Błagam co to za porównanie. Niemcy straumatyzowani i rozzaleni wynikami I wojny, żyjący w kryzysie i biedzie vs. Kamil, bananowy dzieciak xd plus oni zabijali obcych a Kamil własnych rodziców, to chyba różnica? Jaka ideologię Zuza mu wpoila? No chyba, że czegoś nie wiem o jego rodzinie i był tam maltretowany.witaminkaa pisze: ↑wt gru 30, 2025 4:20 pm Poczytaj o historii II wojny światowej gdzie miliony "normalnych ludzi" podporządkowały się woli Hitlera i "szlachtowali" miliony innych ludzi "jak świnie".
Zbrodnia w Rakowiskach
Moderator: verysweetcherryRe: Zbrodnia w Rakowiskach
-
witaminkaa
- GreckieWakacje
-
astronautka123
- SkrzydełkaZhooters
Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.Maximus1111 pisze: ↑pn gru 29, 2025 8:21 pm Ma-sa-kra
Taka wariatka na przepustce i to zaledwie po 11 latach ? Szok.
Ciekawe czy rzeczywiście jest możliwość hdzies to sprawdzić .
Bardzo sie wkręciłam w temacie Rakowsik- mozna powiedzieć na nowo. Czytałam na innym forum o jej matce. Nieźle to wszystko zwichrowane.
Ale dziek
Ale dzieki za wytłumaczenie jak.to wyglada.
- BlackSwan@1
- Szarlotta
Jezu dosłownie dziś o tym myślałam! Czy jej matka to Katarzyna?astronautka123 pisze: ↑wt gru 30, 2025 6:29 pm Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
-
astronautka123
- SkrzydełkaZhooters
Tak mi się wydaje, wg mnie rysy twarzy bardzo podobne.BlackSwan@1 pisze: ↑wt gru 30, 2025 6:38 pm Jezu dosłownie dziś o tym myślałam! Czy jej matka to Katarzyna?
-
plotki3030
- Currently: planning drama
Może przykład nie jest idealny ale pewna analogia jest. Malarz wmówił ludziom że ich rasa jest lepsza, szlachetna i zasługują na więcej tzw rasa panów a reszta to g... i źródło wszelkich nieszczęść z którego trzeba oczyścić świat. I normalni wykształceni ludzie, którzy mieli swoje dzieci i jakąś empatię, faktycznie zaczęli gardzić innymi ze względu na rasę lub pochodzenie i popierać idee oczyszczenia świata. Niektórzy nawet byli z tego dumni. Tak działa manipulacja a socjopaci są naprawdę przekonujący.Alek88 pisze: ↑wt gru 30, 2025 5:53 pm Błagam co to za porównanie. Niemcy straumatyzowani i rozzaleni wynikami I wojny, żyjący w kryzysie i biedzie vs. Kamil, bananowy dzieciak xd plus oni zabijali obcych a Kamil własnych rodziców, to chyba różnica? Jaka ideologię Zuza mu wpoila? No chyba, że czegoś nie wiem o jego rodzinie i był tam maltretowany.
Więc może Zuza świadomie lub nie potrafiła wmówić Kamilowi że nie jest przeciętny tylko wyjątkowy jak ona, mogą robić szalone rzeczy i sr.. na innych, bo są ponad. Mogą zabić starych, zgarnąć kasę i żyć jak królowie, w końcu są mądrzejsi, lepsi i bezkarni, nikt im nic nie zrobi bo nie są jak reszta, są przebiegli i mogą im naskoczyć.
Przecież ona w tej swojej grafomanii pisała o sobie coś w stylu piekielnie zdolna czy jakoś tak..
-
plotki3030
- Currently: planning drama
Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.astronautka123 pisze: ↑wt gru 30, 2025 6:29 pm Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
A dziś już nie każdy o tym wie lub pamięta. Ponad 10 lat minęło.
No i matka Zuzy jej pomagała ale chyba nie udzielała się na forach.
