I jak już o tym dyskutujemy, to cały ten antyszczepionkowy slang
Słowa i frazy, które was irytują
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- SmokAnalog
- Parzucha
Re: Słowa i frazy, które was irytują
Żyjesz w zboczonym świecie iluzji ego.
Jeszcze: wyłącz telewizor, włącz myślenie, czy jakoś takSmokAnalog pisze: ↑pt cze 12, 2026 12:36 pm I jak już o tym dyskutujemy, to cały ten antyszczepionkowy slangszczypawki, śmiercionki, szpryca, NAZYWANIE SZCZEPIĄCYCH SIĘ OWCAMI (nienawidzę), OTWÓRZCIE OCZY (nienawidzę razy dwa)...
- berry blast
- Trening tenisa
że coś było grane.np. Marian miał chorą wątrobę bo był grany alkohol.
Był grany alkohol to najwyższa próba grafomaniiberry blast pisze: ↑pt cze 12, 2026 1:16 pm że coś było grane.np. Marian miał chorą wątrobę bo był grany alkohol.
- Kolorowanoc
- Koczkodan
quote=PEONIA post_id=3523988 time=1781179930 user_id=4022]
Mnie to wkurzają takie osoby, które chodzą po social media i zostawiają komentarze polityczne pod materiałami zupełnie nie w temacie. np. filmik czy rolka o Titanicu/makijażu wieczorowym/gali oscarów a tam w komentarzach np. "Tusk jest zdrajcą Polski i niemieckim agentem....". + jakaś chamska grafika najczęściej. Nie odbieram nikomu prawa do swoich poglądów ale na uj to pisać właśnie nie wiem pod podcastem o kiecach na złotych globach
[/quote]
Ludzie którzy tak robią mają powazny problem z samym sobą
Też mnie to irytuje.
Mnie to wkurzają takie osoby, które chodzą po social media i zostawiają komentarze polityczne pod materiałami zupełnie nie w temacie. np. filmik czy rolka o Titanicu/makijażu wieczorowym/gali oscarów a tam w komentarzach np. "Tusk jest zdrajcą Polski i niemieckim agentem....". + jakaś chamska grafika najczęściej. Nie odbieram nikomu prawa do swoich poglądów ale na uj to pisać właśnie nie wiem pod podcastem o kiecach na złotych globach
[/quote]
Ludzie którzy tak robią mają powazny problem z samym sobą
- Kolorowanoc
- Koczkodan
"Z ładnej miski się nie najesz" - przytyk w stronę atrakcyjnych kobiet i przedmiotowe traktowanie.
"Starzej się z godnością" - to powiedzenie wymyśliły kobiety których nie było stać na zabiegi odmładzające.
"Szanuj się" - czemu mężczyźni tego nie słyszą?
"Jak Cię widzą, tak Cię piszą" - ocena ludzi może być często błędna.
„Z gówna bata nie ukręcisz” - czy to się prosi o jakiś komentarz?
„Mieć kuku na muniu” - mają ludzie którzy tego zwrotu używają xD
"Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - totalnie NIE.
"Raz się skurwisz, kurwą pozostaniesz" - są błędy których nie można wybaczyć ale człowiek ma prawo do błądzenia. Powiedzenie często używane wobec kobiet które miały przygodny keks, jakby to miało definiować resztę ich życia. Bezsensowne.
"Starzej się z godnością" - to powiedzenie wymyśliły kobiety których nie było stać na zabiegi odmładzające.
"Szanuj się" - czemu mężczyźni tego nie słyszą?
"Jak Cię widzą, tak Cię piszą" - ocena ludzi może być często błędna.
„Z gówna bata nie ukręcisz” - czy to się prosi o jakiś komentarz?
„Mieć kuku na muniu” - mają ludzie którzy tego zwrotu używają xD
"Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - totalnie NIE.
"Raz się skurwisz, kurwą pozostaniesz" - są błędy których nie można wybaczyć ale człowiek ma prawo do błądzenia. Powiedzenie często używane wobec kobiet które miały przygodny keks, jakby to miało definiować resztę ich życia. Bezsensowne.
- O Matyldo!
- LouiBag
Silna reakcja alergiczna gdy:
* Co tam? (na początek wiadomości)
* JAKBY JAKBY JAKBY
* Taski/daily/asapy/user stories/up dat'y/ backlogi etc.
* Moja Stara/mój Stary (partner/ka/rodzice)
* Myszko/Kotku
* Przepraszam wszystkich urażonych (cwaniaki celebraki)
* Co na obiad?
* Literalnie
* Dzidzia
* Psiecko
* W tym roku premii nie będzie

* Kiedy ślub? Kiedy dziecko? Masz kawalera/pannę?
* Rata hipoteczna
* Tego kwiatu jest pół światu/ nie bierz drzewa do lasu
* Będzie dobrze.
