Start
Mój profil

Cellulit

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Dziergalia
Channelka

Cellulit

Post autor: Dziergalia »

Hej,
Przeszukałam forum i nie znalazłam tematu. Czy macie swoje sposoby na walkę z tym cholerstwem oprócz diety i ćwiczeń.
Czy stosowałyście suche szczotkowanie? Jak oceniacie efekty?
Jestem typem skinny fat a od jakiegoś czasu zauważyłam że moje uda wyglądają tragicznie pod światło :/
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Tritonotti

Post autor: Blue Spirit »

Storz jest skuteczny przy grudkowatym cellulicie. Szczotkowanie pływa fajnie na skórę. Zimne prysznice poprawiają krążenie, też jest efekt. U mnie to działa najlepiej + ruch i picie większych ilości wody. W diecie więcej białka, mniej węglowodanów. Myślałam jeszcze o jakiejś iniekcji limfatycznej w konkretnych miejscach, gdzie u mnie zbiera się tłuszczyk, czyli nad kolanami... Pewnie wypróbuję lemonbottle.
Aga198
Siatkarka

Post autor: Aga198 »

Potwierdzam, storz jest mega. Robiłam w zeszłym sezonie i efekt był super. Pierwsza wizyta dość bolesna ale efekt widoczny po każdej wizycie. Ja nie mam dużego cellulitu ale te 5 serii to miniumum.
Teraz zastanawiam się nad domowym masażerem albo zasysającym albo w stylu endermologia i nie wiem co wybrać. Ktoś ma ?
Dianuts
PsychoFanka

Post autor: Dianuts »

Dziergalia pisze: pn kwie 07, 2025 7:48 pm Hej,
Przeszukałam forum i nie znalazłam tematu. Czy macie swoje sposoby na walkę z tym cholerstwem oprócz diety i ćwiczeń.
Czy stosowałyście suche szczotkowanie? Jak oceniacie efekty?
Jestem typem skinny fat a od jakiegoś czasu zauważyłam że moje uda wyglądają tragicznie pod światło :/
Czemu nie zrezygnujesz z niezdrowego jedzenia? Był okres, gdy nie jadłam w ogóle cukru i przetworzonego jedzenia i cellulit całkiem zniknął, a miałam widoczny.
Dziergalia
Channelka

Dianuts pisze: pn kwie 21, 2025 7:40 pm Czemu nie zrezygnujesz z niezdrowego jedzenia? Był okres, gdy nie jadłam w ogóle cukru i przetworzonego jedzenia i cellulit całkiem zniknął, a miałam widoczny.
Jem zdrowo (brak słodyczy, nieprzetworzone jedzenie, rzadko jadam na mieście, zero słodkich napojów) 🤗 chciałam podpytać czy jeszcze można wspomóc walkę z tym 🙂
Dziergalia
Channelka

Ogólnie od zawsze miałam z tym problem 😔 Jedyny okres, w którym praktycznie zredukowalam go do zera, to wtedy kiedy cisnęłam siłownię 4 x tyg. po 2 h i byłam na diecie gdzie jadłam tylko swoje pudełka. W pewnym momencie wpadłam w zaburzenia odżywiania.
I obecnie również ćwiczę, ale trochę mniej.
Milak
Ciastko

Post autor: Milak »

U mnie na cellulit , by nawilżyć i ujedrnić skóre sprawdził sie Olejek Busajna, ma naturalny skład, na prawde świetny olejek . Moża używac i na twarz i do ciała