Start
Mój profil

Zbrodnia w Rakowiskach

Moderator: verysweetcherry
Alek88
SushiRoll

Re: Zbrodnia w Rakowiskach

Post autor: Alek88 »

witaminkaa pisze: wt gru 30, 2025 4:20 pm Poczytaj o historii II wojny światowej gdzie miliony "normalnych ludzi" podporządkowały się woli Hitlera i "szlachtowali" miliony innych ludzi "jak świnie".
Błagam co to za porównanie. Niemcy straumatyzowani i rozzaleni wynikami I wojny, żyjący w kryzysie i biedzie vs. Kamil, bananowy dzieciak xd plus oni zabijali obcych a Kamil własnych rodziców, to chyba różnica? Jaka ideologię Zuza mu wpoila? No chyba, że czegoś nie wiem o jego rodzinie i był tam maltretowany.
witaminkaa
GreckieWakacje

Post autor: witaminkaa »

Alek88 pisze: wt gru 30, 2025 5:53 pm Błagam co to za porównanie.
Porównanie, które ma na celu wyjaśnienie Ci prostą analogią jak to się dzieje, że "normalni ludzie" innych zabijają.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Post autor: astronautka123 »

Maximus1111 pisze: pn gru 29, 2025 8:21 pm Ma-sa-kra
Taka wariatka na przepustce i to zaledwie po 11 latach ? Szok.
Ciekawe czy rzeczywiście jest możliwość hdzies to sprawdzić .
Bardzo sie wkręciłam w temacie Rakowsik- mozna powiedzieć na nowo. Czytałam na innym forum o jej matce. Nieźle to wszystko zwichrowane.
Ale dziek

Ale dzieki za wytłumaczenie jak.to wyglada.
Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Szarlotta

Post autor: BlackSwan@1 »

astronautka123 pisze: wt gru 30, 2025 6:29 pm Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
Jezu dosłownie dziś o tym myślałam! Czy jej matka to Katarzyna?
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

BlackSwan@1 pisze: wt gru 30, 2025 6:38 pm Jezu dosłownie dziś o tym myślałam! Czy jej matka to Katarzyna?
Tak mi się wydaje, wg mnie rysy twarzy bardzo podobne.
plotki3030
Currently: planning drama

Post autor: plotki3030 »

Alek88 pisze: wt gru 30, 2025 5:53 pm Błagam co to za porównanie. Niemcy straumatyzowani i rozzaleni wynikami I wojny, żyjący w kryzysie i biedzie vs. Kamil, bananowy dzieciak xd plus oni zabijali obcych a Kamil własnych rodziców, to chyba różnica? Jaka ideologię Zuza mu wpoila? No chyba, że czegoś nie wiem o jego rodzinie i był tam maltretowany.
Może przykład nie jest idealny ale pewna analogia jest. Malarz wmówił ludziom że ich rasa jest lepsza, szlachetna i zasługują na więcej tzw rasa panów a reszta to g... i źródło wszelkich nieszczęść z którego trzeba oczyścić świat. I normalni wykształceni ludzie, którzy mieli swoje dzieci i jakąś empatię, faktycznie zaczęli gardzić innymi ze względu na rasę lub pochodzenie i popierać idee oczyszczenia świata. Niektórzy nawet byli z tego dumni. Tak działa manipulacja a socjopaci są naprawdę przekonujący.

Więc może Zuza świadomie lub nie potrafiła wmówić Kamilowi że nie jest przeciętny tylko wyjątkowy jak ona, mogą robić szalone rzeczy i sr.. na innych, bo są ponad. Mogą zabić starych, zgarnąć kasę i żyć jak królowie, w końcu są mądrzejsi, lepsi i bezkarni, nikt im nic nie zrobi bo nie są jak reszta, są przebiegli i mogą im naskoczyć.
Przecież ona w tej swojej grafomanii pisała o sobie coś w stylu piekielnie zdolna czy jakoś tak..
plotki3030
Currently: planning drama

Post autor: plotki3030 »

astronautka123 pisze: wt gru 30, 2025 6:29 pm Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
A dziś już nie każdy o tym wie lub pamięta. Ponad 10 lat minęło.
No i matka Zuzy jej pomagała ale chyba nie udzielała się na forach.
Milka88
Szarlotta

Post autor: Milka88 »

Pracuje. Z tego co słyszałam od koleżanki, która wtedy jeszcze studiowała co była ta zbrodnia to wzięła pół roku bezpłatnego urlopu. Ale później już normalnie wróciła i widzę, że pracuję cały czas.
Alek88
SushiRoll

Post autor: Alek88 »

plotki3030 pisze: wt gru 30, 2025 7:02 pm Może przykład nie jest idealny ale pewna analogia jest. Malarz wmówił ludziom że ich rasa jest lepsza, szlachetna i zasługują na więcej tzw rasa panów a reszta to g... i źródło wszelkich nieszczęść z którego trzeba oczyścić świat. I normalni wykształceni ludzie, którzy mieli swoje dzieci i jakąś empatię, faktycznie zaczęli gardzić innymi ze względu na rasę lub pochodzenie i popierać idee oczyszczenia świata. Niektórzy nawet byli z tego dumni. Tak działa manipulacja a socjopaci są naprawdę przekonujący.

