Start
Mój profil

Czytnik e-booków

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Currently:Greece

Czytnik e-booków

Post autor: sosczosnkowy »

Hej, polecacie konkretny model? Czytam dosyć sporo, a męczy mnie już siedzenie nocą przy lampce
myślicie, że wam powiem?
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Ja mam taki zwykły inkBook. Generalnie nie jestem wymagająca, ale też nie mam porównania z Kindlem (btw w życiu bym nie dała tyle za czytnik 😅)

InkBook działa jak powinien, ma dotykowy ekran + guziki, w zależności jak kto woli operować. Jedyny minus jaki widzę to to, że jest powolny, w sensie długo się włącza i sekundę potrzeba żeby otworzyła się kolejna strona, ale je narzekam na to mocno. Można kupić po taniości na allegro powystawówkę. Ja tak kupiłam i jestem zadowolona
bobrzyca
Tritonotti

Post autor: bobrzyca »

też mam inkbooka. Model Calypso Plus, mam go już z 2-3 lata, nic się nie dzieję, fajnie trzyma baterię. Zgadzam się z tym, że czasami jest powolny. Długo się włącza, ale nie przeszkadza mi to aż tak i jestem z niego bardzo zadowolona. kupiony na promce po taniości i polecam
AZetka
Mokra Włoszka

Post autor: AZetka »

Ja mam Kindle Paperwhite od 3 lat i bardzo lubię, działa bez problemu nawet z Legimi, nie wiesza się i nie zwalnia. To już mój drugi Kindle pierwszy był Kindle Clasic i działał be zarzutu 12 lat. W przyszłości jeśli będę wymieniać czytnik to tylko na Kindle. prosta obsługa, bezawaryjny i bezproblemowy. Polecam.
eszability
Skarpeta Rakieta

Post autor: eszability »

Ja mam Kindle Paperwhite IV, a ogólnie marce jestem wierna od 2012 roku. <3 Bardzo polecam. Sprzęt jest solidny, będziesz cieszyła się nim przez lata. Ceny niestety w ostatnich latach poszły dość mocno w górę. Ja za swój P IV kilka lat temu dałam mniej niż kosztuje on obecnie, no ale jest to inwestycja na lata i jakość tez kosztuje.
Nie ryzykowałabym z Pocketbookiem, jest bardzo dużo przypadków uszkodzonego ekranu i krótkiej żywotności.
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

U mnie też kidnle, jestem zadowolona. Inkbooki pożyczalam z biblioteki - kindle wygodniejszy, ale dla mnie aż tak dramatycznej roznicy nie ma. Czytam glownie w nicy, przy lampce. Wystarcza.
zielonisia
Koczkodan

Post autor: zielonisia »

Od kilku lat mam i uwielbiam kindle. Niezależnie jaką firmę i model wybierzesz, zwróć uwagę żeby ekran był podświetlany. To światło nie męczy oczu jak telefon, a ta funkcja daje niesamowitą wygodę czytania np w podróży, gdy za oknem jest ciemno