Start
Mój profil

Jak wybrać właściwy kolor włosów?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Mammia
SkrzydełkaZhooters

Jak wybrać właściwy kolor włosów?

Post autor: Mammia »

Hej dziewczyny, ostatnio chodzi za mną potrzeba zmiany koloru włosów, ale jestem zupełnie zielona w tym temacie, więc mam dość nietypowe pytanie 😁 zastanawia mnie czy są salony fryzjerskie, które np. dysponują perukami, które można poprzymierzac i dopasować wlasciwy kolor włosów? Chciałabym móc się zobaczyć w danym kolorze, ocenić z fryzjerem czy mi pasuje i czy w ogóle dana koloryzacja sprawdzi się na moich wlosach

Jestem naturalnie brunetka z kręconymi, puszącymi się włosami i z racji tego, że zmiana koloru włosów wiązałaby się dodatkowo z uszkodzeniem struktury włosa, wolałabym że zmiana była jak najbardziej przemyślana 😁

Z góry dziękuję za wszelkie polecajki!
perelka1
Koczkodan

Post autor: perelka1 »

Mammia pisze: śr cze 03, 2026 12:25 pm Hej dziewczyny, ostatnio chodzi za mną potrzeba zmiany koloru włosów, ale jestem zupełnie zielona w tym temacie, więc mam dość nietypowe pytanie 😁 zastanawia mnie czy są salony fryzjerskie, które np. dysponują perukami, które można poprzymierzac i dopasować wlasciwy kolor włosów? Chciałabym móc się zobaczyć w danym kolorze, ocenić z fryzjerem czy mi pasuje i czy w ogóle dana koloryzacja sprawdzi się na moich wlosach

Jestem naturalnie brunetka z kręconymi, puszącymi się włosami i z racji tego, że zmiana koloru włosów wiązałaby się dodatkowo z uszkodzeniem struktury włosa, wolałabym że zmiana była jak najbardziej przemyślana 😁

Z góry dziękuję za wszelkie polecajki!
Najbardziej właściwy kolor włosów to taki, jaki masz naturalnie, don’t change my mind. Sorry not sorry, ale jeszcze NIGDY nie widziałam osoby farbowanej, która by wyglądała naturalnie. W pewnym momencie większość z nas się farbuje bo siwe włosy itp. Ale jeśli nie masz siwych włosów to uwierz mi, że na 99.99% w innym kolorze niż naturalny lepiej Ci nie będzie. To tylko takie złudne myślenie, że farba daje odświeżenie
Awatar użytkownika
Brida
ZdalnaFanka

Post autor: Brida »

Zapytaj chata GPT. Mi zrobił super analizę kolorystyczną 😊
Co do naturalnego koloru włosów to niestety niektórzy, jak ja, w dzieciństwie byli słodkimi blondaskami a potem włosy zrobiły się mysio-szare 😉 i ja się w nich bardzo źle czułam, dlatego farbuję na blond, który wiem, że mi pasuje.
Awatar użytkownika
cukierwproszku
Siatkarka

Post autor: cukierwproszku »

hej! na pewno wizyta u porządnego fryzjera, ale przed możesz też chociażby wypróbować różne filtry na tiktoku (niektóre są bardzo realistyczne, byleby stanąć w dobrym świetle), czy wypytać się najbliższych. warto też spojrzeć na kolorystykę swoich ubrań i zastanowić się czy współgrały by z nowym kolorem włosów ;) ciekawi mnie czy masz na myśli bardziej naturalne odcienie czy szalone kolory? szczerze mówiąc mega lubię jak ktoś eksperymentuje z farbowaniem włosów!! często widzę też osoby z niebieskimi, fioletowymi czy rudymi włosami i zastanawiam się jakim cudem to nie są ich naturalne, skoro aż tak dobrze w nich wyglądają :' w każdym razie powodzenia 🙌
lalisa
TłinkiBoss

Post autor: lalisa »

To jest cięższy temat niż się wydaje, bo możesz wyglądać super np. w popielatym zimnym blondzie, ale już w cieplejszym i jaśniejszym okropnie. Ja bym poszła do jakiegoś dobrego kolorysty, który doradzi. Możesz też zamówić sobie po prostu perukę. Na Temu jest od groma tanich peruk, a chodzi tylko o przetestowanie odcienia, więc jakość nie musi być idealna. Ja tak kiedyś zrobiłam, zamówiłam 2. To można oddać/sprzedać na OLX bez problemu.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
LouiBag

Post autor: Anastazja_smietana »

Brunetka z puszącymi się włosami... po mocnej zmianie koloru jest duże ryzyko że będziesz mieć sianko (znam ten bol, sama mam ciemne). Jak chce mi się "odmiany" to zapisuje się na jakieś refleksy, balejaż, tak żeby jednak nie niszczyć wszystkich włosów. One i tak rozświetlą twarz i dużo zmienią w wyglądzie, a przynajmniej odrost nie będzie aż tak rzucał się w oczy. Dodatkowo można kupić sobie maski koloryzujące i zmieniać sobie do woli kolor tych refleksów.