Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?
Jestem normalnej wagi więc nie jest to kwestia potrzeby schudnięcia, po prostu mam tutaj więcej skóry i bardzo mi to przeszkadza.
Jaki zabieg będzie skuteczny, ale i długotrwały? Wolę coś droższego i/lub bardziej inwazyjnego, a po czym zobacze różnicę niż takie smyranie masażem łudząć się, że za rok będzie milimetr poprawy.
Podwójny podbródek
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryU mnie podwójny podbródek też był ogromnym problemem i kompleksem. Też nie miałam problemów z wagą, ale jednak ten podbród się trzymał i najpierw próbowałam serię lipolizy iniekcyjnej - bez skutku. A dwa lata temu zdecydowałam się na liposukcję i to był strzał w dziesiątkę. Plus to cena - do 6k w zależności oczywiście gdzie robisz, jesteś w znieczuleniu miejscowym więc nie ma strachu przed narkozą. Trzeba chodzić potem 2-3 tygodnie w takiej opasce uciskowej na twarzy. Minusem jest to że powstają takie jakby zrosty /blizny po kaniuli na szyi gdy ja naciągniesz. No i też muszę wspomnieć, że ważny jest okres po zabiegu, trzeba być przez jakiś czas pod kontrolą kosmetologa, żeby dobrał serię zabiegów żeby w tej tkance rozbić ewentualne zwloknienia, grudki. To też wiąże się z dodatkowym kosztem chociaż rozłożonym w czasie. Mimo to uważam że ten minus jest niczym dla dobrego efektu i ładnego profilu twarzy 
-
gdziejestBellaCwir
- Ciastko
waywardwitch pisze: ↑śr lip 02, 2025 11:17 am Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?
Jestem normalnej wagi więc nie jest to kwestia potrzeby schudnięcia, po prostu mam tutaj więcej skóry i bardzo mi to przeszkadza.
Jaki zabieg będzie skuteczny, ale i długotrwały? Wolę coś droższego i/lub bardziej inwazyjnego, a po czym zobacze różnicę niż takie smyranie masażem łudząć się, że za rok będzie milimetr poprawy.
Tylko i wyłącznie liposukcja, chyba że masz wadę zgryzu tak jak ja i dolne piętro twarzy się tak układa. Nie polecam lipolizy iniekcyjnej ani kriolipolizy - zabieg obarczony powikłaniami, sama mam bliznę na podbródku, na szczęście jej nie widać. A efekty wątpliwe.
- waywardwitch
- LouiBag
Dzięki dziewczyny. Trochę mnie upewniłyście w tym co myślałam, czyli jak chcesz efektu to nie baw się w pół środki.
Miałam właśnie nadzieje, że ktoś odradzi mi lipolizę bo to byłoby takie zbyt dobre zeby bylo prawdziwe. 4 zabiegi po 300 zł i po problemie...
Liposukcja to na razie dla mnie drogi interes, ale będę zbierać. Do tego czasu będę udawać, że masaże guashą mi pomagają
Wady zgryzu chyba nie mam, bo nosiłam 2 lata temu aparat i żaden ortodonta mi nic nie zarzucił.
Miałam właśnie nadzieje, że ktoś odradzi mi lipolizę bo to byłoby takie zbyt dobre zeby bylo prawdziwe. 4 zabiegi po 300 zł i po problemie...
Liposukcja to na razie dla mnie drogi interes, ale będę zbierać. Do tego czasu będę udawać, że masaże guashą mi pomagają
Wady zgryzu chyba nie mam, bo nosiłam 2 lata temu aparat i żaden ortodonta mi nic nie zarzucił.
Naprawdę warto odłożyć pieniądze. Każdy lekarz ma swoją technikę, ale w moim przypadku chirurg jechał kaniulą delikatnie po kącie żuchwy więc ta żuchwa jest ładnie zdefiniowana a z natury mam okrągłą buzię, ale teraz przynajmniej nie wyglądam jak księżyc w pełni
No i też moja lekarka powiedziała, że przy liposukcji nawet jak przytyjesz to tkanka się nie "odnowi", a w przypadku lipolizy może tak być. Odradzam Ci też wolumetrii - wygląda tylko fajnie na zdjęciach, a taka jest prawda, że to nadbudowuje twarz i na żywo to widać, że twarz jest duża.
Jeśli chodzi o zgryz - musiałabyś mieć naprawdę dużą wadę by to miało jakieś znaczenie. Ja miałam robiony swój zabieg w trakcie leczenia ortodontycznego. Wiadomo po leczeniu delikatnie się zmienia układ twarzy, ale podbródek i tak zostanie.
Jeśli chodzi o zgryz - musiałabyś mieć naprawdę dużą wadę by to miało jakieś znaczenie. Ja miałam robiony swój zabieg w trakcie leczenia ortodontycznego. Wiadomo po leczeniu delikatnie się zmienia układ twarzy, ale podbródek i tak zostanie.
-
Szalonafanka999
- Gacie z oceanu
Czasem to też kwestia założenia aparatu na zęby. Prawidłowy zgryz zmienia również postawę ciaławaywardwitch pisze: ↑śr lip 02, 2025 11:17 am Dziewczyny, jaki zabieg na podwójny podbródek?