Start
Mój profil

10 przypadkowych faktów dot. Ciebie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Julkul2024
Mokra Włoszka

Re: 10 przypadkowych faktów dot. Ciebie

Post autor: Julkul2024 »

1. Uwielbiam jeździć sama samochodowym (tak odreagowuje np. po jakimś stresie, kłótni) i słuchać muzyki
2. Rzadko się zakochuje, ale ja już to na zabój (ten albo żaden🤷🏼‍♀️)
3. Wszystko analizuje i rozkładam na czynniki pierwsze
4. Kocham Włochy, ale nie chciałbym tam mieszkać na stałe (tylko wakacje, citybreaki)
5. Jako nastolatka i na studiach byłam fotomodelką, brałam też udział w konkursach na miss (nauczyło mnie to życia jak nic innego)
6. Zawsze jestem sobą, chodzę własnymi ścieżkami, często pod prąd
7. Zrobiłam operację powiększania biustu
8. Lubię wytrawne wino
9. Uwielbiam zapach śniegu i powietrza zimą
10. W kwestiach damsko - męskich jestem tradycjonalistką, to mężczyzna musi do mnie zagadać, sama nigdy nie robię pierwszego kroku
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

Post autor: Pejczyk Pandory »

lelum.polelum pisze: pn sie 11, 2025 12:57 pm 1. Jestem DDA.
2. Choruję na depresję z zaburzeniami lękowymi.
3. Mam męża, dwoje dzieci, których kocham nad życie. Za bardzo, za mocno.
4. Mój mąż jest moim najlepszym przyjacielem. On jeden wie o mnie dosłownie wszystko. Przy nim jednym mogę myśleć głośno, nawet w najgorszych momentach. Nie mam przed nim żadnych tajemnic.
5. Ok, chyba mój mąż jednak nie wie wszystkiego, bo chyba nigdy nie wspomniałam mu, że to kuzynka uczyła mnie, jak się całować.
6. Z wykształcenia jestem nauczycielką, ale nigdy nie pracowałam w zawodzie. Na złość mamie.
7. Mam bardzo wysoką inteligencję emocjonalną: wystarczy jedno spojrzenie, abym wiedziała, co komuś w duszy gra.
8. Mam również pierdolca na punkcie roślin. Nasz dom, to istna dżungla i szczęśliwie mąż to akceptuje.
9. Nałogowo kupuję książki. Wierzę, że kiedyś je wszystkie przeczytam, ale mój stosik wstydu, to ponad 50% zasobów.
10. Obczajam na stronie Zarządu Cmentarzy Komunalnych porządek pogrzebów. Regularnie.
Punkt nr 10 rozjebał mi mózg.
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

1. Jestem tym dziwadłem, które nie lubi letnich miesięcy, łapie mnie wtedy okropna melancholia. Uwielbiam za to wszystkie mroczne, deszczowe miesiące, kiedy mogę zaszyć się w mojej krypcie, słuchać podcastów i nie muszę golić tak często nóg 🤪
2. Ukrywam przed światem fakt ukończenia przeze mnie studiów
3. Nie umiem uśmiechać się na zawołanie, przez co ludzie często odbierają moją osobę w negatywny sposób, jako kogoś chłodnego, wyniosłego itp.
4. Jestem uprzedzona do osób noszących określone imiona
5. Uwielbiam patrzeć w nocne niebo, obserwować fazy księżyca, fascynuje mnie kosmos
6. Nigdy jakoś nie widziałam siebie jako mama chłopca i tak dziwnie się złożyło, że mam 3 córki
7. Wychowałam się na wsi lat 90tych w patologicznej rodzinie
8. Uwielbiam książki Kena Folletta, których akcja rozgrywa się w średniowieczu
9. Byłam kiedyś przypadkowym świadkiem popełnienia samob*
10. Rzuciłam palenie 12 lat temu, po przeczytaniu rewolucyjnej książki Alana Cara o łatwym sposobie na rzucenie palenia,od tamtej pory nigdy mnie nie ciągnęło do tego nałogu
smutna_zaba
Mokra Włoszka

Post autor: smutna_zaba »

