MUSCAT - opinie
Moderator: verysweetcherryMUSCAT - opinie
czesc. ma ktos opinie na temat oprawek z muscat? Wydaje mi sie ze w sklepach stacjonarnych probuja mocno naciagnac na kase. Cena tych samych oprawek i wartosci szkiel u nich na stronie vs w salonie to roznica prawie 600zl ...
- waywardwitch
- LouiBag
Mam dwie pary z Muscata kupione w odstępie jakiś 5 lat. Obydwie sztuki to proste plastiki więc jakościowo są ok, noszę jakieś 12 razy w miesiącu i nic się nie dzieje. Na plus, że jak chce coś podregulować to robią to w każdym salonie bez konieczności umawiania i za darmo.
Irytuje mnie jednak polityka cenowa tego sklepu. Za pierwsze oprawki (oprawki + szkła + filtr do ekranów) 5 lat temu zapłaciłam jakieś 600 zł i uważam, że to uczciwa cena.
W tym roku poszłam po nowe, ponieważ zmieniła mi się wada i myślałam, że zapłacę podobnie plus inflacja, ale rachunek wyniósł mnie 1600 zł. Co z tego, że niby wszystkie modele oprawek w tej samej cenie jak potem nagle jest tysiąc opłat dodatkowych.
Bliska mi osoba czaiła się też na oprawki od nich i miało wyjść ok. 750 zł po czym ekspedientka mówi, że do zapłaty ponad 1000 zł.
I w sumie to sama obsługa do końca nie wie za co się płaci i czy można zrezygnować z któregoś ultra ważnego bajeru.
Dodatkowo chciałam w innych swoich oprawkach z Muscat zaktualizować szkła do nowej wady to Pani mnie skutecznie zniechęciła od usługi mówiąc, że skoro oprawki są plastikowe to optyk je połamie i nie ma gwarancji więc będę i tak musiała zapłacić za nowe XDDD
Szczerze to odradzam chyba, że dla kogoś rzeczywiście 1500 zł to uczciwa cena lub znalazł oprawki które mu się bardzo podobają.
Irytuje mnie jednak polityka cenowa tego sklepu. Za pierwsze oprawki (oprawki + szkła + filtr do ekranów) 5 lat temu zapłaciłam jakieś 600 zł i uważam, że to uczciwa cena.
W tym roku poszłam po nowe, ponieważ zmieniła mi się wada i myślałam, że zapłacę podobnie plus inflacja, ale rachunek wyniósł mnie 1600 zł. Co z tego, że niby wszystkie modele oprawek w tej samej cenie jak potem nagle jest tysiąc opłat dodatkowych.
Bliska mi osoba czaiła się też na oprawki od nich i miało wyjść ok. 750 zł po czym ekspedientka mówi, że do zapłaty ponad 1000 zł.
I w sumie to sama obsługa do końca nie wie za co się płaci i czy można zrezygnować z któregoś ultra ważnego bajeru.
Dodatkowo chciałam w innych swoich oprawkach z Muscat zaktualizować szkła do nowej wady to Pani mnie skutecznie zniechęciła od usługi mówiąc, że skoro oprawki są plastikowe to optyk je połamie i nie ma gwarancji więc będę i tak musiała zapłacić za nowe XDDD
Szczerze to odradzam chyba, że dla kogoś rzeczywiście 1500 zł to uczciwa cena lub znalazł oprawki które mu się bardzo podobają.
- Kokodzambo
- Mokra Włoszka
Ja mam dość dużą wadę (~ -6 i cylindry na poziomie 2,5) i za oprawki + filtry + maksymalne dostępne pocienienie szkieł zażyczyli sobie tam sporo ponad 2k. Za tego samego typu konfigurację u zwykłego optyka zapłaciłam ponad tysiaka mniej. Generalnie wiem, że przy wysokich wadach okulary są odpowiednio droższe, ale są jakieś granice 
-
whitechocolate
- Skarpeta Rakieta
Książkowy przykład tego, co odrzuca mnie od modnych polskich marek, czyli ceny z kosmosu (za tyle samo lub mniej można kupić okulary włoskich albo hiszpańskich marek najlepszej jakości), wzornictwo skopiowane z trendów zagranicznych, do tego nazwa, która dziwnym trafem niewiele się różni od słynnej marki oprawek z USA.