Pracuje. Z tego co słyszałam od koleżanki, która wtedy jeszcze studiowała co była ta zbrodnia to wzięła pół roku bezpłatnego urlopu. Ale później już normalnie wróciła i widzę, że pracuję cały czas.astronautka123 pisze: ↑wt gru 30, 2025 6:29 pm Hej a ta mama normalnie nadal pracuje na uczelni wyższej? Czytam sobie sąsiedni wątek o zabitej Danusi i wszyscy tam wróżą, że rodzina Hanki powinna zmienić nazwisko i wyjechać, gdzie raki zimują. Natomiast mama Zuzanny wydaje się, że żyje sobie jak do tej pory.
OK tylko pytanie, czy Kamil był normalny? Wątpię. Czy ktoś normalny zabija rodziców w ten sposób bez powodu? Co do Niemców to też nie tak że większość narodu własnymi rękami zabijała Żydów Polaków i Cyganów. Większość obserwowała to z daleka a to co innego niż własnoręczne morderstwo. Może Ci, którzy zabijali właśnie nie byli do końca normalni.plotki3030 pisze: ↑wt gru 30, 2025 7:02 pm Może przykład nie jest idealny ale pewna analogia jest. Malarz wmówił ludziom że ich rasa jest lepsza, szlachetna i zasługują na więcej tzw rasa panów a reszta to g... i źródło wszelkich nieszczęść z którego trzeba oczyścić świat. I normalni wykształceni ludzie, którzy mieli swoje dzieci i jakąś empatię, faktycznie zaczęli gardzić innymi ze względu na rasę lub pochodzenie i popierać idee oczyszczenia świata. Niektórzy nawet byli z tego dumni. Tak działa manipulacja a socjopaci są naprawdę przekonujący.
Więc może Zuza świadomie lub nie potrafiła wmówić Kamilowi że nie jest przeciętny tylko wyjątkowy jak ona, mogą robić szalone rzeczy i sr.. na innych, bo są ponad. Mogą zabić starych, zgarnąć kasę i żyć jak królowie, w końcu są mądrzejsi, lepsi i bezkarni, nikt im nic nie zrobi bo nie są jak reszta, są przebiegli i mogą im naskoczyć.
Przecież ona w tej swojej grafomanii pisała o sobie coś w stylu piekielnie zdolna czy jakoś tak..
-
NocPolarna
- Mokra Włoszka
Bez przesady, to było ledwo 10 lat temu. SM normalnie funkcjonowały, instagram, facebook były ciągle w użyciu. Zwłaszcza przez młodych.plotki3030 pisze: ↑wt gru 30, 2025 7:06 pm Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
-
Maximus1111
- LouiBag
Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
I 10 lat temu i Instagram i Facebook i inne platformy były juz mocno rozwinięte.
I 10 lat temu i Instagram i Facebook i inne platformy były juz mocno rozwinięte.
-
astronautka123
- SkrzydełkaZhooters
Trochę dziwne, że środowiskko jej nie wyoutowało, ale ta "branża" to pewnie kółko wzajemnej adoracjiMaximus1111 pisze: ↑wt gru 30, 2025 8:38 pm Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
- berry blast
- Currently:revenge
wręcz przeciwnie xDplotki3030 pisze: ↑wt gru 30, 2025 7:06 pm Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
10 lat temu facebook, twitter i instagram osiągały szczyty popularności, a jeśli ktoś nie miał tel. z dostępem do internetu to miał komputer stacjonarny a jeszcze częściej laptop.
dopiero teraz te platformy są spychane na bok np. przez tiktoka.
-
Maximus1111
- LouiBag
Hm, w sumie to czemu miałoby tak sie stać? Na jakiej podstawie? Bo jej córka to potwór?astronautka123 pisze: ↑wt gru 30, 2025 8:51 pm Trochę dziwne, że środowiskko jej nie wyoutowało, ale ta "branża" to pewnie kółko wzajemnej adoracji
Jest specjalistką w swoim fachu, mysle ze uciekła w prace a swoją drogą na uczelni na bank o niej gadali i gadają dalej i pewnie jest opisywana , że to ta co wychowała kata.