1. Od dziecka deklarowałam, że nie będę mieć męża, dzieci - sprawdziło się, mam 34 lata i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej
2. Cenię swoje miasto rodzinne, a jednocześnie nie znoszę jego mieszkańców, szkół, urzędów. Trudna relacja xd
3. Boję się jeździć samochodami - raz, że z pewnych przyczyn znam dość dobrze mechanikę wypadków i przekonania kierowców, a dwa, że źle reaguję fizycznie na przyspieszanie, wyprzedzanie. Pociągami za to uwielbiam
4. Mam diagnozę ASD od kilku lat, ale za cholerę nie mogę w nią uwierzyć i się do niej przyzwyczaić. Jednak to prawdopodobne ADHD rozwala mi życie. Mam też mutyzm wybiórczy, który wypieram
5. Potrafię zemdleć w trakcie czytania książki lub oglądania filmu, jeśli pojawi się określony motyw, a ja wkręcę się w fizyczne odczucia postaci. Robiło mi się też słabo na lekcjach biologii, ale udawałam, że przysypiam
6. Piłam alkohol wyłącznie między 19 a 30 rokiem życia z własnej decyzji. Obecnie jestem abstynentką
7. Udało mi się dotrzeć w poszukiwaniu genealogii swojej rodziny do połowy XVIII wieku
8. Uwielbiam analizować, optymalizować, kocham logikę, algorytmy itd. Mam jednocześnie ogromny kompleks, że nie mam normalnej pasji, o której mogłabym opowiadać
9. Studiowałam trzy kierunki magisterek z zupełnie różnych dziedzin - teraz jestem w trakcie trzeciej. Niczego nie żałuję
10. Lubię intensywne odgłosy miasta, również te nocne. Fantastycznie wspominam mieszkanie w akademiku nad klubem xd
Awatar użytkownika
again
Skarpeta Rakieta

Post autor: again »

smutna_zaba pisze: pt sty 02, 2026 1:30 am 8. Uwielbiam analizować, optymalizować, kocham logikę, algorytmy itd. Mam jednocześnie ogromny kompleks, że nie mam normalnej pasji, o której mogłabym opowiadać
O popatrz, a mi np się to wydaje mega ciekawe, bardzo lubię takie tematy, chociaż moja wiedza pozostawia sporo do życzenia 🥲 Jestem fanką Andrew Ng, super tłumaczy! Może możesz polecić jakieś fajne książki lub kursy? Pozdrawiam!:)

P.s. wybaczcie tę personalną wycieczkę,chciałam wysłać DM ale nie działa mi
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

1. Nigdy nie byłam na wakacjach all inclusive.
2. Miałam zawiasy na zniszczenie cudzego mienia w afekcie.
3. Miałam zaburzenia odżywiania i należałam do tajnego klubu "porcelanowe motyle".
4. Już jem normalnie - uwielbiam galaretę mięsną, uszy wieprzowe, chrząstki w mięsie, salcesin, mielonkę wątróbkę i inne podroby.
5. Nigdy nie byłam zbyt popularnym dzieckiem, przez lęk przed odrzuceniem sabotowałam każdą znajomość. Nigdy nie należałam do żadnego towarzystwa, nie miałam swojej grupy znajomych. W wieku prawie 40 lat niezbyt mi to przeszkadza. Moje hobby to bycie w domu i wracanie do domu ;)
6. Najtrudniejszą częścią jakiejkolwiek pracy zawodowej jest dla mnie to, że muszę o coś kogoś zapytać lub skonsultować. Idealnie jak mogę w milczeniu klikać 8 h i zjeść przy biurku.
7. Lubię swoje imię i nazwisko.
8. Lubię czytać o perfumach, nutach zapachowych, ale podobają mi się dosłownie 3 zapachy.
9. Mam bielactwo.
10. Jako dziecko odkryłam masturbację, mniej więcej w tym samym książeczce komunijnej przeczytałam, że Bóg wie wszystko i zna nasze wszystkie myśli, stwierdziłam, że to nie możliwe zeby znał TE moje i to nie możliwe, żeby istniał. Od tego momentu jestem ateistką.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Pejczyk Pandory pisze: czw sty 01, 2026 10:12 pm
2. Ukrywam przed światem fakt ukończenia przeze mnie studiów
Mam nadzieję, że przed kadrami nie ukrylas bo masz wtedy +10 lat do stażu i większy urlop ;P
Pejczyk Pandory
Bransoletka50k

astronautka123 pisze: pt sty 02, 2026 6:25 pm Mam nadzieję, że przed kadrami nie ukrylas bo masz wtedy +10 lat do stażu i większy urlop ;P
Kadry wiedzą, ale przed całą resztą świata nie mam ochoty się tłumaczyć ze swoich wyborów życiowych.
Janka6969
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Janka6969 »

