Start
Mój profil

Słowa i frazy, które was irytują

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
SmokAnalog
Parzucha

Re: Słowa i frazy, które was irytują

Post autor: SmokAnalog »

Verbena95 pisze: czw cze 11, 2026 9:44 pm Tak, u mnie wszystko ok, dzięki za troskę :) Na szczęście long covid mnie nie wziął, ale współczuję twoim znajomym.
Co do teorii spiskowych, to jest dokładnie tak, jak piszesz, nie mogą się zdecydować, czy ten covid w końcu jest czy go nima :)
I jak już o tym dyskutujemy, to cały ten antyszczepionkowy slang :puke: szczypawki, śmiercionki, szpryca, NAZYWANIE SZCZEPIĄCYCH SIĘ OWCAMI (nienawidzę), OTWÓRZCIE OCZY (nienawidzę razy dwa)...
Żyjesz w zboczonym świecie iluzji ego.
Verbena95
WhiteParty

Post autor: Verbena95 »

SmokAnalog pisze: pt cze 12, 2026 12:36 pm I jak już o tym dyskutujemy, to cały ten antyszczepionkowy slang :puke: szczypawki, śmiercionki, szpryca, NAZYWANIE SZCZEPIĄCYCH SIĘ OWCAMI (nienawidzę), OTWÓRZCIE OCZY (nienawidzę razy dwa)...
Jeszcze: wyłącz telewizor, włącz myślenie, czy jakoś tak XD
Awatar użytkownika
berry blast
DramaQueen

Post autor: berry blast »

że coś było grane.np. Marian miał chorą wątrobę bo był grany alkohol.
Verbena95
WhiteParty

Post autor: Verbena95 »

berry blast pisze: pt cze 12, 2026 1:16 pm że coś było grane.np. Marian miał chorą wątrobę bo był grany alkohol.
Był grany alkohol to najwyższa próba grafomanii :)
Awatar użytkownika
Kolorowanoc
Mokra Włoszka

Post autor: Kolorowanoc »

quote=PEONIA post_id=3523988 time=1781179930 user_id=4022]
Mnie to wkurzają takie osoby, które chodzą po social media i zostawiają komentarze polityczne pod materiałami zupełnie nie w temacie. np. filmik czy rolka o Titanicu/makijażu wieczorowym/gali oscarów a tam w komentarzach np. "Tusk jest zdrajcą Polski i niemieckim agentem....". + jakaś chamska grafika najczęściej. Nie odbieram nikomu prawa do swoich poglądów ale na uj to pisać właśnie nie wiem pod podcastem o kiecach na złotych globach :P
[/quote]
Ludzie którzy tak robią mają powazny problem z samym sobą :) Też mnie to irytuje.
Awatar użytkownika
Kolorowanoc
Mokra Włoszka

Post autor: Kolorowanoc »

"Z ładnej miski się nie najesz" - przytyk w stronę atrakcyjnych kobiet i przedmiotowe traktowanie.
"Starzej się z godnością" - to powiedzenie wymyśliły kobiety których nie było stać na zabiegi odmładzające.
"Szanuj się" - czemu mężczyźni tego nie słyszą?
"Jak Cię widzą, tak Cię piszą" - ocena ludzi może być często błędna.
„Z gówna bata nie ukręcisz” - czy to się prosi o jakiś komentarz?
„Mieć kuku na muniu” - mają ludzie którzy tego zwrotu używają xD
"Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - totalnie NIE.
"Raz się skurwisz, kurwą pozostaniesz" - są błędy których nie można wybaczyć ale człowiek ma prawo do błądzenia. Powiedzenie często używane wobec kobiet które miały przygodny keks, jakby to miało definiować resztę ich życia. Bezsensowne.