Start
Mój profil

Polskie góry

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Wyszomira

Polskie góry

Post autor: Wyszomira »

Dziewczyny, mam ochote odwiedzić polskie góry. Dawno nie byłam na żadnym trekkingu. Jestem ciekawa waszych polecajek gdzie warto sie wybrac na poczatek wlasnie jako mozna powiedziec osoba poczatkujaca☺️
Teofila
MoetGlass

Post autor: Teofila »

Polecam Ci Trzy Korony, można szlak wydłużyć o Sokolicę - widoki zachwycają, a trasy nie są jakieś mocno wymagające.
Wuwunia
SushiAddict

Post autor: Wuwunia »

Góry Świętokrzyskie. Niewymagające, a piękne i niesamowity klimat.
canis_rufus1
Koczkodan

Post autor: canis_rufus1 »

Wdżar, Sokolica, Czertezik w Pieninach. Jeśli Tatry to Rusinowa Polana, Nosal, wiadomo Morskie Oko, ale bardzo wcześnie rano, przed wszystkimi 😀
Wyszomira

Post autor: Wyszomira »

Dzieki wielkie dziewczyny!🩷
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Srebrna Kropeczka

Post autor: Oliwkowa888 »

Cały Beskid Śląski jest piękny i spokojnie bez doświadczenia można sobie fajnie pochodzić.
ploty123
Koczkodan

Post autor: ploty123 »

Wisła, Ustroń, Szczyrk - polecam! :fire:
Zorza2025
BlondDoczep

Post autor: Zorza2025 »

Tak, Beskid Śląski, Żywiecki, ale też Mały, Wyspowy czy Sadecki :) cisza i spokój!
Jynna
WhiteParty

Post autor: Jynna »

Gorce. Odkąd odkryłam, ukochałam.
Kasia_K_
RoyalBaby

Post autor: Kasia_K_ »

Wszystko zależy jak u Ciebie z kondycją i jak długie trasy chcesz robić, czy chcesz przy okazji też coś pozwiedzać czy interesuje Cię sam trekking.
W pieninach super widok jest z Wysokiego Wierchu i chyba mniej ludzi niż na trzech koronach i sokolicy.
Jeśli dodatkowo zwiedzanie i lubisz historie ro super są góry Sowie i poniemieckie sztolnie.
Piękne widokowo są Gorce.
Jeśli dłuzsze trasy i przestrzenie to super są też Bieszczady (Mała i Wielka Rawka np).
Mniej wymagające są wycieczki np w okolicach Karpacza - Rudawy Janowickie, Góry Kaczawskie,
Góry Świętokrzyskie spoko, ale większość szczytów wcale albo niezbyt widokowa, za to sporo do zwiedzania wokół, latem też warto w okolicach wybrać się na kajaki.

Jeśli tatry imo czarny staw gasienicowy 1000x piękniejszy niż Morskie Oko. Fajny ale dość długi trekking na ciemniaka przez Dolinę Tomanowa.
Awatar użytkownika
rudabozena
Szarlotta

Post autor: rudabozena »

Bieszczady - bukowe berdo na tarnicę, działem na rawki albo po prostu przejsc sie po połoninach Carynskiej i Wietlinskiej :) pięknie tam jest. Z nizszych górek polecam Izery (chatka górzystów, orle szlak przy rzece cudo)
Grażynka Farelka