1. 10 lat trenowałam sport od dziecka na poziomie niemalże zawodowym byłam mega talentem i myślę że mogłabym z powodzeniem startować w Igrzyskach, ale przestałam, bo trener był alkoholikiem i reszta kadry trenerskiej mnie gnębiła żeby faworyzować swoje dzieci.
2. Biorąc ślub już wiedziałam, że to błąd i po 2 latach odeszłam od męża. Bałam się wtedy do tego przyznać. Jestem już po rozwodzie.
3. Chodzę na terapię, ale nie wierzę by ona mi coś dawała i mam wrażenie, że terapeuta nie wie co ze mną robić.
4. Czasem nie mogę się doczekać, aby otworzyć wino i się napić. Nie robię tego, tylko chciałabym. Koleżanki zawsze mówią, że nigdy nie widziały mnie pijącej (piję winko w piątki wieczór tylko).
5. Mam trądzik, który dostałam w 30 rż i nikt nie wie jak mi pomóc. Ta choroba niszczy mi życie i gdy wstaje rano myślę tylko o tym.
6. Uwielbiam oglądać sporty, zwłaszcza zimowe; jestem w stanie spędzić cały weekend przed telewizorem.
7. Mam niegroźne torbiele w piersiach.
8. Mam często ataki paniki, nawet teraz gdy piszę tę wiadomość. Trwają 5 min i przechodzą.
9. Jestem obecnie najgrubsza w całym swoim życiu (nie jakoś bardzo ale i tak czuję ogromny dyskomfort w zw z wiszącym sadełkiem).
10. Rzadko chodzę regularnie do dentysty, endokrynologa czy ginekologa, bo mi strasznie szkoda pieniędzy (10 min by usłyszeć, że „taki mój urok”), a jednocześnie nie mam problemu by w ciągu 10 min podjąć decyzję o kupnie jakiś ciuchów czy kosmetyków, kosztujących tyle co wizyty (przynajmniej fajnie wyglądam 😎).

Ciężko było uzbierać aż 10, ale zabawa fajna. Dzieki ☺️!
Rzeka.chaosu
Currently:Greece

Post autor: Rzeka.chaosu »

1. Od dziecka mam zdecydowanie tzw. ścisły umysł. Włożyłam sporo wysiłku, żeby nadrobić tzw. zdolności humanistyczne. Od tego czasu wiem, że to kwestia ekspozycji na pewne zjawiska i ćwiczenia umiejętności.

2. Lubię prace manualne, żałuję, że nie można w Polsce z tego wyżyć - pewnie zmieniłabym zawód.

3. Lubię dzieci i edukowanie ich, dziecięce "czyste" spojrzenie na świat i ich nietłumione emocję. Lubię się bawić z dziećmi, szczególnie manualnie, czytać im. Jeszcze 10 lat temu absolutnie nie znałam się z tej strony. Lubię zasypiać przy moim dziecku, trzymać małą łapkę. Czuję wtedy ogromną wdzięczność za kolejny dzień.

4. Lubię naturę, odpoczywam w podróży wśród natury. Nie kręci mnie leżenie w hotelu na leżaku. Miasta lubię, ale tylko na kilka dni.

5. Prawie nie piję alkoholu i nigdy nie paliłam, pomimo tego, że znajomi palili.

6. Lubię czytać. Teraz najętniej książki naukowe, popularnonaukowe z różnych dziedzin. Lub pogłębione książki podróżnicze i reportaże. Lubię uwewnętrzniać książki, a nie o nich gadać. Jest niewie osób, z którymi dobrze rozmawia mi się o książkach. Z tego powodu nie lubię nieprofesjonalnych lub słabych recenzji - za dużo w nich "przemielenia" przez przeżycia recenzenta.

7. Lubię minimalizm, ale ostatnio kupuję dużo pierdół i przydasiów. Nadal mam stosunkowo mało rzeczy. Intensywnie pozbywam się zużytych, daję nowe życie tym, które mi się już nie przydają.

8. Mam "wielbiciela" od bardzo dawna, kogoś kto ciągle o mnie pamięta i jest dla mnie zawsze dobry. Niestety z mojej strony jest tylko przyjaźń. Mamy tylko kontakt przez mail i tel.

9. Sama gotuję i to całkiem porządnie. Nie zamawiam na co dzień jedzenia i nie korzystam z diety pudełkowej. Przy moim trybie pracy to wyczyn i każdy mi się dziwi. Do niedawna nie wiedziałam, że teraz coraz mniej osób gotuje samodzielnie.