* Cześć jak czapka
* Co tam? (na początek wiadomości)
* JAKBY JAKBY JAKBY
* Taski/daily/asapy/user stories/up dat'y/ backlogi etc.
* Moja Stara/mój Stary (partner/ka/rodzice)
* Myszko/Kotku
* Przepraszam wszystkich urażonych (cwaniaki celebraki)
* Co na obiad?
* Literalnie
* Dzidzia
* Psiecko
* W tym roku premii nie będzie
* Kiedy ślub? Kiedy dziecko? Masz kawalera/pannę?
* Rata hipoteczna
* Tego kwiatu jest pół światu/ nie bierz drzewa do lasu
* Będzie dobrze.
* Cześć jak czapka
Widziałam tu już "dobiałczyć" które strasznie nadużywa dr Lifestyle, na równi ze "słodycze i SŁONYCZE" ku*wa CO TO JEST
od razu mam dzień popsuty jak gdzieś to słowo zobaczę.
A i jeszcze matkowe gadanie "my pijemy mleczko bebiko", "mamy odparzoną pupę", "nas ten krem uczula". Kurde jacy my, też masz odparzoną pupę razem z dzieckiem?
A i jeszcze matkowe gadanie "my pijemy mleczko bebiko", "mamy odparzoną pupę", "nas ten krem uczula". Kurde jacy my, też masz odparzoną pupę razem z dzieckiem?
Hahahaha, śmiechłam mocnoLimonene pisze: ↑ndz cze 21, 2026 12:29 pm Widziałam tu już "dobiałczyć" które strasznie nadużywa dr Lifestyle, na równi ze "słodycze i SŁONYCZE" ku*wa CO TO JESTod razu mam dzień popsuty jak gdzieś to słowo zobaczę.
A i jeszcze matkowe gadanie "my pijemy mleczko bebiko", "mamy odparzoną pupę", "nas ten krem uczula". Kurde jacy my, też masz odparzoną pupę razem z dzieckiem?![]()
Jeszcze mi się przypomniało "my razem z bratem"
Właśnie większość mam tak mówi, ja nie i czasem się zastanawiam czy to znaczy że mam kiepską więź z dzieckiem czy co xD
A z kolei pamiętam jak planowaliśmy ślub to na grupkach babki zawsze pisały "na moim ślubie", "moje wesele", "ja planuję na mój ślub tamto", a ja zawsze pisałam "nasz ślub" itd. I aż mi jedna dziewczyna napisała że rzuciły jej się w oczy moje komentarze i postanowiła swoje wyedytować bo przecież faktycznie to jest wspólna uroczystość xd
-
nick1111
Mnie już wkurzają te wszystkie kryzysy i epidemie z nagłówków artykułów: „kryzys wspólnoty”, „kryzys męskości”, „epidemia samotności” itd.
-
misiuniapysiunia
- Mokra Włoszka
Trąbić o czymś
- SmokAnalog
- Parzucha
Hahaha, śmiechłamSmokAnalog pisze: ↑śr cze 24, 2026 11:03 am Z tym się nie spotykam, ale i jest na klawiaturze obok o, więc ja bym na coś takiego odpisał pizdro - ciekaw byłbym reakcji. xD
To jest bezpośrednia kalka z angielskiego "furry babies" - po polsku brzmi bez sensu, na siłę i bez tej potencjalnej czułości, którą po angielsku ludzie okazują swoim zwierzętom. Jaka czułość w tym kraju, żartujesz k*rwa
- Fluffyslippers
- 500ksubów
Jeszcze raz gdzieś zobaczę słowo “latko” i chyba eksploduje
Makówkowe zapalenie opon mózgowych
-
agniecha78
- MoetGlass
Najwieksza plaga w ostatnich latach to te wszystkie zdrobnienia. Nie wiem co sie porobilo w Polsce, bo nie mieszkam juz tam ponad 20 lat, ale zauwazylam ze dorosli gadaja teraz jakby w przedszkolu byli. Wszyscy pija kawusie, maczunie, jedza serniczki …. Wtf
Zawsze się zastanawiałam, dlaczego ludzie mówią/piszą w knajpach buraczki i cebulka...agniecha78 pisze: ↑ndz cze 28, 2026 12:26 pm Najwieksza plaga w ostatnich latach to te wszystkie zdrobnienia. Nie wiem co sie porobilo w Polsce, bo nie mieszkam juz tam ponad 20 lat, ale zauwazylam ze dorosli gadaja teraz jakby w przedszkolu byli. Wszyscy pija kawusie, maczunie, jedza serniczki …. Wtf
-
agniecha78
- MoetGlass
do domciu*agniecha78 pisze: ↑ndz cze 28, 2026 3:42 pm Ostatnio wylatujac z Warszawy kupowalam kawe o 4 rano na lotnisku i kobieta do mnie A jakas kanapeczke do kawusi moze?mysle ja prdl czas wracac do domu
![]()
i am a god