I to jest najbardziej przerażające,on był mężem idealnym a okazał się chorym zwyrolemLila13 pisze: ↑czw paź 17, 2024 10:25 pm Oglądam ten dokument na netflixie ze dwa lata temu więc już dokładnie nie pamiętam ale pamiętam jak mnie ta sprawa rozwaliła, po prostu nie mieści mi się w głowie, że człowiek może zamordować dwójkę swoich dzieci, naprawdę już jakoś ogarniam, że dorosłego innego człowieka ale dwójkę własnych małych dzieci? to trzeba być po prostu kompletnym obłąkanym psycholem. On w tym wszystkim wygladał na takiego zwyczajnego facet, strach się bać co moze tkwić w głowie niby przeciętnej osoby, która obok ciebie żyje jak gdyby nigdy nic.
Rodzina Watts
Moderator: verysweetcherryRe: Rodzina Watts
Dokładnie przez tego typu historie nie jestem w stanie zaufać nikomu i odkąd czytam i słucham true crime jestem pewna że w każdym może drzemac psychopata który pewnego dnia wybuchnie
-
- ŚpioszkiKenzo
Nie mam pojęcia jak wyglądały ich ciała, ale chyba nie były w fazie zaawansowanego rozkładu? Jako policjanci pewnie widzieli dużo gorsze rzeczy. Mam wrażenie, że ta "przesada" została wypowiedziana przez jakiegoś dziennikarza by podkreślić to jakim zwyrolem byłLucy pisze: ↑czw paź 17, 2024 8:33 pm A najbardziej chore że on ma ich zdjęcie w pierdlu i do nich rozmawia, Teraz wielce wierzący a jego rodzice czytają od niego listy na przy grobie Shannon i dzieci,zryty łeb,to jak on wymordował tę kobietę a później dzieci to się nie mieści w głowie, wielu policjantów którzy byli przy wyciąganiu ciał miało po tym wieloletnią terapię u psychologa...
Yy to przecież matka Shannon o tym mówiła i policjant zeznając...gdy brali ciało Belli to skóra odpadała płatami,kobieto one pływały w ropie,w dodatku dzieci,ty wiesz co ty gadasz ?Antisocial pisze: ↑pt paź 18, 2024 9:00 pm Nie mam pojęcia jak wyglądały ich ciała, ale chyba nie były w fazie zaawansowanego rozkładu? Jako policjanci pewnie widzieli dużo gorsze rzeczy. Mam wrażenie, że ta "przesada" została wypowiedziana przez jakiegoś dziennikarza by podkreślić to jakim zwyrolem był
-
- ŚpioszkiKenzo
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes
Ciekawi mnie Wasza opinia na temat włosów Belli. Otóż, każdego, bodajże, piętnastego dnia miesiąca Shan’ann ścinała je bardzo krótko. Dziewczynka marzyła o długich włosach, zakładała sobie na głowę jakieś ręczniki i kocyki udając, że ma inną fryzurę. Shan’ann ze śmiechem o tym opowiadała, podobnie jak o historii, gdy chłopiec z przedszkola Belli nie chciał iść z nią za rękę, bo „dziwnie wygląda”. Im więcej człowiek wchodzi w tę sprawę, tym bardziej wpada w przygnębienie…
(ノ´ヮ´)ノ*: ・゚
Że brzmi jak próba zdyskredytowania ofiary morderstwa.Dora_Diamant pisze: ↑pn paź 21, 2024 4:00 pm Ciekawi mnie Wasza opinia na temat włosów Belli. Otóż, każdego, bodajże, piętnastego dnia miesiąca Shan’ann ścinała je bardzo krótko. Dziewczynka marzyła o długich włosach, zakładała sobie na głowę jakieś ręczniki i kocyki udając, że ma inną fryzurę. Shan’ann ze śmiechem o tym opowiadała, podobnie jak o historii, gdy chłopiec z przedszkola Belli nie chciał iść z nią za rękę, bo „dziwnie wygląda”. Im więcej człowiek wchodzi w tę sprawę, tym bardziej wpada w przygnębienie…
Ale nie rozumiem. Nikt nie podważa tego że jest ofiarą. To że to było dysfunkcyjne małżeństwo to też żadna tajemnica a nie próba dyskredytacji ofiary.
Mam wrażenie że odkąd fraza victim blaming stała się popularna w Polsce, nie można powiedzieć nic na temat sytuacji rodzinnej i relacji w rodzinie ofiary, bo wszystko jest zamachem na godność ofiary.
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes
Niejednokrotnie było powtarzane wyżej, że Shan’ann nie zasłużyła na śmierć, ani ona, ani jej dzieci. Aczkolwiek pojawia się wiele dyskusji dotyczących całej rodziny, a te wszystkie rzeczy sprawiają, że jeszcze bardziej robi się żal przede wszystkim dziewczynek, które wychowywały się w dysfunkcyjnej rodzinie.
