Start
Mój profil

Wcierki

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Sarcia
Koczkodan

Wcierki

Post autor: Sarcia »

Podzielcie się proszę Waszymi top wcierkami!
Zależy mi przede wszystkim na zagęszczeniu, niekoniecznie na super przyroście.
Od roku systematycznie wcierkuje i robię masaż ale niestety efektów nie mam żadnych.
Dlatego chętnie poczytam jakie wcierki polecacie, może Wasze propozycje sie u mnie sprawdzą lepiej ☺️
Sweepingbike325
Skarpeta Rakieta

Post autor: Sweepingbike325 »

Ja uzywam od września takiej żółtej z Neboa ale dopiero po ponad miesiącu zaczęłam widzieć baby hair
Klementyna111
RoyalBaby

Post autor: Klementyna111 »

Sarcia pisze: śr sty 07, 2026 10:03 am Podzielcie się proszę Waszymi top wcierkami!
Zależy mi przede wszystkim na zagęszczeniu, niekoniecznie na super przyroście.
Od roku systematycznie wcierkuje i robię masaż ale niestety efektów nie mam żadnych.
Dlatego chętnie poczytam jakie wcierki polecacie, może Wasze propozycje sie u mnie sprawdzą lepiej ☺️
Najlepsza to pharmaceris, super porost daje .
SparklingHappiness
Koczkodan

Post autor: SparklingHappiness »

Tak. Pharmaceris jest super. Bardzo poprawia kondycję włosów. A z typowo drogeryjnych Anwen Ozon Grow - tylko trzeba przywyknąć do szczypania i uczucia gorąca 😉 ale to jedyna wcierka drogeryjna , po której widziałam fajne efekty i dużo baby hair.
Edy
LouiBag

Post autor: Edy »

Anwen Grow Us Tender, serio już prawie dwa lata stosuję i widzę bardzo dużą poprawę, włosy mi się zagęściły, to nie tylko moja opinia, bo wiele osób mówi, że włosy mi się poprawiły. Nigdy żadnek wcierki nie używałam regularnie, a Anwen i owszem, bo motywuje mnie to uczucie ciepła na skórze głowy. Ogranicza u mnie przetłuszczanie włosów.

Stosuje dwa razy w tygodniu, zazwyczaj 2 razy z rzędu przed myciem- 3 mycie przerwa, by nie przesadzić.

Uwaga: może przesuszać
Proseczko, wineczko
Piiiniaa
LouiBag

Post autor: Piiiniaa »

a znacie jakieś wcierki, które można stosować po myciu i nie wpływają na szybsze przetłuszczanie się włosów? chyba musiałyby być na bazie wody...?
Nn0
Ciastko

Post autor: Nn0 »

Po myciu i po wysuszeniu najlepiej działa mi serum Dermedic Capilarte. Jest bezzapachowe, nie przetłuszcza. Tylko warto od razu przelać sobie zawartość do buteleczki z atomizerem, bo ma konsystencję wody i lejąc z oryginalnego opakowania niepotrzebnie ścieka na twarz i wlosy zamiast zostać na skórze. Razem z szamponem Capilarte dał mi super efekty
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

A jak stosujecie Pharmaceris? Raz czy dwa razy dziennie? Ja używam wieczorami Genesis z Kerastase i chciałam dołożyć Pharmaceris, ale mogłabym tylko rano i nie wiem czy to ma sens.
Awatar użytkownika
lkjhg
Mokra Włoszka

Post autor: lkjhg »

Anwen grow us tender i olejek Sesa. Sprawdzone, nic innego nie kupuję, bo nie mam czasu i pieniędzy, "żeby nie iść a BIEC!!!111" po kolejne hity/nowości/gejmczejńdżery/whatever.
Karoryfer
Gacie z oceanu

Post autor: Karoryfer »

Piiiniaa pisze: pt sty 16, 2026 12:04 pm a znacie jakieś wcierki, które można stosować po myciu i nie wpływają na szybsze przetłuszczanie się włosów? chyba musiałyby być na bazie wody...?
Od tygodnia używam serum do skóry głowy z Kerastase, bardzo wodniste i włosy nawet jakieś takie świeższe od nasady. Kerastase Genesis :)