Czytnik e-booków
Moderator: verysweetcherry- sosczosnkowy
- Currently:Greece
Czytnik e-booków
Hej, polecacie konkretny model? Czytam dosyć sporo, a męczy mnie już siedzenie nocą przy lampce
myślicie, że wam powiem?
Ja mam taki zwykły inkBook. Generalnie nie jestem wymagająca, ale też nie mam porównania z Kindlem (btw w życiu bym nie dała tyle za czytnik
)
InkBook działa jak powinien, ma dotykowy ekran + guziki, w zależności jak kto woli operować. Jedyny minus jaki widzę to to, że jest powolny, w sensie długo się włącza i sekundę potrzeba żeby otworzyła się kolejna strona, ale je narzekam na to mocno. Można kupić po taniości na allegro powystawówkę. Ja tak kupiłam i jestem zadowolona
InkBook działa jak powinien, ma dotykowy ekran + guziki, w zależności jak kto woli operować. Jedyny minus jaki widzę to to, że jest powolny, w sensie długo się włącza i sekundę potrzeba żeby otworzyła się kolejna strona, ale je narzekam na to mocno. Można kupić po taniości na allegro powystawówkę. Ja tak kupiłam i jestem zadowolona
też mam inkbooka. Model Calypso Plus, mam go już z 2-3 lata, nic się nie dzieję, fajnie trzyma baterię. Zgadzam się z tym, że czasami jest powolny. Długo się włącza, ale nie przeszkadza mi to aż tak i jestem z niego bardzo zadowolona. kupiony na promce po taniości i polecam
Ja mam Kindle Paperwhite od 3 lat i bardzo lubię, działa bez problemu nawet z Legimi, nie wiesza się i nie zwalnia. To już mój drugi Kindle pierwszy był Kindle Clasic i działał be zarzutu 12 lat. W przyszłości jeśli będę wymieniać czytnik to tylko na Kindle. prosta obsługa, bezawaryjny i bezproblemowy. Polecam.
-
eszability
- Skarpeta Rakieta
Ja mam Kindle Paperwhite IV, a ogólnie marce jestem wierna od 2012 roku.
Bardzo polecam. Sprzęt jest solidny, będziesz cieszyła się nim przez lata. Ceny niestety w ostatnich latach poszły dość mocno w górę. Ja za swój P IV kilka lat temu dałam mniej niż kosztuje on obecnie, no ale jest to inwestycja na lata i jakość tez kosztuje.
Nie ryzykowałabym z Pocketbookiem, jest bardzo dużo przypadków uszkodzonego ekranu i krótkiej żywotności.
Nie ryzykowałabym z Pocketbookiem, jest bardzo dużo przypadków uszkodzonego ekranu i krótkiej żywotności.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
U mnie też kidnle, jestem zadowolona. Inkbooki pożyczalam z biblioteki - kindle wygodniejszy, ale dla mnie aż tak dramatycznej roznicy nie ma. Czytam glownie w nicy, przy lampce. Wystarcza.
-
zielonisia
- Koczkodan
Od kilku lat mam i uwielbiam kindle. Niezależnie jaką firmę i model wybierzesz, zwróć uwagę żeby ekran był podświetlany. To światło nie męczy oczu jak telefon, a ta funkcja daje niesamowitą wygodę czytania np w podróży, gdy za oknem jest ciemno