10. Lubię robić coś dla innych i być pomocna. Mimo tego, że widzę, że ludzie w większości nie doceniają mojej często darmowej pomocy lub myślą, że mogą mnie wykorzystwać. Nie przeszkadza mi to. Gdyby nie brak czasu pewnie robiłabym więcej. Może nawet jakiś wolontariat.
Awatar użytkownika
MuzycznaPaprotka
Channelka

Post autor: MuzycznaPaprotka »

1. Kiedyś miałam długie włosy, od paru lat noszę znacznie krótsze, do ramion.
2. Uwielbiam psy, chociaż obecnie nie mam żadnego (ostatni odszedł w 2018 r.).
3. Moje główne zainteresowania to rysowanie, czytanie, pisanie.
4. Marzy mi się wydanie w przyszłości własnej powieści czy komiksu.
5. Nigdy nie malowałam sobie paznokci.
6. Miewam prorocze sny.
7. W czasie pandemii zaczęłam nowe hobby, czyli robienie bransoletek, póki co tylko dla siebie.
8. Trudno mi zapamiętywać twarze nowo poznanych osób czy nawet opisywać dokładnie tych, których znam. Za to bardzo dobrze mogę pamiętać np. plakat filmu czy reklamę w gazetce widziane w dzieciństwie, różne drobiazgi tego typu (nie tylko stare).
9. Mój typ MBTI to INTP.
10. Gdybym mogła posiąść jakieś supermoce czy inne nadzwyczajne zdolności to chciałabym mieć moc teleportacji (względnie latania, ale teleportacja też praktyczna) i znać biegle wszystkie języki i dialekty, jakie są na świecie.
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Post autor: Oliwkowa888 »

1. jestem domatorką. Lubię czas spędzany w domowym zaciszu z kawą w kubku i książką albo nocą na niekończących się rozmowach z moim facetem;
2. w liceum byłam tzw. alternatywką do dziś zostało mi z tych czasów zamiłowanie do czarnych ubrań i muzyki;
3. kocham piesze wędrówki bez celu. Wyjście w las i pójście byle do przodu, gdzie oczy poniosą;
4. od lat prawie się nie maluję. Jedynie trochę rzęsy i zawsze paznokcie;
5. razem z moim facetem zbieramy płyty winylowe i mamy już problem ze zmieszczeniem ich w mieszkaniu;
6. kiedyś pisałam masę opowiadań typowo "do szuflady". Pozbyłam się wszystkiego kilka lat temu;
7. od lat nie piję alkoholu. Zaczęło się jeszcze na studiach. Po prostu nie czuję potrzeby. Nie palę i zapaliłam tylko trzy razy w życiu. Nigdy nie próbowałam żadnych innych środków odurzających;
8. kocham czytać. Potrafię przeczytać 2 książki w jeden weekend;
9. mam wysokie libido. Mój partner mówi, że w tej kwestii "przebijam facetów";
10. kocham minimalizm wnętrz. Nienawidzę ozdóbek i łapaczy kurzu stojących na półkach. W domu bardzo dbam o porządek i estetykę.
123wiosna123
Licówka

Post autor: 123wiosna123 »

1. Mam 33 lata i przez ostatnie lata jakoś tego zauwazalam ale ostatnio naszła mnie jakąś refleksja ze możliwe juz połowa zycia za mną
2. Uwielbiałam jeździć autem, nie chodziło i prędkość ale o samo prowadzenie ale po ostatnich dwóch kolizjach nie z mojej winy boję sie prowadzić i robie to tylko dlatego ze musze
3. Zawsze moim marzeniem byla trójka dzieci, dom w ktorym te dzieci hałasują, biegają i jest bardzo rodzinnie. Niestety ale w mojej obecnej sytuacji jeśli bede miala jedno dziecko to bedzie cud. Jestem obrazona na los i wszystkich ludzi za to ze maja dzieci, rodziny a ja nie moge
4. Domu tez nie mam i sie nie zanosi mimo marzeń
5. Uwielbiam czytać książki
6. Nie oglądam tik toków dla treści ktore sa w tych filmikach tylko muzyce. Potrafię kilka razy oglądać tego samego tik toka bo podoba mi sie muzyka
7. Boję sie żab
8. Czuje sie bardzo samotna chociaż udaje ze nie
9. Bardzo słabo znam angielski
10. Jestem nieśmiała i nie lubię byc w nowych sytuacjach
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
ToTylkoHermes

Post autor: AlojzyDupa »

A ja też se coś dorzucę, a co! B)

1. Mieszkam w górach, choć nie lubię po nich chodzić (a może tylko wydaje mi się, że nie lubię?). Składam się głównie z kawy i wciąż wierzę, że nigdy nie jest za późno, żeby zmienić wszystko, nawet jeśli naukę gry na basie planuję już od dwóch lat.

