaginiec, gdzie nie ma żadnego punktu zaczepienia. A w przypadku Darii Religi policja posiada DNA sprawcy! I nie mogą ustalić kto to był.
Platini_blabla
Collagen z chlorellą

Post autor: Platini_blabla »

EwaKasia pisze: czw lis 14, 2024 8:59 pm Zobaczcie jest tyle niewyjaśnionych spraw, morderstw i zaginiec, gdzie nie ma żadnego punktu zaczepienia. A w przypadku Darii Religi policja posiada DNA sprawcy! I nie mogą ustalić kto to był.
Trzymam kciuki że niedługo będą robić to co w stanach gdzie mają bazy danych DNA i potrafią dojść po pokrewieństwie… wiedzą że jest to mężczyzna, w średnim wieku, rudy, w bazie znajdzie się jakieś daleko spokrewnione DNA i po skontaktowaniu się udaje im się wytypować sprawcę. Kilka takich już rozwiązało.
agave
RoyalBaby

Platini_blabla pisze: czw lis 14, 2024 9:34 pm Trzymam kciuki że niedługo będą robić to co w stanach gdzie mają bazy danych DNA i potrafią dojść po pokrewieństwie… wiedzą że jest to mężczyzna, w średnim wieku, rudy, w bazie znajdzie się jakieś daleko spokrewnione DNA i po skontaktowaniu się udaje im się wytypować sprawcę. Kilka takich już rozwiązało.
Też na to liczę. Już jakiś czas temu gdzieś pod jakimś materiałem na yt w temacie Darii pisałam, że tu tą genealogia mogłaby być skuteczna. Nawet gdyby okazało się, że sprawca nie żyje, ojciec odzyskałby może w jakimś stopniu spokój.
agave
RoyalBaby

EwaKasia pisze: czw lis 14, 2024 8:59 pm Zobaczcie jest tyle niewyjaśnionych spraw, morderstw i zaginiec, gdzie nie ma żadnego punktu zaczepienia. A w przypadku Darii Religi policja posiada DNA sprawcy! I nie mogą ustalić kto to był.
W przypadku Izy też mają DNA. To jest najgorsze, że na ten moment nic nie mogą z tym zrobić.
Push
RoseGold

Post autor: Push »

Tez mi siedzą w głowie te sprawy, kiedys długo śledziłam sprawę Darii. Czy to prawda, ze morderca w miejscu znalezienia jej zwlok wbil krzyzyk z tabliczka "Tu zginęła smiercia meczenska Daria R.". Jeśli to prawda, to naprawdę creepy...

Co do Izy, to ktoś skorzystal z okazji...Ale Iza miala pecha, zginąć tak blisko od domu.

Trójmiasto naprawdę jawi się jako niebezpieczne i kryminogenne, kto wie czy nie maja największego odsetka zbrodni i zaginięć...
EwaKasia
Gacie z oceanu

Post autor: EwaKasia »

Push pisze: sob lis 16, 2024 1:25 pm Tez mi siedzą w głowie te sprawy, kiedys długo śledziłam sprawę Darii. Czy to prawda, ze morderca w miejscu znalezienia jej zwlok wbil krzyzyk z tabliczka "Tu zginęła smiercia meczenska Daria R.". Jeśli to prawda, to naprawdę creepy...

Co do Izy, to ktoś skorzystal z okazji...Ale Iza miala pecha, zginąć tak blisko od domu.

Trójmiasto naprawdę jawi się jako niebezpieczne i kryminogenne, kto wie czy nie maja największego odsetka zbrodni i zaginięć...
Tak, tata Darii o tym mówił wielokrotnie. Przez to słowo męczeńską, jest pewny że zrobił to sprawca. No i to miejsce, podobno tylko policja wiedziała dokładnie gdzie były ukryte zwłoki.
Arzena
SushiAddict

Post autor: Arzena »

Sprawa Darii mnie niejako prześladuje. Miałam czas,że ciągle widziałam podkasty, artykuły i ogłoszenia na słupach, ojciec prosil by przerwano zmowę milczenia. Czyli pewnie coś grubego się zadziało. I zobaczcie :widząc,co tam się podziało,każdy z nas wie,że to jakiś przekręt. No i co? I właśnie nich. I tak jest z wieloma sprawami.
Klos72
Bransoletka50k

Post autor: Klos72 »

jeśli nie ma DNA w bazie to nie mają z czym porównać
KrwawaMary
PrinTu

Post autor: KrwawaMary »

EwaKasia pisze: sob lis 16, 2024 3:19 pm Tak, tata Darii o tym mówił wielokrotnie. Przez to słowo męczeńską, jest pewny że zrobił to sprawca. No i to miejsce, podobno tylko policja wiedziała dokładnie gdzie były ukryte zwłoki.
Ale co w tym słowie jest takiego, że miałoby być zarezerwowane tylko dla sprawcy?