A gdzie była o tym mowa ? Ja czytałam / słuchałam tylko o tym, że Bella miała słabe włosy i nie chciały za bardzo rosnąć. Może Shannan je podcinała bo wierzyła w te zabobony że podcięte włosy rosną szybciej i są mocniejsze? Akurat oprócz sharentingu nie można jej wiele zarzucić względem dzieci.Dora_Diamant pisze: ↑pn paź 21, 2024 4:00 pm Ciekawi mnie Wasza opinia na temat włosów Belli. Otóż, każdego, bodajże, piętnastego dnia miesiąca Shan’ann ścinała je bardzo krótko. Dziewczynka marzyła o długich włosach, zakładała sobie na głowę jakieś ręczniki i kocyki udając, że ma inną fryzurę. Shan’ann ze śmiechem o tym opowiadała, podobnie jak o historii, gdy chłopiec z przedszkola Belli nie chciał iść z nią za rękę, bo „dziwnie wygląda”. Im więcej człowiek wchodzi w tę sprawę, tym bardziej wpada w przygnębienie…
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes
To były wypowiedzi jakichś osób związanych z rodziną, które się nie chciały ujawniać, ale rzucały wiarygodnymi informacjami, jakoś podpierały te swoje prawdy. Zakładając, że to szczerzy ludzie – dlaczego nie reagowali wcześniej, skoro rzekomo coś widzieli?Arrodtka pisze: ↑pn paź 21, 2024 9:58 pm A gdzie była o tym mowa ? Ja czytałam / słuchałam tylko o tym, że Bella miała słabe włosy i nie chciały za bardzo rosnąć. Może Shannan je podcinała bo wierzyła w te zabobony że podcięte włosy rosną szybciej i są mocniejsze? Akurat oprócz sharentingu nie można jej wiele zarzucić względem dzieci.
Daj jakiś link do artykułów,takie rzeczy rozpowiada tylko matka chrisa,która broni go cały czas i uważa że Shannon zabiła dzieciDora_Diamant pisze: ↑śr paź 23, 2024 12:12 pm To były wypowiedzi jakichś osób związanych z rodziną, które się nie chciały ujawniać, ale rzucały wiarygodnymi informacjami, jakoś podpierały te swoje prawdy. Zakładając, że to szczerzy ludzie – dlaczego nie reagowali wcześniej, skoro rzekomo coś widzieli?
Jeśli chodzi o Shanann to cały czas można znaleźć jej profil na FB, na którym jest kilkaset zdjęć. Rzeczywiście relacjonowała całe swoje życie, wszędzie jej było pełno i ciągała Chrisa na te firmowe wyjazdy ( po jego minie na zdjęciach widać, że nie czuł się tam komfortowo). On się wydaje jej całkowitym przeciwieństwem- jemu wystarczyłoby siedzenie w domu, ewentualnie wyjście na siłownię. Chociaż może po prostu to z nią nie chciał spędzać czasu. Dodatkowo uważam, że on jest po prostu głupim człowiekiem, tzn mało inteligentnym i przez to też zginęły 3 niewinne osoby. Co on sobie wyobrażał? Że je zabije, nikt się nie domyśli i nigdy ich nie znajdzie, a on jak gdyby nigdy nic rozpocznie nowe życie z kochanką?
Polecam Wam grupy na fb, Reddit i anglojęzyczne filmiki na temat kochanki Chrisa - Nichol Kessinger. Jest bardzo wiele podejrzeń o jej udział w sprawie. Można kolokwialnie powiedzieć, że Nichol “zagięła parol” na Chrisa, celowo chodziła w pracy tam gdzie on jadał, żeby ją zauważył. Pewne jest że wygooglowala Shanann zanim poznała się z Chrisem. Podczas śledztwa mówiła, że kiedy go poznała nie wiedziała o jego rodzinie. Tych detali jest mnóstwo. Dokument netflixa i książka w ogóle nie zwracają uwagi na jej osobę w taki sposób. Są nawet filmiki z kamer na których bardzo niewyraźnie, ale można dostrzec kogoś, kto wygląda jak ona, przy samochodzie Wattsów w noc morderstwa.
https://youtu.be/9YejMvri8cI?si=rTQs1tku5UBzIy1d
No faktycznie to że nie chciał z nią jeździć to zasłużyła na taką śmierć i dzieci teżkaja_kw pisze: ↑śr paź 23, 2024 7:21 pm Jeśli chodzi o Shanann to cały czas można znaleźć jej profil na FB, na którym jest kilkaset zdjęć. Rzeczywiście relacjonowała całe swoje życie, wszędzie jej było pełno i ciągała Chrisa na te firmowe wyjazdy ( po jego minie na zdjęciach widać, że nie czuł się tam komfortowo). On się wydaje jej całkowitym przeciwieństwem- jemu wystarczyłoby siedzenie w domu, ewentualnie wyjście na siłownię. Chociaż może po prostu to z nią nie chciał spędzać czasu. Dodatkowo uważam, że on jest po prostu głupim człowiekiem, tzn mało inteligentnym i przez to też zginęły 3 niewinne osoby. Co on sobie wyobrażał? Że je zabije, nikt się nie domyśli i nigdy ich nie znajdzie, a on jak gdyby nigdy nic rozpocznie nowe życie z kochanką?