2. Zostałam spłodzona w tatrzańskim schronisku i niewiele brakowało, żebym w podobnym klimacie przyszła na świat. Los od początku miał do mnie górskie poczucie humoru, a czarny humor i rynsztokowy słownik mam chyba we krwi.

3. Jestem spod niechlubnego znaku zodiaku, pełnego wewnętrznych sprzeczności, intensywności i skrajności.

4. Muzyka jest dla mnie tlenem - bez niej nie funkcjonuję. Słucham, koncertuję. Najczęściej wybieram mocne, agresywne brzmienia, ale krążę po wszystkim, czego da się posłuchać na winylu.

5. Kocham zwierzęta, które rozumiem lepiej niż ludzi, i bez wstydu przyznaję, że częściej wybieram ich towarzystwo.

6. Jestem domatorką żyjącą w symbiozie z kotami i mężem, który jest moją najlepszą psiapsi i bezpieczną bazą.

7. Prowadzę dobrze prosperujący biznes od ponad dziesięciu lat, mam stabilne życie i trwałe relacje, a mimo to często czuję samotność. Najbardziej brakuje mi kobiecej relacji - kawy, rozmów i luźnych babskich pierdów.
Mam też poczucie, że w innym życiu przyjaźniłabym się z Dramcią: energetycznie to ta osoba, z którą poszłabym na kawę, pośmiała się i pogadała o byle czym i o czymś więcej.

8. Choruję na depresję i nerwicę lękową, a po drodze pojawił się też nowotwór. Mimo to na co dzień jestem pogodna, ciepła i pełna energii. Ludzie do mnie lgną, mówią, że mam dobrą, spokojną energię. Umiem i lubię słuchać, naturalnie jestem opiekuńczą osobą.

9. Jestem bardzo empatyczna i hiperwrażliwa, co daje mi świetną intuicję do ludzi, choć czasem kosztuje mnie to więcej energii, niż bym chciała. Jestem w trakcie odzyskiwania kontaktu ze sobą - kawałek po kawałku. To najtrudniejsza i najbardziej uczciwa rzecz, jaką robiłam w życiu.

10. Świadomie wybrałam życie bez dzieci, za to marzę o domu, brzozie i kozie.
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
AlojzyDupa
ToTylkoHermes

Post autor: AlojzyDupa »

11. Świadomie wybrałam życie bez dzieci, za to marzę o domu, brzozie i kozie.

12. Interesuję się duchowością, wierzę w karmę i wybieram się na konferencję buddyjską, choć mam wybitny talent do sabotowania samej siebie.

13. Gdy miałam siedem lat, prawie się utopiłam, ale patrzenie na wodę do dziś ogromnie mnie koi i uspokaja.

14. Często wydaję się sobie nudna, a jednocześnie wiem, że mam wystarczająco dużo historii, żeby kiedyś anonimowo napisać książkę o swoim życiu.

15. Kiedyś usłyszałam jeden z najpiękniejszych komplementów w życiu: że patrzenie na mnie jest jak leżenie na łące. I bardzo chciałabym wierzyć, że coś w tym jest :')
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Awatar użytkownika
sosczosnkowy
Zrobiona_In_Italy

Post autor: sosczosnkowy »

1. Mam heterochromię centralną - zielone oczy z brązowymi "plamkami".
2. W liceum pisałam wiersze - publikowałam je na grupach na fb i miały bardzo duży, pozytywny odzew.
3. Moim ukochanym państwem europejskim jest Austria.
4. Ponad rok temu zrezygnowałam z social mediów - usunęłam je z dnia na dzień i czuję się z tym o wiele lepiej psychicznie.
5. Kocham podróże pociągami.
6. Od zawsze chciałam pracować w prosektorium.
7. Przez dobrych kilka lat byłam wolontariuszką i brałam udział w zbiórkach żywności.
8. Nigdy nie zemdlałam.
9. Kobiety od strony mojej mamy rodziły pierwsze dziecko w wieku 24 lat - spóźniłam się miesiąc. XD
10. Nie lubię faktury swoich włosów.
malapanda
MoetGlass

Post autor: malapanda »

1. Uwielbiam robić pranie
2. Nie cierpię swojego znaku zodiaku
3. Nie tęsknię za Polską i nie chce wracać
4. Chcę mieć więcej dzieci
5. Cieszę się, że nie muszę pracować
6. Uwielbiam spędzać czas sama ze sobą
7. Oddaje połowę rzeczy, które zamawiam
8. Jestem uzależniona od słodyczy