Start
Mój profil

Hulaj dusza

Moderator: verysweetcherry
Miraz
SushiRoll

Re: Hulaj dusza

Post autor: Miraz »

Sylwia7396 pisze: czw gru 05, 2024 9:36 pm Oglądam od lat z przerwami. Fakt faktem, że repertuar żartów się powtarza, ale to nie jest duża wada. Przeważa przede wszystkim jedna zaleta. Julia zawsze mówi rzeczy w stylu „jak ktoś wie lepiej, to mnie poprawcie…”, „nie mam za dużo informacji na temat kultury X, jeśli ktoś wie więcej, możecie napisać…”, „nie chcę w ten sposób nikogo urazić”, „nie jestem pewna…” itd. Ma dla mnie po prostu taką pokorę, którą fajnie odznaczać się jako twórca :)

A mam wrazenie, ze duza czesc podcasterow uwaza sie za swiete krowy i specjalistow w kazdej dziedzinie, bo jak przestudiowaly x spraw to juz znaja sie na psychologii i sa ekspertami od kazdego kraju
Tak! Też w niej to bardzo cenię :)
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Post autor: Arzena »

Jedyna jaką slucham, tak jak piszecie wydaje się być fajna dziewczyna,taka normalna. Opowiada duzo i ciekawie. Bardzo mi się podoba to tło rodzinne,co moim zdaniem jest przy takich sprawach bardzo ważne! Ktos podobno jej to ostatnio wytknal... jeśli to widzi to duszyczk proszę nie koncz tego😭
abrakadabralol
Tritonotti

Post autor: abrakadabralol »

Niedawno odkryłam podcast, przesłuchałam kilka odcinków i początkowo miałam mieszane odczucia. Drażniły mnie te żarty, wydawało mi się, że totalnie nie pasują do omawianych sytuacji, ale zmieniłam zdanie. W którymś z odcinków wspominała o pisaniu pracy magisterskiej. Wiecie co studiuje/studiowała?
sloniamozna
RoyalBaby

Post autor: sloniamozna »

abrakadabralol pisze: wt lut 18, 2025 2:22 pm Niedawno odkryłam podcast, przesłuchałam kilka odcinków i początkowo miałam mieszane odczucia. Drażniły mnie te żarty, wydawało mi się, że totalnie nie pasują do omawianych sytuacji, ale zmieniłam zdanie. W którymś z odcinków wspominała o pisaniu pracy magisterskiej. Wiecie co studiuje/studiowała?
Wydaje mi się, że informatykę. :)
abrakadabralol
Tritonotti

Post autor: abrakadabralol »

sloniamozna pisze: wt lut 18, 2025 3:02 pm Wydaje mi się, że informatykę. :)
Fakt! Właśnie widzę na insta + odsłuchałam najnowszego odcinka, gdzie też wspomina o pracy magisterskiej. Wow! Dzieki za odpowiedz ❤️
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Znalazłam ją niedawno i po ostatnich fikołkach Justyny Mazur uciekłam od niej i przepadłam właśnie słuchając Hulaj Duszy ❤️
Frog
Ciastko

Post autor: Frog »

Mnie ona męczy. Te żarty są wymuszone a to prześwietlanie rodziny do 5 pokoleń wstecz jest nieproporcjonalne do omawianej sprawy. Czasem to prześwietlanie zajmuje 90% czasu, później przejście do meritum i koniec.
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

Ja bardzo lubie tło rodzinne,czasem dzięki temu wiemy skad wzięły się problemy. Mnie rozwaliły ostatnie podkasty o scjentologii,nie wiem jak można wierzyć w te bzdury... Natomiast same podkasty były wciągające i fajnie jakby Julka pociągnęła temat.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Frog pisze: sob mar 22, 2025 9:42 pm Mnie ona męczy. Te żarty są wymuszone a to prześwietlanie rodziny do 5 pokoleń wstecz jest nieproporcjonalne do omawianej sprawy. Czasem to prześwietlanie zajmuje 90% czasu, później przejście do meritum i koniec.
A mnie to właśnie najbardziej interesuje. Jak rodzinnie morderca.
rockshoot
RoseGold

Tło rodzinne jest właśnie mega. Widać schemat powtarzalności albo jak wychowanie (albo jego brak) wpłynęło na dalsze życie sprawcy
Awatar użytkownika
marttab
Gacie z oceanu

Post autor: marttab »

mi tło rodzinne nie przeszkadza, ale ostatnio trafiłam na podcast, gdzie między rodzeństwem było kilkanaście lat różnicy i zaczęła rozkminy, że pewnie ten najmłodszy był wpadką, bo kto by chciał kolejne dziecko po tylu latach i jak to usłyszałam to poczułam taki niesmak, że jednak trochę za daleko zabrnęła w tych swoich rozważaniach
waszaeminencja
Szarlotta

Post autor: waszaeminencja »

Frog pisze: sob mar 22, 2025 9:42 pm Mnie ona męczy. Te żarty są wymuszone a to prześwietlanie rodziny do 5 pokoleń wstecz jest nieproporcjonalne do omawianej sprawy. Czasem to prześwietlanie zajmuje 90% czasu, później przejście do meritum i koniec.
A ja wręcz przeciwnie lubię takie prześwietlanie rodziny. Widocznie to nie jest podcast dla każdego.
belljar
GreckieWakacje