Więc może Zuza świadomie lub nie potrafiła wmówić Kamilowi że nie jest przeciętny tylko wyjątkowy jak ona, mogą robić szalone rzeczy i sr.. na innych, bo są ponad. Mogą zabić starych, zgarnąć kasę i żyć jak królowie, w końcu są mądrzejsi, lepsi i bezkarni, nikt im nic nie zrobi bo nie są jak reszta, są przebiegli i mogą im naskoczyć.
Przecież ona w tej swojej grafomanii pisała o sobie coś w stylu piekielnie zdolna czy jakoś tak..
OK tylko pytanie, czy Kamil był normalny? Wątpię. Czy ktoś normalny zabija rodziców w ten sposób bez powodu? Co do Niemców to też nie tak że większość narodu własnymi rękami zabijała Żydów Polaków i Cyganów. Większość obserwowała to z daleka a to co innego niż własnoręczne morderstwo. Może Ci, którzy zabijali właśnie nie byli do końca normalni.
NocPolarna
Mokra Włoszka

Post autor: NocPolarna »

plotki3030 pisze: wt gru 30, 2025 7:06 pm Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
Bez przesady, to było ledwo 10 lat temu. SM normalnie funkcjonowały, instagram, facebook były ciągle w użyciu. Zwłaszcza przez młodych.
Maximus1111
LouiBag

Post autor: Maximus1111 »

Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
I 10 lat temu i Instagram i Facebook i inne platformy były juz mocno rozwinięte.
astronautka123
SkrzydełkaZhooters

Maximus1111 pisze: wt gru 30, 2025 8:38 pm Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
I 10 lat temu i Instagram i Facebook i inne platformy były juz mocno rozwinięte.
Trochę dziwne, że środowiskko jej nie wyoutowało, ale ta "branża" to pewnie kółko wzajemnej adoracji
Awatar użytkownika
berry blast
Currently:revenge

Post autor: berry blast »

plotki3030 pisze: wt gru 30, 2025 7:06 pm Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
wręcz przeciwnie xD

10 lat temu facebook, twitter i instagram osiągały szczyty popularności, a jeśli ktoś nie miał tel. z dostępem do internetu to miał komputer stacjonarny a jeszcze częściej laptop.
dopiero teraz te platformy są spychane na bok np. przez tiktoka.
Maximus1111
LouiBag

astronautka123 pisze: wt gru 30, 2025 8:51 pm Trochę dziwne, że środowiskko jej nie wyoutowało, ale ta "branża" to pewnie kółko wzajemnej adoracji
Hm, w sumie to czemu miałoby tak sie stać? Na jakiej podstawie? Bo jej córka to potwór?
Jest specjalistką w swoim fachu, mysle ze uciekła w prace a swoją drogą na uczelni na bank o niej gadali i gadają dalej i pewnie jest opisywana , że to ta co wychowała kata.
adkkka
Mokra Włoszka

Post autor: adkkka »

Maximus1111 pisze: wt gru 30, 2025 3:28 pm Że zabierała Zuzę jak byla mniejsza na swoje wyklady na akademie rolnicza w Siedlcach, ze dziewczynka była obcinana na krótko i byla jakimś pośmiewiskiem.
Matka zafiksowana na punkcie Egiptu i mezopotami i całego tego okresu jest dr hab
Był taki dlugi tekst od bylego studenta a jednym forum juz nie pamiętam gdzie

pierdololo, zuza zawsze miała gruby warkocz długości do dupy i w gimnazjum chodziła do klasy piłkarskiej z samymi chłopakami bo była „bramkarką”
wikkywikky
RóżowePolo

Post autor: wikkywikky »

A wiadomo coś więcej o tej Lindzie i Marcinie? Kiedyś próbowałam ich znaleźć ale mi się nie udało
Awatar użytkownika
BlackSwan@1
Szarlotta

Post autor: BlackSwan@1 »

Maximus1111 pisze: wt gru 30, 2025 8:38 pm Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
Tam nie ma już chyba akademii rolniczej
Awatar użytkownika
deafmoans
RoyalBaby

