Start
Mój profil

Wasze HITY do sprzątania

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Exrvuninyvtvuni
Gacie z oceanu

Wasze HITY do sprzątania

Post autor: Exrvuninyvtvuni »

Hej, nie znalazłam podobnego tematu, więc może chcielibyście się podzielić Waszymi sprawdzonymi patentami do sprzątania? Akcesoria, preparaty, ściereczki, szczotki? Co odmieniło Wasze sprzątanie? 😅
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Ocet 😅
I jak myję podłogi to dolewam trochę olejku eterycznego, bo mam jeden ulubiony i wlewam gdzie się da.
Lubie też te pastę różowa do czyszczenia pink stuff
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Greece

Post autor: sosczosnkowy »

Uwielbiam Action, tam najczęściej kupuję chemię do domu. Mają uniwersalny, różowy płyn i myje nim dosłownie wszystko
myślicie, że wam powiem?
Awatar użytkownika
FigGa
Licówka

Post autor: FigGa »

sosczosnkowy pisze: pn wrz 08, 2025 11:38 am Uwielbiam Action, tam najczęściej kupuję chemię do domu. Mają uniwersalny, różowy płyn i myje nim dosłownie wszystko
Ja chyba kupuje z tej samej sero ale ten zielony. Kocham ten zapach. On jest niby do kuchni ale nawet podłogi potrafię nim myć 🙈
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
pogezania
RóżowePolo

Post autor: pogezania »

Ja kocham gąbkę do kurzu ze scrub daddy, to jest dump duster chyba. Kupiłam za 5zł w biedrze i aż miło się te codzienne kurze ściąga na jedno pociągnięcie xD
jaskana
LouiBag

Post autor: jaskana »

pogezania pisze: pn wrz 22, 2025 2:35 pm Ja kocham gąbkę do kurzu ze scrub daddy, to jest dump duster chyba. Kupiłam za 5zł w biedrze i aż miło się te codzienne kurze ściąga na jedno pociągnięcie xD
dawno kupowałaś?
pogezania
RóżowePolo

Post autor: pogezania »

jaskana pisze: śr wrz 24, 2025 9:19 am dawno kupowałaś?
Jakoś wiosną, ale czasem się pojawiają z tego co kojarzę
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Swiffer duster, mój absolutny top
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Do porządnego umycia podłogi - mop York. Moim zdaniem te automaty bardziej rozmazują niż myją. Widzę po kolorze wody, że wystarczy umyć raz na parę dni i nawet nie jest bardzo brudna.

Płyny z Lidla Myję kuchnię / Łazienkę. Lub zwykły ocet. Kret na kamień do wc - od czasu do czasu zamiast tego płynu z Lidla. Do mocniejszego umycia.

Myjka do okien Leifheit z obrotową końcówką, do tego profesjonalny płyn do szyb tenzi. Myje szybko, nie ma smug. Mam duże okna, więc nawet się nie namęczę. Te od strony ulicy myję najpierw jakimś płynem z brudu.

Zwykły odkurzacz pionowy zamiast automatycznego. Tu już niestety specyfika mieszkania - automat nie wszędzie u mnie wjeżdżał, nie ogarniał dywanu, zjadał Lego :). I tak musiałam odkurzać ręcznie.
Kjjjhjjj
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Kjjjhjjj »

Karcher parowy. Myje tylko tym wszystko, okna, podłogi, łazienkę, płytki... Eco i bez chemii
Awatar użytkownika
dutchess
RiczAsFak

Post autor: dutchess »

Kjjjhjjj pisze: sob lis 01, 2025 8:03 pm Karcher parowy. Myje tylko tym wszystko, okna, podłogi, łazienkę, płytki... Eco i bez chemii
A jaki dokładnie masz model?