Start
Mój profil

Podwójny podbródek

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
waywardwitch
Modna

Podwójny podbródek

Post autor: waywardwitch »

Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?
Jestem normalnej wagi więc nie jest to kwestia potrzeby schudnięcia, po prostu mam tutaj więcej skóry i bardzo mi to przeszkadza.
Jaki zabieg będzie skuteczny, ale i długotrwały? Wolę coś droższego i/lub bardziej inwazyjnego, a po czym zobacze różnicę niż takie smyranie masażem łudząć się, że za rok będzie milimetr poprawy.
pozdro z fartem
Shirox
Siatkarka

Post autor: Shirox »

U mnie podwójny podbródek też był ogromnym problemem i kompleksem. Też nie miałam problemów z wagą, ale jednak ten podbród się trzymał i najpierw próbowałam serię lipolizy iniekcyjnej - bez skutku. A dwa lata temu zdecydowałam się na liposukcję i to był strzał w dziesiątkę. Plus to cena - do 6k w zależności oczywiście gdzie robisz, jesteś w znieczuleniu miejscowym więc nie ma strachu przed narkozą. Trzeba chodzić potem 2-3 tygodnie w takiej opasce uciskowej na twarzy. Minusem jest to że powstają takie jakby zrosty /blizny po kaniuli na szyi gdy ja naciągniesz. No i też muszę wspomnieć, że ważny jest okres po zabiegu, trzeba być przez jakiś czas pod kontrolą kosmetologa, żeby dobrał serię zabiegów żeby w tej tkance rozbić ewentualne zwloknienia, grudki. To też wiąże się z dodatkowym kosztem chociaż rozłożonym w czasie. Mimo to uważam że ten minus jest niczym dla dobrego efektu i ładnego profilu twarzy 👌
gdziejestBellaCwir
Ciastko

Post autor: gdziejestBellaCwir »

waywardwitch pisze: śr lip 02, 2025 11:17 am Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?
Jestem normalnej wagi więc nie jest to kwestia potrzeby schudnięcia, po prostu mam tutaj więcej skóry i bardzo mi to przeszkadza.
Jaki zabieg będzie skuteczny, ale i długotrwały? Wolę coś droższego i/lub bardziej inwazyjnego, a po czym zobacze różnicę niż takie smyranie masażem łudząć się, że za rok będzie milimetr poprawy.

Tylko i wyłącznie liposukcja, chyba że masz wadę zgryzu tak jak ja i dolne piętro twarzy się tak układa. Nie polecam lipolizy iniekcyjnej ani kriolipolizy - zabieg obarczony powikłaniami, sama mam bliznę na podbródku, na szczęście jej nie widać. A efekty wątpliwe.
Awatar użytkownika
waywardwitch
Modna

Post autor: waywardwitch »

Dzięki dziewczyny. Trochę mnie upewniłyście w tym co myślałam, czyli jak chcesz efektu to nie baw się w pół środki.
Miałam właśnie nadzieje, że ktoś odradzi mi lipolizę bo to byłoby takie zbyt dobre zeby bylo prawdziwe. 4 zabiegi po 300 zł i po problemie...

Liposukcja to na razie dla mnie drogi interes, ale będę zbierać. Do tego czasu będę udawać, że masaże guashą mi pomagają
Wady zgryzu chyba nie mam, bo nosiłam 2 lata temu aparat i żaden ortodonta mi nic nie zarzucił.
pozdro z fartem
Shirox
Siatkarka

Post autor: Shirox »

Naprawdę warto odłożyć pieniądze. Każdy lekarz ma swoją technikę, ale w moim przypadku chirurg jechał kaniulą delikatnie po kącie żuchwy więc ta żuchwa jest ładnie zdefiniowana a z natury mam okrągłą buzię, ale teraz przynajmniej nie wyglądam jak księżyc w pełni 🌚 No i też moja lekarka powiedziała, że przy liposukcji nawet jak przytyjesz to tkanka się nie "odnowi", a w przypadku lipolizy może tak być. Odradzam Ci też wolumetrii - wygląda tylko fajnie na zdjęciach, a taka jest prawda, że to nadbudowuje twarz i na żywo to widać, że twarz jest duża.
Jeśli chodzi o zgryz - musiałabyś mieć naprawdę dużą wadę by to miało jakieś znaczenie. Ja miałam robiony swój zabieg w trakcie leczenia ortodontycznego. Wiadomo po leczeniu delikatnie się zmienia układ twarzy, ale podbródek i tak zostanie.
Kala35
Skarpeta Rakieta

Post autor: Kala35 »

Mi lekarka med est poleciła na podróbek Onda - ktoś ma doświadczenia!
Szalonafanka999
Mokra Włoszka

Post autor: Szalonafanka999 »

waywardwitch pisze: śr lip 02, 2025 11:17 am Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?
Czasem to też kwestia założenia aparatu na zęby. Prawidłowy zgryz zmienia również postawę ciała
Bravva
Ciastko

Post autor: Bravva »

Na początku poszłabym na konsultacje u ortodonty, bo często jest tak że to kwestia wady zgryzu - najczesciej tylozgryzu którego zeby się pozbyć trzeba przejść poważną operację (wadę można też zakamuflować ale w przypadku drugiego podbródka to nie daje 100% pewności że on zniknie). Jeśli wady zgryzu nie masz to warto też odwiedzić ortopedę który sprawdzi czy może nie jest to związane z wadą postawy, bo też tak może być. Jeśli powyższe wyeliminujesz to wtedy można się zastanowić nad jakaś korekcja estetyczna jeśli tak bardzo ci to przeszkadza ale to też najlepiej udać się do dobrego specjalisty
Mogę też polecić dobry zabieg
https://estebelle.com.pl/zabiegi/osocze-bogatoplytkowe/
Mianowicie osocze bogatopłytkowe.