Start
Mój profil

Polskie góry

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Wyszomira

Polskie góry

Post autor: Wyszomira »

Dziewczyny, mam ochote odwiedzić polskie góry. Dawno nie byłam na żadnym trekkingu. Jestem ciekawa waszych polecajek gdzie warto sie wybrac na poczatek wlasnie jako mozna powiedziec osoba poczatkujaca☺️
Teofila
MoetGlass

Post autor: Teofila »

Polecam Ci Trzy Korony, można szlak wydłużyć o Sokolicę - widoki zachwycają, a trasy nie są jakieś mocno wymagające.
Wuwunia
RiczAsFak

Post autor: Wuwunia »

Góry Świętokrzyskie. Niewymagające, a piękne i niesamowity klimat.
canis_rufus1
Koczkodan

Post autor: canis_rufus1 »

Wdżar, Sokolica, Czertezik w Pieninach. Jeśli Tatry to Rusinowa Polana, Nosal, wiadomo Morskie Oko, ale bardzo wcześnie rano, przed wszystkimi 😀
Wyszomira

Post autor: Wyszomira »

Dzieki wielkie dziewczyny!🩷
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Post autor: Oliwkowa888 »

Cały Beskid Śląski jest piękny i spokojnie bez doświadczenia można sobie fajnie pochodzić.
ploty123
Koczkodan

Post autor: ploty123 »

Wisła, Ustroń, Szczyrk - polecam! :fire:
Zorza2025
Koczkodan

Post autor: Zorza2025 »

Tak, Beskid Śląski, Żywiecki, ale też Mały, Wyspowy czy Sadecki :) cisza i spokój!
Awatar użytkownika
Jynna
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Jynna »

Gorce. Odkąd odkryłam, ukochałam.
Kasia_K_
RoyalBaby

Post autor: Kasia_K_ »

Wszystko zależy jak u Ciebie z kondycją i jak długie trasy chcesz robić, czy chcesz przy okazji też coś pozwiedzać czy interesuje Cię sam trekking.
W pieninach super widok jest z Wysokiego Wierchu i chyba mniej ludzi niż na trzech koronach i sokolicy.
Jeśli dodatkowo zwiedzanie i lubisz historie ro super są góry Sowie i poniemieckie sztolnie.
Piękne widokowo są Gorce.
Jeśli dłuzsze trasy i przestrzenie to super są też Bieszczady (Mała i Wielka Rawka np).
Mniej wymagające są wycieczki np w okolicach Karpacza - Rudawy Janowickie, Góry Kaczawskie,
Góry Świętokrzyskie spoko, ale większość szczytów wcale albo niezbyt widokowa, za to sporo do zwiedzania wokół, latem też warto w okolicach wybrać się na kajaki.

Jeśli tatry imo czarny staw gasienicowy 1000x piękniejszy niż Morskie Oko. Fajny ale dość długi trekking na ciemniaka przez Dolinę Tomanowa.