Post autor: deafmoans »

wikkywikky pisze: wt gru 30, 2025 10:25 pm A wiadomo coś więcej o tej Lindzie i Marcinie? Kiedyś próbowałam ich znaleźć ale mi się nie udało
Linda aktualnie robi tatuaże :p
:alien:
Maximus1111
LouiBag

BlackSwan@1 pisze: wt gru 30, 2025 10:43 pm Tam nie ma już chyba akademii rolniczej
Racja, teraz to uniwersytet.
Maximus1111
LouiBag

adkkka pisze: wt gru 30, 2025 10:02 pm pierdololo, zuza zawsze miała gruby warkocz długości do dupy i w gimnazjum chodziła do klasy piłkarskiej z samymi chłopakami bo była „bramkarką”
To chyba bylo opisywane jak Z. byla doslownie dzieckiem, nie nastolatką.
mariaow
ZdalnaFanka

Post autor: mariaow »

deafmoans pisze: wt gru 30, 2025 10:53 pm Linda aktualnie robi tatuaże :p
Czy ona nie zmieniła nazwiska przypadkiem? Btw oni zostali jakoś ukarani?
wijamurzyn
RoyalBaby

Post autor: wijamurzyn »

mariaow pisze: wt gru 30, 2025 11:31 pm Czy ona nie zmieniła nazwiska przypadkiem? Btw oni zostali jakoś ukarani?
Za wikipedią:
W 2015 Sąd Okręgowy w Lublinie skazał Marcina S. na rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i grzywnę w wysokości 8 tys. zł., a Lindę M. na 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata i 5 tys. zł. grzywny za utrudnianie postępowania karnego poprzez pomaganie sprawcom zbrodni
Limonene
SushiAddict

Post autor: Limonene »

Mam wrażenie że tutaj wszystko co się działo przed 2020 to są dla niektórych czasy gdzie nawet prądu nie było xD błagam, 2014 to jest rozkwit social mediów, prawie każdy ma instagrama a już na pewno Facebooka. Nie każdy miał telefon? XD
Mimicry
Skarpeta Rakieta

Post autor: Mimicry »

Limonene pisze: śr gru 31, 2025 1:23 am Mam wrażenie że tutaj wszystko co się działo przed 2020 to są dla niektórych czasy gdzie nawet prądu nie było xD błagam, 2014 to jest rozkwit social mediów, prawie każdy ma instagrama a już na pewno Facebooka. Nie każdy miał telefon? XD
Powiem więcej - studiowałam w tym czasie i śledziłam tę historię. Nie trzeba było do tego Wandy :P Ale były wątki na kafeteria, zdaje się. Zuzanna miała profil na instagramie oraz na tumblr lub soup.io. Te ostatnie to taki Pinterest - i dosłownie miała tam TAKIE SAME chore treści jak ta Hanka z Jeleniej Góry. Te same obrazki. Algorytmy już wtedy tak działały i uważam, że mocno nie doceniamy tego, jaki wpływ mogą mieć na młode umysły... mam na myśli to, że zakładasz sobie takie konto, scrollujesz obrazki i - początkowo - z ciekawości oglądasz te "zakazane". Ale im więcej ich oglądasz, tym wiecej i bardziej i mocniej podpowiada Ci algorytm... I cokolwiek takiemu młodemu umysłowi kiełkuje w głowie - w ten sposób fiksuje się, nakręca, przekracza kolejne granice, na jedne treści znieczula, innymi inspiruje...
xoseraphina
FejkTiffany

Post autor: xoseraphina »

Nawet jeśli Zuzanna faktycznie zaczęła go namawiać do tej zbrodni i ten pomysł wyszedł od niej, to jestem zdania, że w żaden sposób go to nie usprawiedliwia. Każdy człowiek ma własny rozum. Dla normalnej osoby sama sugestia zabicia własnych rodziców byłaby sygnałem, żeby uciekać jak najdalej od kogoś takiego. Jego gotowość do takiego czynu nie wzięła się znikąd, uważam, że musiał w sobie nosić cechy, które uczyniły go zdolnym do zabójstwa własnych rodziców. Coś w w jego charakterze i psychice pozwoliła mu pójść tak daleko. Tak naprawdę było wiele momentów, w których miał szansę się wycofać i się opamiętać - gdy tam jechali samochodem, gdy próbowali wejść po cichu do domu, gdy stali nad łóżkiem rodziców, gdy rodzice zaczęli się bronić, gdy matka próbowała uciekać. Ale nic go nie zatrzymało, nic go nie otrzeźwiło. Dlatego ja osobiście nie kupuję tej narracji o zmanipulowanym chłopaku. Skoro był zdolny do zamordowania własnych rodziców, to możliwe, że nawet gdyby nigdy nie poznał Zuzanny to w przyszłości i tak mógłby dopuścić się czegoś bardzo złego.