Maximus1111 pisze: ↑wt gru 30, 2025 3:28 pm Że zabierała Zuzę jak byla mniejsza na swoje wyklady na akademie rolnicza w Siedlcach, ze dziewczynka była obcinana na krótko i byla jakimś pośmiewiskiem.
Matka zafiksowana na punkcie Egiptu i mezopotami i całego tego okresu jest dr hab
Był taki dlugi tekst od bylego studenta a jednym forum juz nie pamiętam gdzie
pierdololo, zuza zawsze miała gruby warkocz długości do dupy i w gimnazjum chodziła do klasy piłkarskiej z samymi chłopakami bo była „bramkarką”
-
wikkywikky
- RóżowePolo
A wiadomo coś więcej o tej Lindzie i Marcinie? Kiedyś próbowałam ich znaleźć ale mi się nie udało
- BlackSwan@1
- Szarlotta
Tam nie ma już chyba akademii rolniczejMaximus1111 pisze: ↑wt gru 30, 2025 8:38 pm Pracuje normalnie na akademi rolniczej w Siedlcach. Po wpisaniu imienia i nazwiska wyskakuje na pierwszej stronie , mozna sie z nią normalnie spotkać na uczelni, jest podany numer telefonu i pokój w którym przyjmuje.
Linda aktualnie robi tatuaże :pwikkywikky pisze: ↑wt gru 30, 2025 10:25 pm A wiadomo coś więcej o tej Lindzie i Marcinie? Kiedyś próbowałam ich znaleźć ale mi się nie udało
-
Maximus1111
- LouiBag
Racja, teraz to uniwersytet.
-
Maximus1111
- LouiBag
-
wijamurzyn
- RoyalBaby
Za wikipedią:
W 2015 Sąd Okręgowy w Lublinie skazał Marcina S. na rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i grzywnę w wysokości 8 tys. zł., a Lindę M. na 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na 3 lata i 5 tys. zł. grzywny za utrudnianie postępowania karnego poprzez pomaganie sprawcom zbrodni
Mam wrażenie że tutaj wszystko co się działo przed 2020 to są dla niektórych czasy gdzie nawet prądu nie było xD błagam, 2014 to jest rozkwit social mediów, prawie każdy ma instagrama a już na pewno Facebooka. Nie każdy miał telefon?plotki3030 pisze: ↑wt gru 30, 2025 7:06 pm Mimo wszystko zbrodnia w rakowiskach była w czasach gdzie SM i internet nie był aż taki jak dziś. Ig chyba dopiero zyskiwal popularność w Polsce, fb było chyba na topie ale raczej wśród młodych. No i nie każdy miał jeszcze takie telefony jak dziś, jeszcze nie wszystko się wrzucało do internetu.
Powiem więcej - studiowałam w tym czasie i śledziłam tę historię. Nie trzeba było do tego Wandy
-
xoseraphina
- FejkTiffany
Nawet jeśli Zuzanna faktycznie zaczęła go namawiać do tej zbrodni i ten pomysł wyszedł od niej, to jestem zdania, że w żaden sposób go to nie usprawiedliwia. Każdy człowiek ma własny rozum. Dla normalnej osoby sama sugestia zabicia własnych rodziców byłaby sygnałem, żeby uciekać jak najdalej od kogoś takiego. Jego gotowość do takiego czynu nie wzięła się znikąd, uważam, że musiał w sobie nosić cechy, które uczyniły go zdolnym do zabójstwa własnych rodziców. Coś w w jego charakterze i psychice pozwoliła mu pójść tak daleko. Tak naprawdę było wiele momentów, w których miał szansę się wycofać i się opamiętać - gdy tam jechali samochodem, gdy próbowali wejść po cichu do domu, gdy stali nad łóżkiem rodziców, gdy rodzice zaczęli się bronić, gdy matka próbowała uciekać. Ale nic go nie zatrzymało, nic go nie otrzeźwiło. Dlatego ja osobiście nie kupuję tej narracji o zmanipulowanym chłopaku. Skoro był zdolny do zamordowania własnych rodziców, to możliwe, że nawet gdyby nigdy nie poznał Zuzanny to w przyszłości i tak mógłby dopuścić się czegoś bardzo złego.