Post autor: belljar »

Mnie tez meczy.
Na sile stara sie wstawiac wstawki w stylu Jasmin- co u niej kompletnie nie pasuje i jest niesmieszne
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

PrzemoKondratowicz pisze: ndz mar 23, 2025 1:39 am A mnie to właśnie najbardziej interesuje. Jak rodzinnie morderca.
Dopiero widzę błąd. Jak rodzi się morderca* miało być.
Awatar użytkownika
Arzena
Dieta 600 kcal

belljar pisze: pt kwie 04, 2025 8:21 pm Mnie tez meczy.
Na sile stara sie wstawiac wstawki w stylu Jasmin- co u niej kompletnie nie pasuje i jest niesmieszne
Ja np Jaśmin nie mogę słuchać,właśnie ona wydaje mi się jakaś taka...dziwna?
HD ma swoje powiedzonka,które się ciągle przewijają w historiach i chyba buduje to też nieco społeczność, tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
pieczonyziemniak.
Currently:revenge

Post autor: pieczonyziemniak. »

Arzena pisze: ndz kwie 06, 2025 12:26 am Ja np Jaśmin nie mogę słuchać,właśnie ona wydaje mi się jakaś taka...dziwna?
HD ma swoje powiedzonka,które się ciągle przewijają w historiach i chyba buduje to też nieco społeczność, tak mi się wydaje.
Ja też nie lubię Jaśmin, nie wiem jak ktoś może słuchać tak długich podcastów
Awatar użytkownika
Emma Rozalia
Currently:Vienna

Post autor: Emma Rozalia »

Jaśmin bardzo lubię, nawet 3 h mogę ją słuchać, tylko ostatnio niestety zepsuł jej się polski akcent, zapewne pod wpływem wielu lat w USA. Ma takie pogłębione "o", czyli nie powie już np. "kot chodzi", tylko "kout choudzi", co jest odrobinę irytujące dla osób ceniących poprawny polski i dobrą dykcję.
esmeraldaxd
SushiRoll

Post autor: esmeraldaxd »

przeciez ona mieszka w Szczecinie.
rockshoot
RoseGold

esmeraldaxd pisze: wt kwie 15, 2025 2:56 pm przeciez ona mieszka w Szczecinie.
Halo, to była wypowiedź o Jaśmin i tym USA xD

Chociaż nie wiem co tu robi opinia o Jaśmin, skoro to temat o Hulaj Duszy 😅
esmeraldaxd
SushiRoll

Post autor: esmeraldaxd »

No wlasnie, temat o HD, a nie Stanowo.
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

Dzisiaj odpaliłam odcinek o Brando, bo mnie zainteresował temat. I HD mowi w pewnym momencie, że Marlon Brando wykupił atos i tak się zawiesiłam na chwilę, ale myślę dobra, przejęzyczyła się. Ale nie, bo powtórzyła to jeszcze z kilka razy. Chodziło o atol - dziewczyna po studiach i myli atol wysp z atosem? Jak ona robi research do tych spraw to ja nie wiem. Tak samo kiedyś się rozwodziła, że jakiś tam chłop był gwiazdą w futbolu (ale amerykańskim!) - oczywiście przedstawiła to tak jakby grał w piłkę nożną - nasz football, ale amerykański soccer. Nie wiem, czy ona jest taka niechlujna i ma wyrąbane na te błędy, bo robi na akord te odcinki czy jest niezbyt lotna i nie potrafi sprawdzić niektórych kwestii w necie.
jemmarchewkie
ŻonaWitolda

Post autor: jemmarchewkie »

Baaaardzo lubię Julkę i te jej żarty, konie na koniu i inne takie sprawiają, że jej podcast jest bardzo nietuzinkowy. Mało kto zagłębia się w rodziny, powiązania itp a to jest bardzo ważne w kontekście tego jak ktoś stał się mordercą itp. Na duży plus.
Qluska
Skarpeta Rakieta

Post autor: Qluska »

pieczonyziemniak. pisze: ndz kwie 06, 2025 4:49 pm Ja też nie lubię Jaśmin, nie wiem jak ktoś może słuchać tak długich podcastów
Normalnie, tak jak się ogląda długie filmy albo czyta długie książki.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Qluska pisze: wt maja 27, 2025 10:39 pm Normalnie, tak jak się ogląda długie filmy albo czyta długie książki.
To mnie zawsze dziwi, jak ktoś mówi "jak można słuchać tak długich podcastów". Jeden odcinek 2 godziny be, ale 4 odcinki po pół godziny już git? xD
Awatar użytkownika
laura_bunko
Tritonotti

Post autor: laura_bunko »

Ja bardzo lubię jej podcasty, nawet te wciąż powtarzające się żarty, ale mocno mnie irytuje że odcinki na Spotify są dodawane z takim opóźnieniem.. ostatnio słuchałam życzeń wielkanocnych a na YT chyba 7 filmików których jeszcze nie ma na Spotify.