Tak! Też w niej to bardzo cenięSylwia7396 pisze: ↑czw gru 05, 2024 9:36 pm Oglądam od lat z przerwami. Fakt faktem, że repertuar żartów się powtarza, ale to nie jest duża wada. Przeważa przede wszystkim jedna zaleta. Julia zawsze mówi rzeczy w stylu „jak ktoś wie lepiej, to mnie poprawcie…”, „nie mam za dużo informacji na temat kultury X, jeśli ktoś wie więcej, możecie napisać…”, „nie chcę w ten sposób nikogo urazić”, „nie jestem pewna…” itd. Ma dla mnie po prostu taką pokorę, którą fajnie odznaczać się jako twórca
A mam wrazenie, ze duza czesc podcasterow uwaza sie za swiete krowy i specjalistow w kazdej dziedzinie, bo jak przestudiowaly x spraw to juz znaja sie na psychologii i sa ekspertami od kazdego kraju
Hulaj dusza
Moderator: verysweetcherryRe: Hulaj dusza
Jedyna jaką slucham, tak jak piszecie wydaje się być fajna dziewczyna,taka normalna. Opowiada duzo i ciekawie. Bardzo mi się podoba to tło rodzinne,co moim zdaniem jest przy takich sprawach bardzo ważne! Ktos podobno jej to ostatnio wytknal... jeśli to widzi to duszyczk proszę nie koncz tego
-
abrakadabralol
- Tritonotti
Niedawno odkryłam podcast, przesłuchałam kilka odcinków i początkowo miałam mieszane odczucia. Drażniły mnie te żarty, wydawało mi się, że totalnie nie pasują do omawianych sytuacji, ale zmieniłam zdanie. W którymś z odcinków wspominała o pisaniu pracy magisterskiej. Wiecie co studiuje/studiowała?
-
sloniamozna
- RoyalBaby
Wydaje mi się, że informatykę.abrakadabralol pisze: ↑wt lut 18, 2025 2:22 pm Niedawno odkryłam podcast, przesłuchałam kilka odcinków i początkowo miałam mieszane odczucia. Drażniły mnie te żarty, wydawało mi się, że totalnie nie pasują do omawianych sytuacji, ale zmieniłam zdanie. W którymś z odcinków wspominała o pisaniu pracy magisterskiej. Wiecie co studiuje/studiowała?
-
abrakadabralol
- Tritonotti
Fakt! Właśnie widzę na insta + odsłuchałam najnowszego odcinka, gdzie też wspomina o pracy magisterskiej. Wow! Dzieki za odpowiedz
Ja bardzo lubie tło rodzinne,czasem dzięki temu wiemy skad wzięły się problemy. Mnie rozwaliły ostatnie podkasty o scjentologii,nie wiem jak można wierzyć w te bzdury... Natomiast same podkasty były wciągające i fajnie jakby Julka pociągnęła temat.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
A mnie to właśnie najbardziej interesuje. Jak rodzinnie morderca.
mi tło rodzinne nie przeszkadza, ale ostatnio trafiłam na podcast, gdzie między rodzeństwem było kilkanaście lat różnicy i zaczęła rozkminy, że pewnie ten najmłodszy był wpadką, bo kto by chciał kolejne dziecko po tylu latach i jak to usłyszałam to poczułam taki niesmak, że jednak trochę za daleko zabrnęła w tych swoich rozważaniach
-
waszaeminencja
- Szarlotta
A ja wręcz przeciwnie lubię takie prześwietlanie rodziny. Widocznie to nie jest podcast dla każdego.
-
PrzemoKondratowicz
- Dieta 600 kcal
Dopiero widzę błąd. Jak rodzi się morderca* miało być.PrzemoKondratowicz pisze: ↑ndz mar 23, 2025 1:39 am A mnie to właśnie najbardziej interesuje. Jak rodzinnie morderca.
Ja np Jaśmin nie mogę słuchać,właśnie ona wydaje mi się jakaś taka...dziwna?
HD ma swoje powiedzonka,które się ciągle przewijają w historiach i chyba buduje to też nieco społeczność, tak mi się wydaje.
- pieczonyziemniak.
- Currently:revenge
Ja też nie lubię Jaśmin, nie wiem jak ktoś może słuchać tak długich podcastów
- Emma Rozalia
- Currently:Vienna
Jaśmin bardzo lubię, nawet 3 h mogę ją słuchać, tylko ostatnio niestety zepsuł jej się polski akcent, zapewne pod wpływem wielu lat w USA. Ma takie pogłębione "o", czyli nie powie już np. "kot chodzi", tylko "kout choudzi", co jest odrobinę irytujące dla osób ceniących poprawny polski i dobrą dykcję.
-
esmeraldaxd
- SushiRoll
przeciez ona mieszka w Szczecinie.
Halo, to była wypowiedź o Jaśmin i tym USA xD
Chociaż nie wiem co tu robi opinia o Jaśmin, skoro to temat o Hulaj Duszy
-
esmeraldaxd
- SushiRoll
No wlasnie, temat o HD, a nie Stanowo.
Dzisiaj odpaliłam odcinek o Brando, bo mnie zainteresował temat. I HD mowi w pewnym momencie, że Marlon Brando wykupił atos i tak się zawiesiłam na chwilę, ale myślę dobra, przejęzyczyła się. Ale nie, bo powtórzyła to jeszcze z kilka razy. Chodziło o atol - dziewczyna po studiach i myli atol wysp z atosem? Jak ona robi research do tych spraw to ja nie wiem. Tak samo kiedyś się rozwodziła, że jakiś tam chłop był gwiazdą w futbolu (ale amerykańskim!) - oczywiście przedstawiła to tak jakby grał w piłkę nożną - nasz football, ale amerykański soccer. Nie wiem, czy ona jest taka niechlujna i ma wyrąbane na te błędy, bo robi na akord te odcinki czy jest niezbyt lotna i nie potrafi sprawdzić niektórych kwestii w necie.
-
jemmarchewkie
- ŻonaWitolda
Baaaardzo lubię Julkę i te jej żarty, konie na koniu i inne takie sprawiają, że jej podcast jest bardzo nietuzinkowy. Mało kto zagłębia się w rodziny, powiązania itp a to jest bardzo ważne w kontekście tego jak ktoś stał się mordercą itp. Na duży plus.
Normalnie, tak jak się ogląda długie filmy albo czyta długie książki.pieczonyziemniak. pisze: ↑ndz kwie 06, 2025 4:49 pm Ja też nie lubię Jaśmin, nie wiem jak ktoś może słuchać tak długich podcastów
- laura_bunko
- Tritonotti
Ja bardzo lubię jej podcasty, nawet te wciąż powtarzające się żarty, ale mocno mnie irytuje że odcinki na Spotify są dodawane z takim opóźnieniem.. ostatnio słuchałam życzeń wielkanocnych a na YT chyba 7 filmików których jeszcze nie ma na Spotify.