Wasze HITY do sprzątania
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Exrvuninyvtvuni
- Gacie z oceanu
Wasze HITY do sprzątania
Hej, nie znalazłam podobnego tematu, więc może chcielibyście się podzielić Waszymi sprawdzonymi patentami do sprzątania? Akcesoria, preparaty, ściereczki, szczotki? Co odmieniło Wasze sprzątanie? 
- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Uwielbiam Action, tam najczęściej kupuję chemię do domu. Mają uniwersalny, różowy płyn i myje nim dosłownie wszystko
myślicie, że wam powiem?
Ja chyba kupuje z tej samej sero ale ten zielony. Kocham ten zapach. On jest niby do kuchni ale nawet podłogi potrafię nim myćsosczosnkowy pisze: ↑pn wrz 08, 2025 11:38 am Uwielbiam Action, tam najczęściej kupuję chemię do domu. Mają uniwersalny, różowy płyn i myje nim dosłownie wszystko
Bo Wiśniewski to nie ja,
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
Bo to wszystko nie jest moje,
Bo to wszystko wielki pic,
A „Ich Troje” jest kradzione.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Do porządnego umycia podłogi - mop York. Moim zdaniem te automaty bardziej rozmazują niż myją. Widzę po kolorze wody, że wystarczy umyć raz na parę dni i nawet nie jest bardzo brudna.
Płyny z Lidla Myję kuchnię / Łazienkę. Lub zwykły ocet. Kret na kamień do wc - od czasu do czasu zamiast tego płynu z Lidla. Do mocniejszego umycia.
Myjka do okien Leifheit z obrotową końcówką, do tego profesjonalny płyn do szyb tenzi. Myje szybko, nie ma smug. Mam duże okna, więc nawet się nie namęczę. Te od strony ulicy myję najpierw jakimś płynem z brudu.
Zwykły odkurzacz pionowy zamiast automatycznego. Tu już niestety specyfika mieszkania - automat nie wszędzie u mnie wjeżdżał, nie ogarniał dywanu, zjadał Lego
. I tak musiałam odkurzać ręcznie.
Płyny z Lidla Myję kuchnię / Łazienkę. Lub zwykły ocet. Kret na kamień do wc - od czasu do czasu zamiast tego płynu z Lidla. Do mocniejszego umycia.
Myjka do okien Leifheit z obrotową końcówką, do tego profesjonalny płyn do szyb tenzi. Myje szybko, nie ma smug. Mam duże okna, więc nawet się nie namęczę. Te od strony ulicy myję najpierw jakimś płynem z brudu.
Zwykły odkurzacz pionowy zamiast automatycznego. Tu już niestety specyfika mieszkania - automat nie wszędzie u mnie wjeżdżał, nie ogarniał dywanu, zjadał Lego