Start
Mój profil

Wcierki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sarcia
BlondDoczep

Wcierki

Post autor: Sarcia »

Podzielcie się proszę Waszymi top wcierkami!
Zależy mi przede wszystkim na zagęszczeniu, niekoniecznie na super przyroście.
Od roku systematycznie wcierkuje i robię masaż ale niestety efektów nie mam żadnych.
Dlatego chętnie poczytam jakie wcierki polecacie, może Wasze propozycje sie u mnie sprawdzą lepiej ☺️
Sweepingbike325
PsychoFanka

Post autor: Sweepingbike325 »

Ja uzywam od września takiej żółtej z Neboa ale dopiero po ponad miesiącu zaczęłam widzieć baby hair
Klementyna111
RoyalBaby

Post autor: Klementyna111 »

Sarcia pisze: śr sty 07, 2026 10:03 am Podzielcie się proszę Waszymi top wcierkami!
Od roku systematycznie wcierkuje i robię masaż ale niestety efektów nie mam żadnych.
Dlatego chętnie poczytam jakie wcierki polecacie, może Wasze propozycje sie u mnie sprawdzą lepiej ☺️
Najlepsza to pharmaceris, super porost daje .
SparklingHappiness
Tritonotti

Post autor: SparklingHappiness »

Tak. Pharmaceris jest super. Bardzo poprawia kondycję włosów. A z typowo drogeryjnych Anwen Ozon Grow - tylko trzeba przywyknąć do szczypania i uczucia gorąca 😉 ale to jedyna wcierka drogeryjna , po której widziałam fajne efekty i dużo baby hair.
Edy
ZdalnaFanka

Post autor: Edy »

Anwen Grow Us Tender, serio już prawie dwa lata stosuję i widzę bardzo dużą poprawę, włosy mi się zagęściły, to nie tylko moja opinia, bo wiele osób mówi, że włosy mi się poprawiły. Nigdy żadnek wcierki nie używałam regularnie, a Anwen i owszem, bo motywuje mnie to uczucie ciepła na skórze głowy. Ogranicza u mnie przetłuszczanie włosów.

Stosuje dwa razy w tygodniu, zazwyczaj 2 razy z rzędu przed myciem- 3 mycie przerwa, by nie przesadzić.

Uwaga: może przesuszać
Proseczko, wineczko
Awatar użytkownika
Piiiniaa
Samarka

Post autor: Piiiniaa »

a znacie jakieś wcierki, które można stosować po myciu i nie wpływają na szybsze przetłuszczanie się włosów? chyba musiałyby być na bazie wody...?
Nn0
Ciastko

Post autor: Nn0 »

Po myciu i po wysuszeniu najlepiej działa mi serum Dermedic Capilarte. Jest bezzapachowe, nie przetłuszcza. Tylko warto od razu przelać sobie zawartość do buteleczki z atomizerem, bo ma konsystencję wody i lejąc z oryginalnego opakowania niepotrzebnie ścieka na twarz i wlosy zamiast zostać na skórze. Razem z szamponem Capilarte dał mi super efekty
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

A jak stosujecie Pharmaceris? Raz czy dwa razy dziennie? Ja używam wieczorami Genesis z Kerastase i chciałam dołożyć Pharmaceris, ale mogłabym tylko rano i nie wiem czy to ma sens.
Awatar użytkownika
lkjhg
BlondDoczep

Post autor: lkjhg »

Anwen grow us tender i olejek Sesa. Sprawdzone, nic innego nie kupuję, bo nie mam czasu i pieniędzy, "żeby nie iść a BIEC!!!111" po kolejne hity/nowości/gejmczejńdżery/whatever.
Karoryfer
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Karoryfer »

Piiiniaa pisze: pt sty 16, 2026 12:04 pm a znacie jakieś wcierki, które można stosować po myciu i nie wpływają na szybsze przetłuszczanie się włosów? chyba musiałyby być na bazie wody...?
Od tygodnia używam serum do skóry głowy z Kerastase, bardzo wodniste i włosy nawet jakieś takie świeższe od nasady. Kerastase Genesis :)
VALERIA
ŚpioszkiKenzo

Post autor: VALERIA »

Mogę Ci polecić Sattva Henna i amla oraz Neboa ciemnoniebieska Nocna
Awatar użytkownika
sarka255
RoyalBaby

Post autor: sarka255 »

Polecam trychobooster z firmy bosko cosmetics. Tak właściwie to większość wcierek można używać po myciu, byleby w składzie nie było wysuszających alkoholi. Liczy się niestety systematyczność i czas, można po aplikacji wcierki zrobić masaż skóry głowy do 5 min by poprawić krążenie. Z większych wymysłów można stosować aminexil (jakoś tak), są wcierki z loreala professionel ale to drogi biznes bo kosztuja z ponad 200zł. Jeśli chcesz by włosy wyglądały tez na gęstsze to warto zastosować odżywki z proteinami, ale warto stosować całą równowagę PEH. No i dbanie o końcówki. Wcierka to tak właściwie tylko element pielęgnacji.
Klementyna111
RoyalBaby

Post autor: Klementyna111 »

Sarcia pisze: śr sty 07, 2026 10:03 am Podzielcie się proszę Waszymi top wcierkami!
Pharmaceris i anwen top
Testtesttest111
BlondDoczep

Post autor: Testtesttest111 »

Koncentrat energetyzujący MonRin
Hairy Tale Cosmetics Sleepy
MelaniaBella
Tritonotti

Post autor: MelaniaBella »

Radical Trychologiczna Wcierka. Niby jest na porost, ale u mnie powodowała mega zagęszczenie. Przypomniałaś mi i muszę do niej wrócić. Kupowałam zwykle w SuperPharm. Często była w promocji.
Awatar użytkownika
KlaudiaDark
Ciastko

Post autor: KlaudiaDark »

Piiiniaa pisze: pt sty 16, 2026 12:04 pm a znacie jakieś wcierki, które można stosować po myciu i nie wpływają na szybsze przetłuszczanie się włosów? chyba musiałyby być na bazie wody...?
Ja po myciu używam ampułek Placenta. Nic się nie przetłuszcza, nie skleja włosów, nie śmierdzi, włosy przy nasadzie są miękkie i lekko uniesione. Używałam po rozjaśnianiu odrostów i nic nie podrażniło, za to ładnie nawilżyło skórę. Przy regularnym stosowaniu widać baby hairy.
Jedyne wady, które przychodzą mi do głowy to forma ampułek, która nie jest wygodna, to, że są dostępne tylko online i cena wychodzi drożej niż przy wcierce w butelce. Ale to ostatnie to w sumie zależy w jakich widełkach cenowych szukasz. Opakowanie 12 ampułek to 25-28 zł.