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes
Wiesz, to były wypowiedzi na różnych grupach i forach, raczej nikt nie napisze artykułu, i słusznie, bo rodzina Shan’ann dość się wycierpiała.
Dzisiaj jeszcze doszłam do wniosku, że Chris to kompletny idiota. On myślał, iż te zbiorniki z ropą nigdy nie będą wyczyszczone? Nikt nigdy nie odnajdzie zwłok? Ta głupota nie mieści się w głowie.
Tak ona googlowala na ich temat rok przed poznaniem chrisa,chora tak samo jak i onazsxdcfv pisze: ↑czw paź 24, 2024 1:36 pm Polecam Wam grupy na fb, Reddit i anglojęzyczne filmiki na temat kochanki Chrisa - Nichol Kessinger. Jest bardzo wiele podejrzeń o jej udział w sprawie. Można kolokwialnie powiedzieć, że Nichol “zagięła parol” na Chrisa, celowo chodziła w pracy tam gdzie on jadał, żeby ją zauważył. Pewne jest że wygooglowala Shanann zanim poznała się z Chrisem. Podczas śledztwa mówiła, że kiedy go poznała nie wiedziała o jego rodzinie. Tych detali jest mnóstwo. Dokument netflixa i książka w ogóle nie zwracają uwagi na jej osobę w taki sposób. Są nawet filmiki z kamer na których bardzo niewyraźnie, ale można dostrzec kogoś, kto wygląda jak ona, przy samochodzie Wattsów w noc morderstwa.
On jest po prostu debilem i socjopatą.Dora_Diamant pisze: ↑czw paź 24, 2024 8:05 pm Wiesz, to były wypowiedzi na różnych grupach i forach, raczej nikt nie napisze artykułu, i słusznie, bo rodzina Shan’ann dość się wycierpiała.
Dzisiaj jeszcze doszłam do wniosku, że Chris to kompletny idiota. On myślał, iż te zbiorniki z ropą nigdy nie będą wyczyszczone? Nikt nigdy nie odnajdzie zwłok? Ta głupota nie mieści się w głowie.
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes
Shan’ann miała swoje wady, ale jest coś cholernie niepokojącego w twarzy Nichol. Zamordowanie bliskich było w pełni decyzją Chrisa, jednak on może słusznie później przeżywał, że „niepotrzebnie poznał Nichol”.azsxdcfv pisze: ↑czw paź 24, 2024 1:36 pm Polecam Wam grupy na fb, Reddit i anglojęzyczne filmiki na temat kochanki Chrisa - Nichol Kessinger. Jest bardzo wiele podejrzeń o jej udział w sprawie. Można kolokwialnie powiedzieć, że Nichol “zagięła parol” na Chrisa, celowo chodziła w pracy tam gdzie on jadał, żeby ją zauważył. Pewne jest że wygooglowala Shanann zanim poznała się z Chrisem. Podczas śledztwa mówiła, że kiedy go poznała nie wiedziała o jego rodzinie. Tych detali jest mnóstwo. Dokument netflixa i książka w ogóle nie zwracają uwagi na jej osobę w taki sposób. Są nawet filmiki z kamer na których bardzo niewyraźnie, ale można dostrzec kogoś, kto wygląda jak ona, przy samochodzie Wattsów w noc morderstwa.
I dziwi mnie to że Shannon się nie broniła w żaden sposób,może on zabił te dzieci szybciej,zobaczyła i po prostu dała się zabić bez walki bo nie chciała żyć bez dzieci,nie wiem, nie mogę uwierzyć że nie walczyła o życie wiedząc że są dzieci i zostaną z tym świrem,w książce czytałam że miała coś we krwi że mógł jej przyłożyć do nosa i zemdlała, dlatego się nie broniła
Ona jest tak samo przerażająca jak onDora_Diamant pisze: ↑czw paź 24, 2024 8:10 pm Shan’ann miała swoje wady, ale jest coś cholernie niepokojącego w twarzy Nichol. Zamordowanie bliskich było w pełni decyzją Chrisa, jednak on może słusznie później przeżywał, że „niepotrzebnie poznał Nichol”.
Tak, pooglądaj tik toki,podobno mają syna tylko zmienili jej dane.Platini_blabla pisze: ↑czw paź 24, 2024 8:29 pm Mało się o kobiecie mówi ja do tego wątku miałam wrażenie że była ofiarą chrisa a tu smaczki wychodzą i wychodzi na to zE dziecko mają
Chyba nie do końca zrozumiałaś mój komentarz ;) a ostatniego zdania to chyba już w ogóle nie przeczytałaś. I nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałam
- Dora_Diamant
- KlasaBiznes